Életmód

Ízbomba, a kirobbanó siker

Kreatívnak lenni a konyhában? Tudom, úgy tûnik, nem egyszerû, de hidd el megoldható. Én megtaláltam a tökéletes megoldást.





Háziasszonyok, anyukák számára az egyik legnagyobb problémát az jelenti, hogy vajon mit is főzzenek. Nem azért, mert nem eléggé kreatívak, hanem azért, mert a család nem mindig vevő az új ízekre.

Nálunk is folyamatosan gondot jelent, hogy egy–egy újabb ízt, fűszert vajon, hogyan vezessek be a családnak. A párommal még könnyű helyzetben vagyok, hiszen ő szívesen kipróbálja az egzotikusabb ételeket, sőt a különleges fűszereknek is a szerelmese, de hát a gyerekeim csak a jól bevált ételekre voksolnak.


Hiába is készítem el a legfinomabb sertésszűzérméket zsályás zöldborsópürével, a gyerekek biztosan nem esznek belőle, és azt kérik, hogy holnap inkább csirkepörkölt legyen.





Így hát a legjobb megoldásnak a fokozatosság elve tűnik. Azt csinálom, hogy az ismert ételeket egy kicsit megbolondítom. A krumplipürére petrezselymet szórok, a tejszínes csirkébe egy kis fokhagymát, de még a jól bevált spenót mellé is bundáskenyeret készítek, fokhagymával. Ezeket az ismert ízeket harmonikussá és kicsit intenzívebbé teszem, azután jöhetnek az újítások.


Persze azért előfordul, hogy egy vacsora „nem jön be” a családnak, de nem keseredek el, mert az apró lépésekkel sikerült néhány extrább fogást is bevezetnem.






Mi a titkom? A fűszerezés.
Csak olyan fűszereket használok, amiket szeretnek, de most már Ízbomba formájában. A Knorr Ízbombákkal sikerült egy új ízvilágot varázsolnom a vacsorákba. Azért szeretem, mert csak a főzés végén kell belemorzsolni az ételbe, és máris tálalhatom az ínycsiklandozó ételt. A kedvesem pedig még utólag is ízesítheti vele a saját vacsoráját, és a gyerekek ízlésvilágának is megfelel.
Szóval újabban minden főzésemmel kirobbanó sikert aratok, miközben én is boldog vagyok, hogy valami újabbat kedveltettem meg a családdal.
A sikerélmény pedig tovább ösztönöz!


És hogy mit főzök holnap?
Zöldséges, kolbászos krumplilevest, természetesen Knorr Paprikás Ízbombával!

 





Újra indul a Knorr kollekció nyereményjáték! »


Ismerd meg a Knorr Ízbombákat! »


Látogass el a honlapra! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top