nlc.hu
Életmód
A gyümölcs recept nélkül kapható!

A gyümölcs recept nélkül kapható!

Nem újdonság, ha azt írjuk: A gyümölcsök az egészséges táplálkozás alapkövei. Ugyanakkor mégsem árt tudni, hogy melyik gyümölcs milyen panaszok megelõzésére és kezelésére alkalmas.

Írásunkban bemutatunk néhány gyümölcsöt, amelyek kimagaslóan sokat tesznek egészségünk és szépségünk megőrzéséért.







Alma


Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amit főleg gyógyhatásának köszönhet. S bár alacsonyabb a C vitamin tartalma mint a citromé, vagy a narancsé, gyógyhatását a benne levő ásványoknak köszönheti, amelyek az emésztési rendszerre hatnak, emellett magas rost- és ugyanakkor magas víztartalma miatt hasmenés és székrekedés ellen is ajánlott. Mivel általános méregtelenítő hatása van, tisztítókúrákban nélkülözhetetlen. A hirtelen leeső vércukorszint korrigálására almalét javasolnak, mivel nagyon gyorsan szívódik fel.


Ananász




Azt mondják, egyenesen az “Isten kertjéből” származik. Tulajdonképpen egy kaktuszfajtának a gyümölcse, de se nem gyümölcs, se nem zöldség. Mint gyógyanyag viszont kitűnően hat sómérgezéseknél, a savasság nagy ellenfele. Kitűnően, szinte csodával határos módon képes a szervezet tisztítására. Fogyasztható még akkor is, ha a beteg gyomor már szinte semmit nem tud elviselni. Az ananászt ilyenkor is elfogadja. Székrekedés ellen is kitűnő.
Az ananász bromelian enzimet tartalmaz, ami kedvezõ lehet önpusztító betegségek esetében, közvetett úton. Segíti az emésztést, csökkenti a vér savtartalmát, illetve elõsegíti a vér sav-lúg egyensúlyát. Erõteljes lehet továbbá a hormon készítmények mellékhatására is. Akik hosszabb ideig ilyen jellegû gyógyszert fogyasztottak, azoknak is ajánlatos egy hathetes kúraszerû ananász vagy ananászlé fogyasztás.










Narancs


A narancslé minden reggeli egyik alapvető eleme. Ezt többek között köszönheti magas C-vitamin tartalmának, ugyanakkor számos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek nyugtatólag hatnak az idegekre, az agyra és a szívre. Gyógyító hatása van a súlyosabb idegrendszeri betegségekre és pszichológiai problémákra.











Őszibarack

Mivel igen intenzív méregtelenítő hatása van, ezért az erősen szennyezett környezetben élők és dolgozók immunrendszerének kiváló támogatója lehet. Szépségünk megőrzéséhez is hozzájárul: aknés bőr, hajhullás, töredező körmök ellen is használ. Olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek részt vesznek a női nemi hormonok felépítésében, így a változókor panaszainak enyhítésére szintén ajánlják.










Meggy
Egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. Savanyú íze elijeszti a vírusokat, valamint vértisztító hatása van. Jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj és a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre. A B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek működését is befolyásolja. Hat a légzőszervek gyógyítására, különösen meghűléses betegségek esetében.


A gyümölcsöket gyümölcslé formájában is magunkhoz vehetjük. A Sió Könnyű és Zamatos gyümölcslevek hozzájárulnak a gyümölcsök által biztosított egészséges táplálkozáshoz, továbbá megfelelő mennyiségben fogyasztva folyadékháztartásunk egyensúlyát is szavatolják.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top