Életmód

100% narancslé

Nem érjük be a felével! A dobozba zárt narancslé legyen száz százalékban az, ami! Ezt ígéri a csomagolás. És még azt is, hogy egészséges, vitamindús, meg finom. Megkóstoltuk, és megtaláltuk a legnarancsosabb narancslevet!







 Pfanner                           1 liter 315,– 







Az egész napos C-vitamin-garanciával ellátott narancslé osztrák származású. Nagy reményekkel telve csavargattuk a kupakját, és egyből csettintettünk is, precíz megvalósítás, stabil, csavaros zárszerkezet.
A narancslé világossárga, kissé opálos színű, illatában fellelhető a jellegzetes pasztőrözés. A nagyobb baj, hogy ez később, az ízleléskor is felsejlik egy pillanatig, ám aztán a második pillanatban fürgén átadjuk magunkat a narancsos lé illúziójának. Mert sajnos a 100%-ból minimum 50 illúzió.

Értékelés: 3 korty az 5-ből






Sió                                     1 liter 325,– 







Az erős hazaiak mezőnyét vezető balatonmelléki termék nem a magyar tenger lankáin érlelt narancsból készült, bár a csomagolás láttán felsejlik a nosztalgikus húrokat pengető reklámklipjük is. Ezzel a fajta kupakkal meggyűlt már a bajunk (nem lyukad, túlságosan lyukad, beszorul), de most ment minden, amúgy magyarosan, mint a karikacsapás! A friss illatú, narancsos színű gyümölcslé jó kezdéssel startolt, ízében is megőrizve a narancs kissé fanyar aromáját. Határozottan kellemes, de kevésbé telt íz. Nem narancslé, inkább csak narancsos, de ez is valami!

Értékelés: 4 korty az 5-ből





Hohes C                             1 liter 385,– 








Nem másztunk a fára, mint a termék reklámjában az angolul tanuló kisgyerek, bár a termék milde, azaz szelídített változatára hajtottunk, sikertelenül. Bevásárlóhelyünkön ez a fajta ugyanis hiányzott a polcról. Beértük a klasszikussal! Színében vitathatatlanul narancs, illatában enyhén fanyar, íze pedig egészen narancsos. Ráadásul a dobozon szupergaranciák, mely szerint a dobozba 2 kg narancsot préseltek bele. Egyéb útmutatás is szolgálja a vásárlók információéhségét, vagyis aki szereti a családját, az naponta ezzel itatja őket. Meg is értjük!

Értékelés: 5 korty az 5-ből





Topjoy                                  1 liter 379,– 







Szépen dizájnolt külső, hamvas narancsos borítás, precízen záródó narancssárga (!) kupak. Kelleti magát a titokzatosan csak az EU-ból származó 100%. Hol van már a két kiló narancs! Ebbe a dobozba két és fél kiló gyümölcsöt tuszkoltak bele lé formájában! Nocsak! Az opálos sárgás színű narancslét körüllengi a pasztörizálás illata (vagy valami más, de nem narancs!). Ettől még lehet jó is, de kevésbé telt, kevésbé narancsos az íz, mint amit száz százalékban várnánk! Értékeltük viszont a leheletnyi kesernyés ízt, ami igazán illik a narancshoz, bár valószínűleg inkább csak a grépfrútkedvelőknek okoz örömet.

Értékelés: 3 korty az 5-ből






Happy day                                1 liter 299,– 







Nem, nem apu jött a láncfűrésszel, és bőgette hajnalban, hogy a garázsban felhalmozott több tonna narancsból friss levet nyerjen! Nem erről van szó. Kitekertük a sárga kupakot, és már ittuk is! Az illatban határozottan előkerülnek a citrusjegyek, és az ízben igazán kiteljesedik, vagyis a kellemes gyümölcshúsos lé a valódiság teljes illúzióját kelti. A tökéletes hatás érdekében egyes tesztelőink javasolják a teljes hűtést. 

Értékelés: 5 korty az 5-ből






Tropicana premium                      1 liter 349,–







Nevében a forró trópusok narancsszínű mámorát ígérő 100% doboza csábító narancsgerezdekkel kínálja magát. A szokásos kupakos tekerés után egy opálos narancsszínű levet kortyolhatunk, amely ízében már nem őrzi a teltségét, de fanyarságában emlékeztet valahol az eredeti elvárásunkra. Kevés gyümölcshússal turbózott, felrázott változata már valamivel jobb, de közel sem 100%.

Értékelés: 4 korty az 5-ből







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top