Életmód

Én barnulok

Kenni vagy nem kenni? Ez itt a kérdés. Tavaly is megtettük és idén sem voltunk restek, lelkiismeretesen megnéztük, mennyit változtak az önbarnítós testápolók.

A szerkesztőségben eléggé megosztotta az embereket az önbarnítóteszt. Olyannyira, hogy konkrétan két táborra szakadtunk, amelyikből az egyik elhatárolódott attól, hogy bármi ilyesmit a bőrére kenjen, lévén az érzékeny, a másik táborban pedig én maradtam. Szinte egyedül, de végül a főszerkesztőnk is hajlandó volt egy termékkel kísérletezni. Ebből kiindulva leszögezem, hogy a teszt ideje alatt semelyik termék nem okozott allergiás reakciókat, és csak az egyik fogta össze az egyik kedvenc bugyimat, és tényleg az az egyetlen szerencséje, hogy nem derült ki, melyik volt az…







• Nivea – Summer Beauty •







Hogyan vált be mint testápoló?
Nem vagyok kenegetős fajta, valahogy nincs hozzá türelmem. Tehát normál menetben körülbelül fél év, amíg nagyjából elfogy egy flakon testápoló. Ennek fényében azt nem lehet mondani rólam, hogy átfogó képem lenne a piacról, de ettől függetlenül ennek a testápolónak feltűnően jó az állaga, nagyon finom, selymes érzés már maga a felvitel is. Hamar beszívódik, teljesen meg voltam elégedve.
Hogyan vált be mint önbarnító?
Kíméletesen végzi a dolgát, nem lettem répasárga másnapra. Fokozatosan alakul ki a szín, 3-4 nap alatt. A karomon sokkal meggyőzőbb lett az eredmény, a lábon már előfordultak apróbb szépséghibák.
Mennyire egyenletesen lehet felvinni, és mennyire egyenletes az eredmény?
Nagyon jó a testápoló kenhetősége, és ez sokban segíti az egyenletes felvitelt.
Egyéb/megjegyzés/komment (illat, csomagolás, extrák etc.):
Az illata szintén nagyon kellemes, bár meglepődve tapasztaltam, hogy az összes önbarnítós testápoló nagyon hasonló illatösszetevőkkel operál. Ettől teljesen függetlenül én nagyon szerettem. A termék extrája a feszesítő hatás… Vessetek a mókusok elé, de én ebben képtelen vagyok hinni. Ami talán még mindegy is lenne, hogy hiszem-e, vagy sem, de azt nem tudom, hogyan ellenőrizzem. Így aztán én kérek elnézést, de nem tudok referálni arról, hogy feszesít-e és mennyire, de mint önbarnítós testápoló mindenképpen a polcomon marad.
Foltos hiéna hatás: Nem igazán lettem foltos, ahol igen, ott szerintem türelmetlen voltam.







 • Dove – Summer Glow •










Hogyan vált be mint testápoló?

Állaga kicsit „sűrű”, kocsonyás, de ettől még könnyű a felvitele, egyenletesen lehet kenni. De az én bőrömön sajnos elég nehezen szívódott fel, viszonylag sokáig ragadt.
Hogyan vált be mint önbarnító?
Szépen, fokozatosan alakul ki a barnaság, nincs májbajos hatása.
Hány nap alatt alakul ki a szín, és az mennyire nevezhető természetesnek?
2-3 nap alatt kialakul a szín, nekem egy kicsit sárgás lett és foltocskás is.
Egyéb/megjegyzés/komment (illat, csomagolás, extrák etc.): Az illata nagyon kellemes, viszont én nem ragaszkodnék kimondottan a csillámokhoz. Főleg, ha az ember bőre még hipóreklám, kicsit merészek rajta a csillámok.
Foltos hiéna hatás: Kicsit foltos lett az alkarom belső része, de nem igazán vészes. Miután a színhatás nem drasztikus, a következő kenéssel ügyesen korrigálható.






•  L’Oréal – NutriBronze •







Hogyan vált be mint testápoló?
Testápolóként bevált, a bőröm nem volt száraz, amíg használtam.
Hogyan vált be mint önbarnító?
A hatása kb. két hét után látszott, kis halvány sárgásbarnás árnyalat, a téli hóka bőrszínhez viszonyítva mindenképp jobb, és hát ez világos bőrre készült.
Mennyire egyenletes?
Könnyű felvinni, a szín egyenletes, a könyöknel, térdnél sem sötétebb vagy foltos.
Egyéb/megjegyzés/komment (illat, csomagolás, extrák etc.):
Az illata nagyon finom, amikor felviszem, bár az első néhány napban a tusolásnál fura szagú volt a bőröm tőle. Csillámok is vannak benne, ettől a bőr kap egy kis selymes ragyogást. Szerintem aki óvatos, és az elején csak próbálkozik, ismerkedik a műfajjal, annak ideális választás.
Foltos hiéna hatás:
A tenyerem mindig lemostam használat után, így az sem volt sárga.







•  Garnier – Skin Naturals •








Hogyan vált be mint testápoló?
Tökéletes testápoló, gyorsan felszívódik, nem kelt zsíros hatást, pihe-puha, bársonyos bőr az eredmény.
Mennyire egyenletesen lehet felvinni, és mennyire egyenletes az eredmény?
Ha ügyes az ember, egyenletesen lehet kenni, az eredmény is egyenletes, szigorúan kötelező a bőr előkészítése, ahol száraz, ott erősebb a színhatás, foltosodik.
Hogyan vált be mint önbarnító?
A szín erőteljes, inkább sárgás hatása van, a harmadik napon már nem rínánk ki a több hete napon vagy szoláriumban aszalódó embertársaink tömegéből.
Egyéb/megjegyzés/komment (illat, csomagolás, extrák etc.):
A szokásos finom illat, enyhe kamillás beütéssel.
Mint már írtam, nagyon ügyelni kell, hogy ne legyenek a bőrön száraz, érdes felületek, mert akkor bizony ezeken a helyeken erősen foltosodik (lábszár, könyök).






•  Johnson’s – Holiday Skin •








Hogyan vált be mint testápoló?
Kicsit lassabban szívódik be a bőrbe, de kellemes, puha tapintás, lágy, finom érzet.
Mennyire egyenletesen lehet felvinni, és mennyire egyenletes az eredmény?
Könnyű egyenletesen felkenni, jól eloszlik a bőrön, kifejezetten homogén színhatás.
Hogyan vált be mint önbarnító?
Enyhe barnító hatást ígér, ezt be is tartja, a szín 4-5 óra alatt előjön, hatása természetes, a barnulás fokozatos, nincs sárgás beütés, a harmadik nap után egyenletes, nem kirívó természetes szín.
Egyéb/megjegyzés/komment (illat, csomagolás, extrák etc.):
Nem az illata miatt választaná az ember lánya, de ezúttal ne az orrunk után menjünk, a természetes színhatás kárpótol mindenért.
Foltos hiéna hatás:
A nem kellően előkészített bőrön a szárazabb felületeken enyhén foltosodik, de nem leszünk hiénák.
 





Hasznos tippek:

• Az önbarnítók használatánál nagyon fontos a testradírozás, mert az elhalt részeken bizony nem kívánt foltok képződhetnek. Jók lehetnek erre a célra a különböző testradírozó szappanok, testápolók, de alkalmas lehet egy luffaszivacs is. Az is sokat segít, ha fürdés után a törülközővel jó alaposan átdörzsöljük a bőrünket.
• Mindenképpen várjuk meg, míg a krém teljesen beszívódik a bőrbe, így elkerülhetjük, hogy befogja a ruháinkat, fehérneműnket.
• Ha érzékeny a bőrünk, először teszteljük a terméket egy olyan testrészünkön, ami nincs minden esetben közszemlén.

Tippek testradírozáshoz:







Adidas masszázsgyöngyökkel






Luffaszivacs és masszázskesztyű






Lush: I should coco – kókuszreszelékkel


















További tippek, ötletek:
Önbarnítás 1×1

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top