nlc.hu
Életmód
Alfa típus: fûszeresen és ropogósan

Alfa típus: fûszeresen és ropogósan

A legjobban akkor érezheted magad, ha naponta több nagyobb étkezést iktatsz be.





 snap:



 


Reggeli: müzli kevéske mangóval

Hozzávalók: 1 narancs, fél mangó, 2 ek rozspehely, 100 ml tej.
A narancs levét facsard ki, keverd össze a többi hozzávalóval.


Ebéd:
tésztasaláta

Hozzávalók: 30 g tészta, 1 tk vaj, 50 g pulykamell, 30 g Pannónia sajt, 1 zeller, ¼ kockára vágott uborka, 1 körte, 1 ek citromlé, só, bors, curry, 1 ek tejföl.





Főzd meg a tésztát, a pulykamellet 6 percig süsd a vajon. Mindent kockázz fel, és keverd össze a tésztával. Az öntetet készítsd el citromléből, sóból, borsból, curryből és tejfölből. Öntsd a tésztára.


Vacsora:
borjúsült

Hozzávalók: 200 g borjú, só, bors, 1 tk vaj, 150 g burgonya, 40 ml tej, 1 ek vaj, 50 g jégsaláta.

A húst sózd-borsozd, és mindkét oldalát süsd jól át. Előmelegített sütőben, 180 fokon 5 percig süsd, majd a hőmérsékletet vedd vissza 90 fokra, és további 10 percig párold. Alufóliába tekerd be, és tartsd 70 fokon. Készítsd el a krumplipürét, adj hozzá vajat, tejet, sót. A salátát kevéske vajon futtasd meg, és tálald a püréhez.





 Halnap:




Reggeli:
pulykaropogós

Hozzávalók: 2 szelet rozskenyér, 1 tk vaj, 40 g pulykasonka, 2 ecetes uborka.

Vajazd meg a kenyeret, tedd rá a sonkát és az uborkát.


Ebéd: görög paprika

Hozzávalók: 1 zöldpaprika, 50 g juhsajt, 2 ek tejföl, só, oregano, 2 olíva, 1 ek apróra vágott petrezselyem, bazsalikom, 1 rozskenyér.

A paprikát vágd félbe, a többi hozzávalót keverd össze, és ezzel töltsd meg a paprikát. Egyél hozzá rozskenyeret.








Vacsora:

egzotikus halszelet

Hozzávalók: 200 g burgonya, 125 g halfilé, 1 ek citromlé, só, bors, 1 tk vaj, 1 piros paprika, 2 tavaszi hagyma, 2 szelet ananász, 100 ml leves, 1 ek tejföl, 1 tk curry, 1 ek kókuszreszelék.

Főzd meg a burgonyát, a halra pedig csöpögtesd a citromlevet, majd fűszerezd és vajon süsd meg. A paprikát, az ananászt, a hagymát vágd vékonyra, pirítsd meg, és öntsd fel levessel. 3 percig párold, közben a tejfölt és a curryt keverd össze. A halat helyezd egy tálba, öntsd rá a zöldségeket, a curryszószt, és a sütőben 10 percig süsd.







Zöldségnap:




Reggeli: almás kefír

Hozzávalók: 250 g kefír, 1 tk méz, fél alma, 2 ek rozspehely.

Az almát vágd kockákra, keverd össze a többivel.


Ebéd: babos gombasaláta

Hozzávalók: 200 g bab, 50 g hagyma, 1 fokhagymagerezd, 1 tk vaj, 150 g gomba, 1 ek összevágott petrezselyem, só, bors, 1 tk olaj, 1 tk ecet, 1 tk mustár.

A babot tisztítsd meg, párold 5 percig. A hagymát, a fokhagymát vágd össze, vajon pirítsd meg. Add hozzá az összevágott gombát. Szórj bele petrezselymet, sót, borsot, add hozzá a babot. Olajból, ecetből, mustárból készítsd el a mártást.
 






Vacsora: töltött cukkini

Hozzávalók: 20 g hántolatlan rizs, 1 cukkini, 125 g gomba, 30 g hagyma, 1 tk vaj, 30 g juhsajt, 3 ek összevágott petrezselyem, só, bors, 2 tk parmezán, 100 ml leves, 1 ek tejföl, 1 ek reszelt parmezán sajt.

Párold meg a rizst, a cukkinit vágd félbe, szedd ki a húsát. Pirítsd meg a cukkini húsát a hagymával és a gombával kevéske vajon. Add hozzá a juhsajtot, a petrezselymet, a fűszereket. Ezzel a masszával töltsd meg a cukkinit, szórd meg parmezánnal. Keverd össze a levest, a tejfölt, a parmezánt és a maradék petrezselymet, öntsd a cukkinire, és a sütőben 10 percig süsd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top