Életmód

Egy tál dödölle

- Ettél belõle? - kérdezi a dal. Persze, hogy ettünk, mert éhesek voltunk, és mert ki is akartuk próbálni. Megvenni, mikróba rakni, és azonnal tálalni. (M)ilyenek a kényszer szülte gyorsvacsorák?

Isten ments, hogy bárkit is arra ösztönözzünk, hogy félkész ételekre alapozza az otthoni főzést. De – legyünk őszinték -, bármikor előfordulhat, hogy késő este, egy húzós nap után, se időnk, se kedvünk hosszasan időzni a vacsorával, és már a jól bevált kajaszállító cégekre se vágyunk.


Villámgyorsan szeretnénk valami finomat rittyenteni! Ha már muszáj, segítünk, elmondjuk, nekünk mi jött be.


Fokhagymás pulykaszeletek – Sága






Húzós nap után, este nyolckor, farkaséhesen a sarki kisboltban, némi kínlódás után ezt vettem le a polcról. Nagyon kellemesen csalódtam!
A leírás szerint 7 perc sütés után kész a fokhagymás husi. És tényleg. Kis olívaolaj, néhány fordítás, és a husi omlós volt, ízletes, a fokhagyma érezhető benne, de nem teng túl. Darabokra vágva, kis salátához keverve, kis bazsalikommal, olivabogyóval, oregánóval felturbózva pillanatok alatt remek vacsi volt előttünk. Egy doboz 3 szeletet ígér, ez nagyjából egy ember adagja.

Értékelés: 5 villa



Görög rizseshús – Globus


„ A görög rizseshús ételkülönlegesség: könnyű, mediterrán ízek, a tengerpart




tavernáinak hangulata az Ön asztalán.”



HANGULAT AZ VOLT BŐVEN…




Elkészítése könnyű, bár az előírt idő kétszeresét igényli(wattban is és időben is), de azért ügyesen betartottam minden instrukciót, szurkálással együtt…
Az étel fizikai burka… hm… meghitt gyertyafényes vacsorákhoz ajánlott, szűrt fényben, vagy teljesen sötétben, esetleg csukott szemmel…  
Ízvilág: a könnyűnek definiált, ámbár annál erősebb fűszerezés nem hagyta kibontakozni a tavernák hangulatát.





Extra tipp: minimum 5 literes folyadékmennyiséggel kísérjük az „ételkülönlegességet”…   
A bors és a kesernyés-csípős massza kiütéssel nyert.

Kísértetiesen hasonlít az egyéb Globus konzervek ízvilágához. 

Értékelés: 2 villa



Sajtos ízesítésű pulykamell
Friss, pácolt, petrezselyemmel fűszerezett  – Sága





Alapvetően nem szoktam egytálételeket, de szinte semmilyen félkész terméket vásárolni, mert leginkább abban bízom, ami a saját boszorkánykonyhámból kerül ki.
De ez a husi pozitív csalódás volt.
Tartotta a csomagoláson feltüntetett elkészítési időt, és maga a hús is nagyon finom, puhára sült.
Talán a pác nem volt annyira markáns, de pár fűszerrel könnyen feljavítható, ha jobban szeretjük az erősebb ízeket.
A csomagolása praktikus, nem borítottam magamra az egész  hóbelevancot, s ez már önmagában győzelem.
Tanácstalan, éhenhalós estékre praktikus megoldás.

Értékelés: 5 villa


Chicago Town Meal for one Macaroni Cheese
(import termék az EU-ból)

Reggeli tanácstalanság és aggodalom munkakezdés előtt öt perccel. Két kifli vagy meleg kaja – ez itt a kérdés! A kézbeillő kis doboz kacéran kelleti magát a mélyhűtőpultban. Sajtos makaróni sajtkrémes sonkával: bíztatóan hangzik, és csak a mikróba kell bedobni délidőben.
Nem vagyok egy nagyétkű (de tényleg), mégis, az első kellemetlen meglepetés a mikróból kivéve ért. Kevés – nyugtáztam magamban -, ezzel nem húzom ki estig, az tuti. Az íze egészen sajtos volt, bár túlzásnak találtam a makaróni elnevezést rá, hiszen csak rövidke csőtésztákról volt szó, mellette a sonkán semmiféle extra sajtkrémet nem érzékeltem. Enyhén műanyag ízhatást viszont igen. Összességében azonban finom, szaftos ételt kaptam, és ami külön örömet okozott – helyes kis kör alakú műanyag tányérkába csomagolták nekem.

Értékelés: 3 villa










Baromfivirslivel töltött palacsinta  – Hungerit


A gyorsan elkészíthető vacsorák között előkelő szerepet kaphatnak a rántott, mélyhűtött ételek. Ezek között is különlegességnek számítanak a palacsinták. A baromvirslit rejtő palacsinta finom választásnak bizonyult, de a legjobb benne az volt, hogy nem kellett olajat forrósítani az elkészítéséshez, egyszerűen sütőlapra téve, negyed órás sütéssel forrón tálalható.
A “prézlis termékekhez” igazodó “generál prézli íz” némi műanyag hangulatot sugall, de ezt jól ellensúlyozza, hogy tényleg palacsinta, és tényleg fűszeres baromfivirsli követi a rántott burkot.
Egy kg-os kiszerelésben kapható, a nagy csomag bőven elegendő egy négytagú családnak, és az sem nagy baj, ha kihűl, úgy is eleszegethető.
Ha pedig egyszerre csak kettőt vacsoráznál, a többit a csomagban tartva mélyhűtőben tárolhatod a további gyorsvacsorás estékre.
Meggyőző összeállítás.

Értékelés: 4 villa


Kínai csípős leves zacskóból – Vifon









A Vifon instant kínai tésztalevest többféle ízben fellelhetjük a boltok polcain, és mindössze 50-60 forintot kell előkészítenünk a pénztárnál való várakozás közben, hogy kifizethessük és hazavihessük a tésztával rendesen feldúsított csípős kacsa, csirke, vagy akár a marhahús ízvilágát utánzó levest. Elkészítési idő: 7-11 perc, ha a fokhagymával, borssal és tojással is megbolondítjuk a leveskét.

Ha a vizet extra gyors vízforralóban vagy mikróban forraljuk, és a gyártók szerint elképzelt puritánabb elkészítési módot követjük, ez az idő csökkenthető.
Árkategória: nagyon olcsó





Extra tippünk: Ha a nagy tasakban található kis tasakba rejtett ízesítőt nem találjuk kielégítőnek, akkor a tűzhelyen forrdogáló tésztaleveshez hozzáüthetünk egy-két tojást, megszórhatjuk borssal, és egy gerezd fokhagymát nyomva a kislábasba, kiváló, a gyomrot azonnal eltelítő eledelhez jutunk.  

Vannak nevesebb cégek által gyártott kínai tésztaleves-variációk is, az általunk most bemutatottnak ezek a nyomába se érnek…

Értékelés: 4 villa


Termékfotók: a gyártók honlapjairól 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top