6 személyre
Hozzávalók:
24 dkg Carte dOr Madártej jégkrém
6 darab alma
12 dkg kandírozott füge
3 dkg fahéjrudacska
3 dkg ánizscsillag
3 dkg édestészta
5 dkg friss füge
Cukor
Vaj
Nugát- vagy étcsokoládé darabok
Elkészítés:
1.) Az almát vágjuk félbe, a fügét pedig kis kockákra. Fozzük meg vaj és cukor hozzáadásával. Vajazzuk és cukrozzuk meg az édestésztát, rakjuk rá a köretet és hajlítsuk háromszögalakba. Tegyük be a sütobe 8 percre 180 fokon.
2.) Tegyük a forró süteményt egy tányérra. Csillagalakú ánizzsal és fahéjrudacskával díszítsük.
3.) Tegyünk mellé 2 gombóc Carte dOr Madártej jégkrémet. Nugátdarabokkal vagy étcsokoládé darabokkal és karamellszósszal díszítsük, amit cukorból készítünk.
További ínycsiklandó jégkrémdesszert-receptek várnak rád a www.jegkremdesszert.hu weboldalon