![Szülés utáni sebek](https://nlc.hu/uploads/2025/02/gettyimages-1224044857.jpg)
![]() |
Hozzávalók 2-3 fő részére:
35 dkg mirelit parajpüré
5 dkg liszt
5 dkg vaj vagy margarin
5 dl víz vagy tej (vagy ezek keveréke)
3 db Knorr Fokhagymás Ízbomba
só, bors
Elkészítés:
A vajból és lisztből világos rántást készítünk. Felöntjük forró tejjel vagy vízzel. Lehetőleg habverővel simára keverjük, hozzáadjuk a felengedett parajpürét, majd kiforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés folyadékkal közepes sűrűségűre hígíthatjuk. Ízesítsük őrölt fehérborssal és 3 db Knorr Fokhagymás Ízbombával. Kevés tejszínnel dúsíthatjuk, kóstoljuk meg és kerekítsük ízlés szerint sóval vagy Ízbombával. Újszerű ízesítésként próbájuk ki a Knorr Petrezselymes Ízbomba – szerecsendió kombinációt a fokhagyma mellé.
Kitűnően illik hozzá a fasírozott.
![]() |