nlc.hu
Életmód
www.pszichiatria24x7.hu

www.pszichiatria24x7.hu

A pszichiatria24x7.hu a pszichiátriai betegségek részletes Internetes adattára.




A nagyközönség számára is elérhető oldalon a látogatók információkat találhatnak – többek között – a szkizofréniáról, a depresszióról, az autizmusról, a bipoláris zavarokról, a demenciáról, a hangulatzavarról, vagy a szenvedélybetegségekről.

A betegek és hozzátartozóik szakemberek által írt, közérthetően megfogalmazott ismereteket kapnak a betegségekről, azok kiváltó okairól, a gyógyszeres és egyéb kezelési lehetőségekről.


A www.pszichiatria24x7.hu nem csak elméleti ismeret-tár! Az érintettek és az érdeklődik interaktív önellenőrzési eszközöket is találnak az oldalon. A betegségség jobb megértéséhez tünetellenőrző tesztet tölthetnek ki, amely már önmagában segítséget nyújthat a problémákkal való szembenézéshez.


Az „Ön és orvosa” rovat hasznos tanácsokkal segíti a beteg felkészítését az orvosi konzultációra. Pontokba szedett ajánlást ad olyan praktikus kérdésekről, amelyek sikeresebbé tehetik az orvos-beteg találkozót.


Ugyancsak fontos önellenőrző módszer a letölthető hangulati napló, amelynek segítségével a betegek folyamatosan és részletesen figyelemmel kísérhetik betegségüket. Hangulatuk, életvitelük, alvásritmusuk, gyógyszerszedésük adatainak rögzítése segít a kezelőorvosnak a személyre szabott és hatékony terápia megtervezésében.


Mindenképpen hangsúlyozni kell, hogy sem a fent említett interaktív eszközök, sem a www.pszichiatria24x7.hu információi, adatai nem pótolják az orvossal való találkozót. A honlap – készítőinek szándéka szerint – lehetőséget nyújt a pszichiátraiai problémák jobb megértéséhez minden érintettnek, informál, eligazítást ad. Hiszen sokszor attól félünk, amit nem ismerünk, így van ez a lelki betegségekkel is. Remélhetően a honlap hozzájárul mind az érintettek problémáinak időben történő felismeréséhez és a hatékonyabb orvos-beteg kapcsolathoz, mind az érintettekkel szemben elfogadóbb környezet megteremtéséhez.

Olvasson róla! Beszéljen róla! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top