nlc.hu
Életmód
Postafordultával

Postafordultával

Jógával a jobb összpontosításért
„Sokat dolgozom, a munkám komoly koncentrációt igényel. Ha fáradtabb vagy kialvatlanabb vagyok, sokszor nehezemre esik az odafigyelés. Segíthet a jóga a koncentrációs képességem javításában? Vannak olyan ászanák, amelyek kifejezetten erre a problémára ajánlottak?” (P. Eszter, Kecskemét)

Székesvári Mária Melinda jógaoktató:
– A munka mellett sokan elfelejtik, hogy nem zsákmányolhatják ki a szervezetüket, mert az egy idő után már nem működik kielégítően. A jóga gyakorlása odafigyelést igényel, ennek köszönhetően javul a koncentrációs készségünk. A fizikai fáradtság leküzdésére nagyon jó a relaxáció, az elme lecsillapítására pedig a meditáció. A jógapózok kiválóan alkalmasak a test karbantartására. Az ön esetében különösen jótékony lehet az ülésben előrehajlás gyakorlat. Ha ez kezdetben nehézséget okoz, az állásból előrehajlással érdemes próbálkozni. A koncentráció javítására kiváló a Fa állás, de mivel ez egy viszonylag nehéz egyensúlygyakorlat, fáradtan nem igazán lehet végezni. Hogy képes legyen elengedni a feszültséget, érdemes minden este, lefekvés után relaxációs pózban elhelyezkedni, ellazítani az egész testet, elengedni az elméből minden gondolatot, így a pihenés és az alvás is hatékonyabb lesz.








Naturland Fekete nadálytő krém, 1080 Ft
Baleset-megelőzés természetesen
„A férjemmel és a két kisfiammal már nagyon vártuk a tavaszt, hogy végre a szabadban, túrázással tölthessük a hétvégéket. A gyerekek nagyon szeretik a dimbes-dombos terepeket, ám ott gyakrabban történnek kisebb balesetek, horzsolás, rándulás, izomhúzódás. Vannak olyan természetes szerek, amelyek segíthetnek ilyen esetekben?” (K. Anna, Budapest)

Kökény Mária gyógynövény-szakértő:
– A családi kirándulások, amellett, hogy gyönyörű közös élményekkel gazdagítják a családot, a testnek és a léleknek egyaránt felüdülést hoznak. Érdemes eleinte kisebb, 5-8 km-es sétákat tervezni és fokozatosan növelni a távot akár 25-30 km-es túrákig is. Indulás előtt masszírozzák be a lábukat egészen combtőig izomlazító krémmel. Kiváló a Richtofit Sport, illetve a Narturland termékcsalád Sport kréme. Ha út közben valaki nagyon elfárad vagy görcsbe rándul a lába, a krémmel végzett óvatos masszázs gyorsan enyhíti a panaszokat. A túra után érdemes frissítő fürdőt venni. Öntsön a kád vizéhez 2 dl almaecetet és fürdőzzenek benne 15 percig. Az almaecetes fürdő segíti a salakanyagok kiválasztását, lazító hatású. Selymesebb lesz tőle a bőr, és a másnapi izomlázat is segít megelőzni. Ha valaki mégis megsérült, rándulásokra, ficamokra kitűnő az almaecetes borogatás. 1 liter vízhez öntsön fél dl almaecetet, ebbe mártson tiszta ruhát, borítsa a fájó részre, és száraz fáslival rögzítse. A zúzódások, csontrepedések, zárt sérülések gyógyulását jelentősen meggyorsítja a Naturland Fekete nadálytő krém. Naponta többször kenje be vele a problémás testrészt. A kisebb horzsolások, csípések kezelésében segíthet a fertőtlenítő, sebgyógyulást serkentő útifű. Mossa le a sebet, tegyen rá néhány alaposan megmosott, összetördelt útifűlevelet, és rögzítse.






Készüljön a nyárra!
„Világos a bőröm és nehezen barnulok le, nyár végére is alig van színe az arcomnak. Szeretném felkészíteni a bőrömet a napozásra. Találtam otthon egy régi kvarclámpát, használhatom ezt, hogy egy kis színt adjak az arcomnak? Mennyi ideig ajánlott alkalmazni?” (L. Fanni, Sárbogárd)

Dr. Pfeiffer István bőrgyógyász:
– Nagyon helyes, hogy világos bőrét szeretné felkészíteni a nyárra. Az otthon talált régi kvarclámpa azonban nem biztos, hogy a legjobb eszköz ehhez. Idővel ugyanis a kvarclámpa teljesítménye csökken, a sugárzott fény spektruma változik, és lehetséges, hogy már nem csak a biztonságos tartományban sugároz. Szerencsére itt a tavasz, a kellemes napfény színt adhat bőrének, és a perzselő nyári napsütéssel ellentétben nem is veszélyes. Ha hosszabb ideig tartózkodik a napon, arcát, kézfejét óvja 16-20 faktoros fényvédő krémmel. Emellett hetente-kéthetente egyszer hét perc szoláriumozás is segíthet a nyári barnulás megalapozásában, ennél gyakrabban azonban ne használja a mesterséges fénykabint!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top