nlc.hu
Életmód
Káma Szútra és társai

Káma Szútra és társai

Egy esõs nyári napon nincs is kedvesebb idõtöltés, mint párunkkal belekóstolni a több ezer éves erotikus irodalom titkaiba, és a kedvünkre valókat kipróbálni. Nem minden arany, ami fénylik, de azért akadt egy-két igazi gyémánt.

Elővettük párommal Anne Hooper Káma Szútra című könyvét, és komótosan átbogarásztuk. A könyv zseniális. A Káma Szútra, az Illatos kert, az Ananga Ranga és a Tao pozícióit veszi sorra. Kizárólag olyan technikákat és pózokat mutat be, amelyeket könnyedén, vagy egy kis gyakorlással simán teljesíthetünk. Nincs például csörlős póz – a nőt felkötik egy csigára és a férfi egy csörlő segítségével föl-le húzogatja kedvesét péniszén -, és még számtalan agyament cirkuszi produkciót is mellőz ez a színes, a pozíciókat érthetően elmagyarázó és kiválóan illusztráló kézikönyv.

Ahány pár, annyi szokás

Lehet, hogy nekünk valamelyik póz nem nyerte el a tetszésünket, nem sikerült összehoznunk, vagy éppen kedvencünk lett, ez nem jelenti azt, hogy nálatok is ugyanígy alakul. Mindenkinek más a szép, és mindenkinek más a jó. Az is előfordulhat, hogy az itt felsorolt pózokat már mind kipróbáltátok, más élményt nyújtott nektek. A lényeg, hogy kísérletezzetek, próbálgassatok, legfontosabb a játékosság és persze a szerelem.


A továbbiak csak 18 éven felülieknek!


Káma Szútra
India – i. sz. 100 és 400 táján

„A Káma Szútra olyan, mint egy üzletembereknek szóló kézikönyv, csak éppen nem pénzről, hanem a szexről szól. Férfiaknak készült, mert a nők társadalmi helyzete még alacsony volt.”






 Kancahelyzet







Pozíció

A nő a férfinak háttal ül, a férfi megtámaszkodik, vagy egyszerűen lefekszik a hátára.

Ez a technika több pozícióban is használható. A nő hüvelyizmaival – amelyek orgazmuskor összehúzódnak – összeszorítja a péniszt. A Kancahelyzetben a hüvelyizmok összeszorításával erősödik a PC izom, amely nagyobb orgazmushoz juttatja a nőt, és szülés után is feszes marad a hüvelyizom.


Milyen volt?

• férfi szemmel:
Rendkívül izgató és érdekes helyzet – de csak rövid ideig. Számomra kényelmes és játékos a teljes odaadás, az, hogy partnerem uralja a terepet és átveszi az irányító szerepét. A pénisz jól stimulálható, egy férfi számára különösen kellemes érzés. Egy idő után azonban elveszti varázsát, mert nem látom kedvesem szemét, arcát, mellét. Egy tükör sokat javíthat a helyzeten…

• női szemmel:
Kényelmetlen és kissé rideg, személytelen póz. Hiányzik a partner arca, amiért az sem kárpótol, hogy „teljes egészében érezhető a férfi”, nagyon mély a behatolás. Nehézkes a könnyed mozgás, a szerelmeskedés közbeni csók pedig egyszerűen lehetetlen.


Összpontszám:
























 





 







 Forgócsiga







Pozíció

A nő lovaglóülésben ül partnerén, átemeli egyik lábát kedvesén, és megfordul péniszén.

Milyen volt?

• férfi szemmel:
Félbemaradt… Ezt a pozitúrát ugyan én választottam, rendkívül izgatott, hogy kedvesem forog rajtam, miközben a




behatolás szöge attól függően változik, hogy előre- vagy hátradől forgás közben. Az akció tökéletes kivitelezéséig – negyedes fordulásig – olyan érzés, mintha masszíroznák a péniszt. Azonban kedvesünk könnyen lecsúszhat rólunk, ami meg is történt, és így ez a pozíció inkább fájdalmas, mint érzéki. Ezt a pozitúrát sokat kell gyakorolnia a nőnek, hogy forgás közben ne csússzon le, ne okozzon fájdalmat, és csak az élvezet maradjon. De szerintem megéri!





• női szemmel:
Könnyűnek és izgalmasnak ígérkezett. De mégsem így alakult. Már az elején nehézséget okozott, hol és hogyan támasszam meg magam, ügyelni kellett a partner péniszére, nehogy megbillenjek (az ugyanis rendkívül fájdalmas, és meg is történt), kedvesem mellkasára annyira ránehezedtem a kezemmel forgás közben, hogy attól féltem, széttöröm a bordáit. A magam öröméről egyáltalán nem beszélhetek ebben a pozitúrában, hiszen a „feladat”- tal voltam elfoglalva, nem a szerelmeskedés gyönyörével.

Összpontszám:






























 



Ananga Ranga

Kaljána Malla – 1172 táján

„Ezt a művet kifejezetten házaspárok számára írták.”






 A lábak egy szinten helyzet








Pozíció

Ilyenkor a férfi megemeli kicsit kedvese testét, megtámasztja a magáéval, és a nő kinyújtott lábát, a lábikráját a vállára helyezi. A nő kiszolgáltatottnak érezheti magát, mivel a férfi irányítja az együttlétet.

Milyen volt?

• férfi szemmel:
A megemelt helyzettől a pénisz igen mélyre behatol. Rendkívül stimuláló, erőteljes érzés, szinte mozgás nélkül is. A teljes kontroll a férfinál van, abszolút uralja a helyzetet, ezért számára a legtökéletesebben „beállítható” a pozíció, és a gyönyör erőssége.

• női szemmel:
Édes gyönyör, minden igen erőteljesen érezhető. A hüvely elülső falát olyan mértékben izgatja ebben a pozitúrában a pénisz, hogy érdemes a szerelmeskedés végére, desszert gyanánt, a beteljesülésre megtartani.

Összpontszám:





























 
 






 Káma kereke

 






Pozíció

A férfi kinyújtott lábbal, terpeszben ül, partnere így ereszkedik péniszére, és lábait övére teszi. A férfi átkarolva tartja a nőt. A helyzet a lábak kerékkülőre emlékeztető helyzetéről kapta a nevét. A Káma kerekének célja nem az orgazmus elérése vagy a szenvedély növelése, hanem egy tiszta, nyugodt, kiegyensúlyozott állapot.

Milyen volt?

• férfi szemmel:
A ritmikus mozgás összehangolása, és a pozitúra okozta oltári erőfeszítés – nagyjából ennyi maradt meg a Káma kerekéből.

• női szemmel:
Izgalmas, játékos, minden látható és érezhető. Valóban nem növeli olyan mértékben a szenvedélyt, mint például a már említett A lábak egy szinten helyzet. Kissé esetlen lehet a pár eleinte (vagy nagyon, mint például mi), mert ritkán használt izmok – a fenék alsó izma például – megmozgatására is szükség van. Azért ez a póz még megér egy-két misét!


Összpontszám:































 






 A kielégítő szerepcsere


Pozíció





Kaljána Malla úgy írja le a nőt ebben a pozícióban, hogy „olyan, mint egy nagy méh, amely alaposan kielégíti magát”. A nő a férfi combjaira guggol, magába vezeti a péniszt, szorosan összezárja lábait, és forgatni kezdi csípőjét. Ez a pozíció komoly szabadságot nyújt a nőnek, aki maga szabja meg a behatolás sebességét, szögét és azt is, milyen mértékben köröz a csípőjével.

Milyen volt?

• férfi szemmel:
Ezt a pozíciót inkább nevezném gyorslövésnek, hiszen olyan mértékben izgató a látvány és annyira erőteljes a stimuláció, hogy igen nehéz megállni a végkifejlet elnyújtását. Jobb, ha ez a pozitúra a szerelmeskedés végére marad, viszont akkor a gyönyör legmélyebb bugyraiba juttathatja a férfit.

• női szemmel:
A behatolás szögét, mélységét és ritmusát is könnyedén lehet irányítani. Ebben a pozitúrában kedvesünk mindenhez hozzáfér, vagyis miközben a legoptimálisabb mélységet, szöget és nyomást találhatjuk meg önmagunk számára, a férfi tovább tüzelheti cirógatással, simogatással a megfelelő helyeken vágyainkat. Nem utolsó szempont, hogy roppant kényelmes, nincs szükség erőfeszítésre a póz élvezetéhez, csupán önmagunk és partnerünk extatikus élményével lehetünk elfoglalva. Csodálatos érzés, ami akár több beteljesedéshez is eljuttathat bennünket.

Összpontszám:






























 



Illatos kert

Nefzawi sejk, Tunézia – XVI. század

„Nefzawi sejk, ha nem is azonosította a ma G-pontnak nevezett területet, tisztában volt vele, hogy bizonyos helyzetek különös gyönyört nyújtanak a nőknek. Egyértelmű, hogy a sejk igencsak sok személyes tapasztalattal rendelkezett.”






 Hatodik pozíció

 






Pozíció

A férfi stabil térdelő helyzetből hatol be kedvesébe, keze szabadon marad, és simogatja a nő hátát, mellét. A hagyományos „kutyapóztól” annyiban tér el, hogy itt a férfi nem támaszkodik, hanem a nő derekát vagy csípőjét megfogva föl-le húzogatja tagján.


Milyen volt?

• férfi szemmel:
A férfi uralja a helyzetet, vagyis a csípőmozgás ritmusát, a behatolás mélységét teljes egészében kontrollálja. Rendkívül izgató, de a Tao által Szamár a tavasz végénnek nevezett pozíció – a cikk végén – különlegesen vágyfokozó látványától jócskán elmarad. Cserébe viszont ez a pozitúra kényelmes, ezért sokáig élvezhető.

• női szemmel:
Ebben a helyzetben elég nehéz az eggyéválás intenzitását testbeszéddel irányítani, lényegében lehetetlen. Ez a póz még azokat a párokat is beszédre bírja, akik az elmélyültebb, csendes együttléteket kedvelik. Izgató játék, de a nő könnyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet, ha a párja nem figyel rá kellőképpen, vagy nem mondja el, hogyan jó neki. A behatolás mélysége és erőssége is igen „meghatározó”, a férfi keze mindenhová elér, ami tovább tüzeli a vágyakat, és még izgatóbbá teszi az egyébként is extatikus, vadabb együttlétet.


Összpontszám:































Tao

„Régebbi az előbbi három könyvnél, korábbi az ősi Egyiptom, India és görögök tudásánál is. Az ősi kínaiak a művészet egy ágának tekintették a szerelmeskedést. Ha képesek vagyunk megérteni ezt a hozzállást, nem szégyelljük többé szexuális énünket és vágyainkat.”






 Szamár a tavasz végén







Pozíció

A név a szamarak késő tavaszi párzási szokásaira utal. A pozíció egyik mellékhatása, hogy miután a nő lelógatja a fejét, az agyába áramlik a vér, légzése akadozik, és az egész szeretkezést másként éli meg. Ha ebben a helyzetben is képes eljutni a csúcsra, látványos orgazmus lehet az eredmény, de ha nem ilyen szerencsés, inkább csak fejfájást okoz.

Milyen volt?

• férfi szemmel:
Az egyik legizgatóbb póz, kár, hogy lényeges magasságbeli különbségeknél csak rogyasztott lábbal, jól karbantartott focista lábbakkal élvezhető sokáig. Ez a helyzet a kísértés maga, annyira széthúzódik odalent minden, hogy az ember azonnal eltévedne más terepre. A kutyapózban, és a többi hasonló négykézlábas pózban nem feszülnek meg ennyire az izmok, és nem hívogat ilyen mérhetetlenül az asszonyi fenék. A hüvely szinte ráfeszül és átöleli a péniszt, erőteljes, extatikus élmény.

• női szemmel:
Egészen új, semmihez sem hasonlítható érzéssel ajándékozott meg a helyzet. A pénisz jól érezhetően végigsimogatja minden egyes lökésnél a hüvelyt, és a lökések végén tompa, forró érzés járja át a testet, hasonlóan az orgazmus előtti, átforrósodott állapothoz. Amennyire izgalmas az érzés, annyira lohasztó a helyzet. Egy idő után lábujjhegyen állni, és két karomon tartani a testem súlyát, a lökések erősségének bátran ellenállni és nem felborulni, bevallom, nehezen ment. „Kis színesnek” belefér a repertoárba, de nem hiszem, hogy átveheti némelyik kedvenc meghatározó helyét szexuális életemben.

Összpontszám:






























 


 







Anne Hooper: Káma Szútra – A 21. századi szeretőknek






Az erotikus irodalom ősi mesterműveit a világ első számú szexszerzője, Anne Hooper korszerűsítette. A Káma Szútra, az Ananga Ranga, az Illatos kert és a Tao szexuális pozícióit több mint száz illusztráció mutatja be, az ősi keleti erotika egzotikumát gyönyörű fényképekkel, őszinte, eredeti illusztrációkkal és modern szexuális tanácsadással ötvözi.

Elmagyarázza, hogy melyik pozíció, kinek előnyös, végigvezet bennünket az együttlét előkészületein, sorra veszi az érintés, simogatás, csók és a száj szerelmi művészetét. Megtanít arra, hogy mi és miért jó a nőknek és a férfiaknak. Érthetően végigkalauzol minket egy újdonságokkal és gyönyörrel teli világban. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Olvasd el az Uborkaszezon első részét is! Vibrációs gyűrű »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top