Az európai gyomornak ez túlságosan egzotikus ízű volt, ezért egy igencsak leleményes szakács víz és méz vagy nádcukor hozzáadásával finom ízű csokoládé italt kevert belőle. Megszületett a chocolata, egy hígabb, édesebb ital. Szinte fél évszázadon át a spanyol udvar privilégiuma maradt.
Finom íze nagy népszerűségre tett szert az oda látogató uralkodók körében, ezzel megalapozva a kakaó világhírnevét.
Azonban csak az ipari forradalom, a technikai fejlődés révén válhatott a csokoládé szélesebb rétegek számára elérhetővé.
A 19. század közepén megszületett a táblás csokoládé, ami az egyik legkedveltebb és legnépszerűbb édességgé nőtte ki magát.
Legalább ilyen fontos pillanat volt a csokoládé hazai történetében három lágy, varázslatos íz megjelenése.
Csoki feketében
Az étcsokiktól elvárt karcos íz omlós és szédítő élménnyé válik. Markáns kakóbabtartalom és izgalmas olvadó érzés. A legtöbb, amit elvárhatunk.
Csoki világosbarnán
Simogató, selymes íz, egyszerre édes és markáns. Csoki, amelyiktől egyszerűen jó kedved lesz.
Észvesztően izgalmas, roppanó csoki, apró narancsszemcsékkel. Egyszerre felpörget és elszédít. Csoki, ahogy még nem gondoltál rá.
A szenzációs csokitrióból szinte nem is lehet választani, csak harapni, ízlelni, andalodni….