nlc.hu
Életmód
béres 2. cikk

béres 2. cikk

(LINK a ki tud többet a vitalitás játékra): Játszom a Vitalitás kvízen és részt veszek a Vitalitás Weekenden Béres Alexandrával.

A cikk folytatása>>>


Milyen jótékony hatása van a mozgásnak a testre és a lélekre?

A mozgásnak nagyon jó hatása van a testre és a lélekre egyaránt. Nemcsak formában tart, hanem segítségével megőrizhetjük fittségünket, ami azt jelenti, hogy vitálisabbak és ellenállóbbak leszünk a betegségekkel és a stresszel szemben. Ha sikeresebben birkózunk meg a hétköznapi stresszel, mert mozgás, sportolás közben teljesen le tudjuk adni a feszültséget, akkor kiegyensúlyozottabbak, produktívabbak, sikeresebbek leszünk az élet minden területén.


Ha egészséges életmódot követünk, akkor teljesen le kell mondanunk a finomságokról és desszertekről?

Egyáltalán nem. A lényeg az, hogy ehetünk desszertet, csak ne minden nap, hanem mondjuk háromnaponta. Az élet ezen területén is próbáljunk egyensúlyt vinni az életünkbe. Például, ha egy nap megeszünk egy szelet csokit, akkor ne essünk kétségbe, és ne emésszen a lelkiismeret-furdalás, hanem ezt kompenzáljuk azzal, hogy másnap szigorúbban étkezünk és picit többet mozgunk, hogy elégessük a felesleges kalóriákat. Ha egyszer el is csábulunk, nem szabad feladni a teljes diétát, hanem másnap kicsit tegyünk többet azért, hogy helyre álljon az egyensúly. Az interjú végén található táblázatban összefoglaltam, hogy bizonyos jégkrémek elfogyasztása után mennyi mozgást javaslok ahhoz, hogy elégessük a bevitt kalóriát.


Az Algida jégkrémek miért és hogyan illeszthetők be egy egészséges életmód-programba?

Úgy gondolom, hogy az Algida nagyon jó minőségű jégkrémeket készít, amelyeket könnyen beépíthetünk egy kiegyensúlyozott életmódprogramba, ezért is vállaltam az Algidával való együttműködést. Ezeket a jégkrémeket azért ajánlom desszertnek, mert tejet, gyümölcsöt és viszonylag sok folyadékot tartalmaznak, vagyis a gyümölcsjoghurtokhoz hasonlóak, még kalóriaértékükben is.

Milyen jégkrém-desszertet ajánlanál, amelyet Te magad is szeretsz és otthon is könnyen elkészíthető?

Én főleg a Light, azaz csökkentett zsír- vagy cukortartalmú jégkrémeket szeretem, ezért választom a Carte d’Or Light Madártej jégkrémet alapnak a következő receptemhez, mert ez 50%kal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a klasszikus változat.

Hozzávalók:

• 2 gombóc Carte d’Or Light madártej ízű jégkrém
• 2 evőkanál tehéntúró
• 1 dl natúr joghurt
• 10 szem málna

Elkészítés:
Egy desszertestál aljára helyezd el a túrót, tedd rá a jégkrém-gombócokat, öntsd le natúrjoghurttal, a málnát pedig szórd a tetejére.
Ezt a desszertet én is nagyon szeretem, és nyáron gyakran el is készítem. Nemcsak ebben a formában, hanem összeturmixolva és kicsit lehűtve is nagyon finom, olyan mint egy shake.
Ha tehát finom és egészséges desszertre vágyunk, nyugodtan vegyünk alapul egy finom Algida jégkrémet!

TÁBLÁZAT (csatoltan)

(LINK a ki tud többet a vitalitás játékra): Játszom a Vitalitás kvízen és részt veszek a Vitalitás Weekenden Béres Alexandrával.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top