Az európai gyomornak ez túlságosan egzotikus ízű volt, ezért egy igencsak leleményes szakács víz és méz vagy nádcukor hozzáadásával finom ízű csokoládé italt kevert belőle. Megszületett a chocolata, egy hígabb, édesebb ital. Szinte fél évszázadon át a spanyol udvar privilégiuma maradt.
Finom íze nagy népszerűségre tett szert az oda látogató uralkodók körében, ezzel megalapozva a kakaó világhírnevét.
![]() |
Azonban csak az ipari forradalom, a technikai fejlődés révén válhatott a csokoládé szélesebb rétegek számára elérhetővé.
A 19. század közepén megszületett a táblás csokoládé, ami az egyik legkedveltebb és legnépszerűbb édességgé nőtte ki magát.
Legalább ilyen fontos pillanat volt a csokoládé hazai történetében három lágy, varázslatos íz megjelenése.
Csoki feketében
Az étcsokiktól elvárt karcos íz omlós és szédítő élménnyé válik. Markáns kakóbabtartalom és izgalmas olvadó érzés. A legtöbb, amit elvárhatunk.
![]() |
Csoki világosbarnán
Simogató, selymes íz, egyszerre édes és markáns. Csoki, amelyiktől egyszerűen jó kedved lesz.
![]() |
Észvesztően izgalmas, roppanó csoki, apró narancsszemcsékkel. Egyszerre felpörget és elszédít. Csoki, ahogy még nem gondoltál rá.
A szenzációs csokitrióból szinte nem is lehet választani, csak harapni, ízlelni, andalodni….


