Hozzávalók
15 dkg Rama sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 pohár (150 g) natúr joghurt
8 evőkanál tej
2 citrom
30 dkg finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
20 – 25 dkg kemény húsú sárgabarack (idényen kívül 15 dkg aszalt sárgabarack)
A forma kikenéséhez:
2 dkg Rama sütőmargarin
1. A Rama margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat, a joghurtot és a tejet hozzáadjuk. A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. Az így nyert kb.1,5 deci citromlevet és a héjat az előzőekhez adjuk. A lisztet a szódabikarbónával és a kis kockákra vágott barackkal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. Egy közepes, 12 mélyedéses muffinsütő mélyedéseit Rama margarinnal kikenjük, a masszával egyenletesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170°C) kb. 22 percig sütjük. Langyosan, kiváltképp reggelire, egy kevés margarinnal megkenve fenséges.
Tipp
Citrom helyett naranccsal is ízesíthetjük, amihez 2 közepes narancs lereszelt héját és kifacsart levükből 1,5 decinyit használjunk hozzá.
Elkészítés: 45 perc
Adag: 12 darab
218 kcal/darab
Még több ínycsiklandó finomság, sok-sok izgalmas recept vár Téged a www.rama.hu honlapon!