nlc.hu
Életmód
Citromos barackos muffin

Citromos barackos muffin

Muffin az elmúlt évek legnagyobb kedvence. Gyors, egyszerû és hihetetlenül finom. Ezért népszerûsége szinte lankadatlan. Most egy igazi gyümölcsös receptet mutatunk be, amely nemcsak ízével, de látványával is rabul ejt!





Hozzávalók

15 dkg Rama sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 pohár (150 g) natúr joghurt
8 evőkanál tej
2 citrom
30 dkg finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
20 – 25 dkg kemény húsú sárgabarack (idényen kívül 15 dkg aszalt sárgabarack)


A forma kikenéséhez:

2 dkg Rama sütőmargarin


1. A Rama margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat, a joghurtot és a tejet hozzáadjuk. A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. Az így nyert kb.1,5 deci citromlevet és a héjat az előzőekhez adjuk. A lisztet a szódabikarbónával és a kis kockákra vágott barackkal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.

2. Egy közepes, 12 mélyedéses muffinsütő mélyedéseit Rama margarinnal kikenjük, a masszával egyenletesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170°C) kb. 22 percig sütjük. Langyosan, kiváltképp reggelire, egy kevés margarinnal megkenve fenséges.

Tipp
Citrom helyett naranccsal is ízesíthetjük, amihez 2 közepes narancs lereszelt héját és kifacsart levükből 1,5 decinyit használjunk hozzá.

Elkészítés: 45 perc
Adag: 12 darab
218 kcal/darab


Még több ínycsiklandó finomság, sok-sok izgalmas recept vár Téged a www.rama.hu  honlapon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top