De mi is az antioxidáns?
![]() |
A túlzott szabadgyök-képződés következtében számos egészségügyi zavar, betegség, állapot kialakulhat: gyorsabb öregedés, daganatos megbetegedések, szív- és érrendszeri panaszok, idegrendszeri, szem- és tüdőbetegségek.
Az antioxidánsok forrásai
![]() |
A kakaó és a belőle készült csokoládé többféle flavonoidot tartalmaz, az egyik fajtájának (katechin) nagy előnye, hogy jól felszívódik. A kakaóban található antioxidáns az erek működésére, a vérrögképződés kivédésére, és ezáltal a szívbetegségek megelőzésére van kedvező hatással. Igaz, hogy a csokoládé esetében a feldolgozás során csökken a flavonoidok tartalma, de a kíméletes technológiával előállított termékekben ezek nagy része megőrizhető.
Ha tehát megkívánunk egy-egy szelet csokoládét, és figyelembe vesszük a táplálkozás egyik legfontosabb alapelvét, a mértékletességet, nyugodtan elhessegethetjük a negatív gondolatokat, és hátradőlve élvezhetjük, amint elolvad szánkban ez az isteni eledel.
![]() |
Látogass el a honlapunkra! »
Játssz velünk! »


