Életmód

Fügés-almás sütemény

Neked is a Madártej a kedvenced? Próbáld ki ezt a desszertet és nem fogsz csalódni!

6 személyre






Hozzávalók:

•  24 dkg Carte d’Or Madártej jégkrém
•  6 darab alma
•  12 dkg kandírozott füge
•  3 dkg fahéjrudacska
•  3 dkg ánizscsillag
•  3 dkg édestészta
•  5 dkg friss füge
•  Cukor
•  Vaj
•  Nugát- vagy étcsokoládé darabok



Elkészítés:

1.) Az almát vágjuk félbe, a fügét pedig kis kockákra. Fozzük meg vaj és cukor hozzáadásával. Vajazzuk és cukrozzuk meg az édestésztát, rakjuk rá a köretet és hajlítsuk háromszögalakba. Tegyük be a sütobe 8 percre 180 fokon.

2.) Tegyük a forró süteményt egy tányérra. Csillagalakú ánizzsal és fahéjrudacskával díszítsük.

3.) Tegyünk mellé 2 gombóc Carte d’Or Madártej jégkrémet. Nugátdarabokkal vagy étcsokoládé darabokkal és karamellszósszal díszítsük, amit cukorból készítünk.








További ínycsiklandó jégkrémdesszert-receptek várnak rád a www.jegkremdesszert.hu weboldalon






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top