Hozzávalók 2-3 fő részére:
0,5 kg zöldborsó
3 dkg (kb. 2 ek) liszt
10 dkg vaj v. margarin
0,5 l víz vagy tej (vagy ezek keveréke)
2 db Knorr Petrezselymes Ízbomba
cukor, só
A megmosott friss v. mirelit zöldborsót a zsiradékon röviden pároljuk. Rászórjuk a lisztet, röviden pirítjuk, majd felöntjük a vízzel vagy tejjel. Kevés cukorral ízesítjük, óvatosan kevergetve jól kiforraljuk, majd hozzámorzsolunk 2 db (vagy ízlés szerint) Knorr Petrezselymes Ízbombát. Szükség szerint sóval, cukorral utóízesíthetjük.
Ha rendelkezésre áll konzerves zöldborsó, akkor azt leszűrve és átmosva adjuk a forrásban lévő vízhez vagy tejhez. Ezt sűrítsük forrás után vajjal és liszttel rántássá. Ízesítsük Ízbombával, szükség szerint cukorral és sóval.
Kitűnő feltét a tükörtójás.
Elkészítési idő: 30 perc