nlc.hu
Életmód
Húsvéti finomságokat teszteltünk

Húsvéti finomságokat teszteltünk

Idén minden eddiginél nagyobb húsvéti csokidömpinggel találtuk szembe magunkat, de mi azért erõt vettünk magunkon, és minden különlegességet végigkóstoltunk.






Szamos Marcipán tojásdesszert csokoládéval mártva

 


Tíz darab, különféle színű sztaniolba csomagolt, fél tojást formázó marcipándesszert, végtelenül egyszerű, már-már igénytelen, nem éppen húsvéti hangulatú műanyag dobozban, arról nem is beszélve, hogy méltatlan a márkához.
Persze ez mit sem változtat azon a tényen, hogy a Szamost szeretjük. A színes csomagolás ne tévesszen meg senkit – mindegyik csoki egyforma ízű, de az nagyon rendben van. A külső csoki erősen kakaós ízű, vékony, ropogós, a benne lévő marcipánmassza azonban puha, és inkább visszahúzódóan konzervatív, mint émelyítően édes – tökéletesen harmonizál a kesernyés csokibevonattal.

Ár:
749 Ft

 

 





Lindt Lindor
kakaós krémmel töltött tejcsokoládé fémtojásban



A fehér virágmotívumokkal díszített metálpiros fémtojás kihívóan kelleti magát a húsvéti csokicsodák között. A doboz még később is jól jöhet – lehetetlen nem leemelni a polcról. A fémtojás egyébként öt darab egyenként csomagolt bonbont rejt.

A vastag tejcsoki bevonat nagyon finoman olvad; a töltelék lágy, krémes (de nem tömény), selymes ízű, enyhén mézes felhanggal. Nagyon könnyen olvad a szánkban, olyan, mint egy korty forró csoki. Nagyon harmonikus ízhatás.

Ár: 999 Ft/5 db

 

 






Milka Knusper Eier Cappuccino


Nagyon extrém húsvéti édesség, ami valószínűleg meg fogja osztani a kipróbálók táborát. A Milka-lila tasakban rengeteg apró, borsónál nem sokkal nagyobb, kakaóporral bevont, ropogós kávészemre és minitojásra egyaránt emlékeztető, Jacobs kávéval ízesített golyócskát találunk.


Merészen keveri a kávé és kakaó ízeit, de működik a dolog, mert „sajnos” eteti magát…

A csomagolás nemcsak igényes, de nagyon praktikus is – a rárögzített pici ragasztószalag segítségével könnyedén visszazárhatjuk –, már ha lesz még miért.


Ár:
 389 Ft

 

 

 

 






KitKat tojás – tejcsokoládé figura ropogós búzapehellyel

 

A pajkos, vadító piros KitKat-csomagolás már messziről könnyen beazonosítható, és bár csak formájában kapcsolható a húsvéthoz, azért vidám ünnepi meglepetés. 
A sztaniol alatt sima tejcsokit találunk, amibe apróra tördelt búzapelyhet daráltak bele – aki szereti, ha a csokiban van valami ropogtatnivaló, annak biztosan kedvére való nyalánkság lesz.

Ár: 129 Ft 


 

Milka Lila Üdvözlet – alpesi tejcsokoládé csokoládé-, nugátkrém és marcipántöltelékkel

A csomagolás igen egyedire sikeredett – öt golyócskát találunk egy henger alakú, természetesen Milka-lila tasakban, amit zöld falevelek és apró, piros katicabogarak bolondítanak meg. Praktikus ajándék lehet a locsolóknak, hiszen egy kedves kis kártyát is találunk rajta, amit kedvünk szerint kitölthetünk.








A golyókat egyébként külön-külön is becsomagolták, így felbontva is működik – előre be nem jelentkezett locsolók kaphatnak egy-egy darabot is belőle.

Ha csukott szemmel kóstoltam volna meg, minden további nélkül rávágtam volna, hogy Mozart golyó – szóval akinek az bejön, ezúttal sem fog csalódni. Sőt! 

 

Ár: 619 Ft/5 db

 


 


After Eight figurák – mentolízű étcsokoládé

Kedves csomagolása miatt igazi ajándék ínyenc és inkább idősebb locsolóknak.
Aki ismeri a mentolos csoki ízét, és persze szereti, annak nem fognak csalódást okozni a tapsifülesek, akik egy picit ugyan morcosak, de ezt némileg kompenzálja szép „ruhájuk”, ami alatt részleteikben is kidolgozottak. A lágy, mentolos étcsokit ezúttal mentolos töltelék nélkül élvezhetjük, de így is hihetetlenül finom.







Ha pedig valakinek elfelejtettél kellemes ünnepeket kívánni, kapd elő a meglepetésként a doboz aljába rejtett képeslapot.



Ár: 349 Ft/4 db


 





Zizihasú horrornyúl

 

Hogy a húsvét a nyulak meghurcolásának ünnepe legyen, eleve elutasítom. A nyúl egy roppant helyes állat ugyanis. Vegyük alaposan szemügyre azonban ezt a példányt. Anatómiailag eleve félrevezetjük a gyereket, mert a nyúlnak bizony tapsifüle van, nem holmi csökevény, amit ezen a vizsgált darabon megtekinthetünk. Másodjára pedig gyakorló elmebeteg pofija van. Harmadjára pedig nézzük csak meg, mi van a hóna alatt!

Répának erős jóindulattal sem nevezhető ez a narancssárga, téglának látszó tárgy. Tehát a gyereket több vonalon is megtévesztjük. Arról már nem is beszélve, hogy a hasába applikált cukorka egy asztronauta kenguru benyomását kelti.

Ha már ennyit foglalkoztunk a külcsínnel, nézzük a belbecset. Bár sokkal boldogabbak most sem leszünk, a cukorkának ugyanis konkrétan semmi, de semmi íze. Szegény nyúl… Elbaltázott egy termék. És még az ára is húzós…

 

Ár: 699 Ft







Titkos zizihasú (nem is) horrornyúl – kicsi


A klasszikus „nyuszi ül a fűben” vonal legkisebb képviselője a maga egyszerűségében csábító. A fehér ártatlanság keveredik a konzumelvárásokkal, vagyis manapság egy nyúl mit sem ér hozzáadott értékek nélkül. Így kerül a fenekébe dugó, a hasába valami fogromboló apró édesipari töltet. A szokásos rekvizitum ezúttal maga a répa, ami mintegy színileg is feldobja a kompozíciót.

Külön említést érdemelnek „lekonyuló fülei”, aminek ezúttal nem köszönheti a nevét, mivel ő nem a Fülesmackó. A műanyag termék húsvét utáni hasznosítását jelentősen megkönnyíti a visszazárhatóság. Vagyis a locsolkodás után tárolhatunk benne gemkapcsot, kevés számú jancsiszeget és még apró szemű fájdalomcsillapítót is. Ha akarunk.

Szemfüles anyukák számára megkönnyíti a fogvédő tevékenységet a nyúl zörgése, ahányszor cukorért nyúl a kiskorú, a zörgésre riadó anya ellenőrizheti a már elfogyasztott mennyiséget. Összességében kedvelhető termék, de Rejtő Jenőt idézve: „Olyan, mint a nyári ruha mellénye – rövid (kicsi) és céltalan.”

Ár: 149 Ft






Mi is van a tojásban? – Üreges húsvéti tojásfigura


Az év nyula a teknős! Balga, aki eme tételt cáfolni igyekszik! A Disznó évében eljövő nyulat lecseréltük teknősre. Legalábbis úgy tűnik, hogy egyes gyártók vadonatúj csapásvonalon közelítették meg az ünnepkört. A nyuszi uncsi, legyen inkább valami más, lássuk be, a csinicsibe és tapsifül a múlté!

A gondolatmenet nagyon is logikus, hiszen valljuk be, mindannyian riadunk a „kinderüberaschungnál”, elgondolkodva, vajon mi bújik elő a tojásból? Kisautó, nyakas „nem tom mi”, netán egy igazi Asterix? Bármi jöhet!
Ne lepődjünk meg a nagy pirostojás-keresés közepette, ha a barkaágak alatt talált nyuszifészekben az idén zöld teknős mered ránk diadalittasan. Elérte végre karrierje csúcsát! Megfúrta az összes állatseregletet, egy laza mozdulattal beelőzte az ugrásra kész cicusokat és a húsvéttal kokettáló borzokat. Övé a dicsőség, miénk a meglepődés.
Végül is erről szólnak az ünnepek, nem?

Ár: 160 Ft 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top