nlc.hu
Életmód
Lakberendezés más szemmel

Lakberendezés más szemmel

Berendezni egy otthont nagyon sokféleképpen lehet. Felkérhetünk egy lakberendezõ szakembert, vagy egyedül is nekifoghatunk a nem túl embert próbáló feladatnak.





Választhatunk klasszikus vagy modern otthont, segítségül hívhatjuk a feng-shuit, esetleg a vaszatit. A döntésünk helyességét majd az dönti el, hogy hogyan érezzük magunkat az otthonunkban.

Amikor a lakásunk berendezésén gondolkodunk általában nem is jut eszünkbe, hogy a szépség és a harmónia mellett a tisztántarthatósággal is foglalkozzunk. Pedig az sem egy utolsó szempont, hogy mi hogyan takarítható praktikusan.


A konyha

A konyha azon helyiségek egyike a lakásban, amelynek higiéniája talán a legfontosabb. Ezért érdemes olyan burkolatot választani, amely jól tisztítható. A kerámiapadló teljesen megfelel a célnak, hiszen könnyen és egyszerűen porszívózható, felmosható. A munkapult és a tűzhely köré is érdemes a csempét álasztanunk. A szekrények kiválasztásánál két alternatíva is lehetséges. Az egyik a „lábakon álló” szekrény, amely azért praktikus, mert alatta akár naponta felmoshatunk. Ez a típus remekül illik a modernebb otthonokba. A klasszikusabb változat a szintén lábakon álló szekrény, de itt a lábakat lábazattal fedjük be és rögzítjük a padlóhoz. Így a szekrény alatt nem kell rendszeresen takarítanunk.






A munkapult kialakításánál is érdemes elgondolkodnunk. Bár a most divatos fából készült munkalap gyönyörű, de higiénikus tisztántartása nem annyira egyszerű. Inkább részesítsük előnyben a fa hatású műanyag munkapultot, vagy a kerámiát. Arra is figyeljünk, hogy ne zsúfoljuk tele gépekkel, mert akkor nehezen törölhető le a pult.



A nappali





A nappalinál is a legkardinálisabb kérdés a burkolat megválasztása. A szalagparketta és a parketta takarítása a legegyszerűbb, de előfordulhat, hogy a lakás rossz szigetelése miatt, ez túl hidegnek bizonyulna. Ilyenkor válasszunk szőnyegpadlót, de mindenképpen ellenőrizzük, hogy jól takarítható legyen. Az antiallergén szőnyegek már nálunk is kaphatóak, érdemes megpróbálkozni velük.



A fürdőszoba

A fürdő berendezésénél gondoljunk arra, hogy kaphatóak víztaszító szaniterek, amelyek esetében a vízkő eltávolítása nem okoz nagy problémát.
A zuhanykabinnál pedig vegyük figyelembe, hogy bár az üvegből készült kabin valamivel drágább, de sokkal tartósabb és jobban is tisztítható. A penészfoltok ellen válasszunk gombaölő fugát és így sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg



magunkat.

Ezért a falat mindenképpen csempézzük le, kb. 2 méteres magasságig, mert ezzel is csökkentjük a penészgombák elszaporodását, illetve megóvjuk falainkat a nedvességtől.

A mosdótálak készülhetnek kerámiából, akrilból, sőt üvegből is. Mindegy melyiket választjuk, de előtte vegyük figyelembe, hogy melyik, milyen fajta tisztítást igényel.


A lakásunk többi részét is ezen szempontok alapján gondoljuk át, és rendezzük be. A takarítást pedig megkönnyíthetjük, ha olyan tisztítószerünk van, mint a Cif Power Cream Spray. A spray kényelmes és modern megoldást nyújt, nem kell választanunk a hatékonyság és a kíméletes tisztítás között. A súrolókrém ereje spray-ben, minden otthon tisztántartásához nélkülözhetetlen.

Több információ? Nézd meg a honlapot! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top