Életmód

Zsepi az orrunk örömére

De tényleg, papír zsebkendõ és papír zsebkendõ között ugyan mi a különbség? – kérdezhetjük joggal. Ám ha egy durva náthás korszakot túléltünk, rájöhetünk, van különbség, nem is kevés. Megmutatjuk!


Ötletszerűen vásároltunk tízdarabos kiszerelésű papírzsebkendő-csomagokat. Teszteltük csomagolásukat, visszazárhatóságukat, puhaságukat, rétegeltségüket. Egyszóval kerestük a legjobbat, amit az orrunk megérdemel…






A klasszikus hazai: Nárcisz a Piszke Papírgyártól 









Visszafogott dizájn a csomagolásban, a tisztaság kék árnyalatai megbolondítva egy kis ezüsttel és egy csipetnyi sárgával. A kor elvárása szerint füllel visszazárható tasakban a felirat szerint extra puhaságú papír zsebkendő. Hajtogatottsága egy mozdulattal nyitható, a két réteg valóban puha, talán kissé vékony, könnyen szakadhat. A kemény náthás időszakra nem ajánljuk.

Fellelt ár: 39,–

Összpontszám: 4 pont az 5-ből






Egy fokozattal erősített: Hárs, szintén a Piszkétől 








A zöld leveles borítás valamiféle zöld szemléletet sugall, és ebben nem is tévedünk sokat, hiszen a papírzsepi klórmentesen fehérített papírból készült. A zöld-sárga dizájn a tisztaság, természetesség érzetét kelti. Visszazárható csomagolásból háromrétegű papírzsebkendőt vehetünk elő, amely egy mozdulattal jól kinyitható, három rétege és jó illata minden kényes orrnak megfelelő.

Fellelt ár: 19,–

Összpontszám: 5 pont az 5-ből





Exkluzív a szomszédból: a szlovák Tento 







Talán nem véletlenül ez a termék is a tiszta kék és fehér színekkel igyekszik elnyerni a náthások kegyeit. A csomagolás négy réteget ígér, az exkluzivitás jegyében. Egy kézzel könnyen nyitható papír zsebkendő, kissé kemény, nem kegyelmez a vörösödő orrnak. Viszont jó illatú és tényleg strapabíró.

Fellelt ár: 29,–

Összpontszám: 3 pont az 5-ből





A vicces kistesó: Kleenex Verdák 








A náthás kicsik öröme a minicsomagolású, hétdarabos pakk, amit most éppen a népszerű rajzfilmfigura képe díszít. A csomagolás dizájnja illeszkedik a rajzfilm dizájnelemeihez, az összhatás nagyon biztató. A visszazárható csomagolásból az apróra hajtogatott papírzsepit kicsit nehézkesen ráncigáltuk ki, de ez csak a legelsőnél ilyen nehézkes. A háromrétegű zsebkendő finom puha, illatos, és megfelelően állja az orrfújási próbát is.

Fellelt ár: 32,–

Összpontszám: 5 pont az 5-ből






A márkatermék: Soft+Sicher a DM-ből 







A nyári virágos csomagolás egy darabja látványos sárga, vörös színekkel kellemes terméket sejtet. A tízdarabos kiszerelés visszazárható csomagolásban. A papír zsebkendő mélynyomott motívumain is visszaköszön a márkagazda drogéria logója. Ennek valóban sok figyelmet szenteltek. Arra viszont kevesebbet, hogy egy puha zsepit tegyenek a csomagba. Kemény és érdes tapintású, viszont biztonságos, strapabíró termék.

Fellelt ár: 21,–

Összpontszám: 3 pont az 5-ből





A luxus: Zewa Deluxe Parfüme







A márka imázsához kapcsolódó, pihe-puha lágyságot szemléltető tollpihék kellemesen olvadnak bele a narancsos színű dizájnba. Ezt egészíti ki a kék felirat. Az összhatás visszafogott és barátságos. Kinyitáskor valóban elönt mindent a visszafogott parfümillat. A csomagból előhalászott papírzsepin visszaköszönnek az előző termék mélynyomott mintái, a logó nélkül. De minket akkor sem vernek át! Ez a zsepi ugyanis sokkal lágyabb és puhább, orrbarátabb, mint az előző.

Fellelt ár: 32,–

Összpontszám: 5 pont az 5-ből





A titokzatos lengyel: Tissues 







Az egyszerűség híve a titokzatos kék csomagolású zsebkendő. Néhány piros grafikai elemmel dúsított csomagolásában háromrétegű papír zsebkendő rejlik. A nyitáskor már megvolt a baj, ugyanis a visszazárható fülecskét egy ügyes mozdulattal sikerült le is szakítani, így értelme nem sok maradt. A csomagban talált zsebkendő viszont kemény, enyhén sprőd, nem kellemes a bőrnek. Nem kíméli a piros orrot.

Fellelt ár: 23,–

Összpontszám: 2,5 az 5-ből





A léha rajzos: Sniff







Ez az a zsepi, amit nem náthás időszakban vásárolunk, viszont lehetetlen ellenállni neki. A sokféle rajzos variáció akár üzenetként is működhet, ha valakinek ajándékba adjuk. Az áttetsző csomagolás egyből a zsebkendő rajzával csábít. Természetesen visszazárható a csomagolás, maga a zsebkendő kemény, nem baráti az orrhoz, ráadásul a megfestett felső rétege még egy réteg keménységet ad neki. Mégis szeretjük, mert elvarázsol! Nátha idején kerüljük!

Fellelt ár: 107,–

Összpontszám az érzelmi hatáskeltésre: 5 pontból 5

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top