nlc.hu
Életmód
OCEAN MILK-korall kalcium

OCEAN MILK-korall kalcium

Az ásványianyag- hiány okai





A „modern”, nagyüzemi mezőgazdálkodás és a talajaink erőforrásainak korlátlan kiaknázása azt eredményezte, hogy az előállított növényi tápanyagainkban található ásványi anyagok és nyomelemek mennyisége az elmúlt évtizedekben drámaian lecsökkent. Sok nyomelem esetében teljes hiányról beszélhetünk. Emellett az élelmiszerekben és a környezetünkben található növényvédőszerek és más mesterséges anyagok komoly kihívások elé állítják az ásványianyag- hiánytól egyébként is meggyengült szervezetet.
Az eredmény egy krónikus-, degeneratív- és allergiás betegségektől szenvedő társadalom, ahol a betegek száma évről évre még mindig töretlenül emelkedik.
Sokan úgy gondolják, hogy ebből a helyzetből a kiutat nem a mesterséges gyógyszerek jelentik, amelyek a tüneteket elnyomva ’látszatgyógyulást’ eredményeznek, miközben maguk is tovább terhelik a szervezetet, hanem a hiányzó anyagok pótlása gyors és természetes módon.


Az ideális ásványianyag- forrás nyomában

A kutatók a leghatásosabb ásványianyag-források után kutatva eljutottak a világ számos pontjára, ahol a legegészségesebb és leghosszabb életű népek táplálkozását vizsgálták. Ezek a népek- egy kivételével -mind több ezer méter magas hegységek között laknak, ahol a hegyekből származó víz tölti fel termőföldjeiket a létfontosságú tápanyagokkal és nyomelemekkel- egészséges és ellenálló szervezetet ajándékozva nekik. A hegyekből lezúduló víz szinte fehér a benne oldott ásványi anyagoktól, amelyet ezért ezek a népek a „Hegyek Tejének” is neveznek. Ezt a vizet azonban költséges és értelmetlen volna tápanyagforrásként összegyűjteni és elszállítani.






A kutatók közelednek a megoldáshoz

A Föld hat leghosszabb életű népcsoportja közül egyetlen azonban a tenger szintjén él: az okinawai japánok. Az egyébként is hosszú életű japánoknál itt több mint négyszer több a 100 év felettiek aránya, többen bekerültek a Guiness Rekordok könyvébe is. A csontritkulás teljesen ismeretlen fogalom Okinawán, az idősek erei olyanok, mint egy kisgyermeké és sokan 90 évesen is a földeken dolgoznak. Mi a titkuk?


A megoldás már 500 éve ismert?

Az okinawai szigetek a szubtrópusi éghajlati övben találhatóak, a szigetek alapja a szétmállott és fosszilizálódott korall. A talajvíz kémiai elemzése kimutatta, hogy a fosszilis korall ásványi anyagai beoldódnak a vízbe, amelyek közvetlenül vagy a növények közvetítésével bejutnak az emberi szervezetbe és feltöltik azt az egészséges anyagcseréhez szükséges összes ásványi anyaggal és nyomelemmel. Az okinawaiak legendásan hosszú életére és egészségére már a XVI. századi spanyol kereskedők is felfigyeltek, tonnaszámra hozták hajóikon a korallt Európába, ahol az orvosok receptre írták fel a betegeknek. Ennek bizonyítékait a világ legöregebb gyógyszertárában, Madridban találjuk.


Vissza az óceánba





Az óceánok Földünk jelenleg még leginkább érintetlen és szennyezéstől mentes részei, ahol a legegészségesebb élőlények élnek. Az óceán vize tartalmazza az összes olyan ásványi anyagot és nyomelemet, amely az élethez nélkülözhetetlen. A korall ’polip’, ez a parányi kis állat az óceán ásványi anyagait építi be a szilárd vázba, amely számára a védelmet biztosítja. Az állat elpusztulását követően a meszes váz megmarad, amely a természetes erózió, a hullámverés hatására összetöredezik és összegyűlik a tenger fenekén.


A korall egyedülálló tulajdonságai

Ez a ’korall homok’ egy olyan egyedülálló, természetes mátrix, amely a szerkezetébe ágyazva összesen 74 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz! A Földön fellelhető egyetlen természetes anyag sem tartalmaz ilyen sokféle elemet ilyen dús formában, ráadásul a korall szerkezete olyan porózus, hogy a gyomorba kerülve azonnal ionizálódik és 20 percen belül szinte a teljes mennyiség felszívódik.
A japán kormány szigorú természetvédelmi előírások betartása mellett (az élő korall nem sérülhet) a közelmúltban engedélyezte a korall homok kitermelését és feldolgozását, így több száz év óta a korall újra elérhetővé vált Okinawán kívül- így Európában is, amely az ’Óceán Teje’- Ocean Milk márkanév alatt került forgalomba.


Klinikai vizsgálatokkal igazolt hatékonyság

Habár korall homok sokfelé képződik a trópusokon, eddig egyedül Okinawán találtak olyan speciális összetételű korall homokot, amely optimális arányban tartalmazza az életfontosságú ásványi anyagokat és nyomelemeket. A japán egyetemi tanulmányok, és az utóbbi években világszerte szerzett tapasztalatok ismeretében jelentette ki Robert Barefoot, napjaink világszerte elismert kutatója, a ’Kalcium Faktor’ című könyv szerzője*, hogy „a korall kalcium a XXI. század tápanyaga.”

*a könyv a közelmúltban a VitafreeNet gondozásában (www.vitafree.hu) megjelent magyar fordításban is- a szerk.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top