nlc.hu
Életmód
Föld körüli kényeztetõ utazás

Föld körüli kényeztetõ utazás

A Coccolino nemrég készült kutatásából kiderült, hogy az európai emberek többsége nagyon kevés idõt szán saját maga kényeztetésére.





Az európai felgyorsult életritmus szerint élők egyelőre még nem látják azt az igazságot, hogy a kipihent test, a harmonikus lélek energiával tölt fel, ami meglátszik a teljesítményen is.



Az ázsiai kultúrák szerves részét képezi a pihenés, a kényeztetés, hiszen a keleti emberek tisztában vannak azzal, hogy csak akkor tudják megfelelően teljesíteni feladataikat, ha megfelelően karbantartják testüket-lelküket egyaránt. Körképünkben néhány egzotikus országba kalauzoljuk el a kedves olvasót, hogy bepillantson más kultúrák embereinek mindennapjaiba, hogy ők hogyan csinálják.

Cukrászda helyett fürdő

Az arab világ rendkívül fejlett fürdőkultúrával rendelkezik, s mivel a fürdők azon kevés helyek közé tartoznak, melyeket már a középkorban is naponta látogathattak a nők, nem véletlen, hogy ezek váltak a bizalmas női beszélgetések, pletykák, gyereknevelési és háztartási tapasztalatcserék színterévé. Az európai cukrászdába és étterembe járás helyett az iszlám asszonyok a fürdőket választják. A finom meleg víz, a szauna és a gőzfürdő, valamint a különböző pakolások, illatterápiák jótékony hatással vannak a lelkünkre, elősegítik a pozitív közérzet kialakulását. Az sem elhanyagolandó szempont, hogy az úszással és a tisztító fürdőkúrákkal jóval könnyebb karbantartani a vonalainkat, a testünket, mint a finom süteményekkel. Tehát a következő palacsintaparti helyett válasszuk inkább a legközelebbi fürdőt.

Nyugodt lélek – szépséges kisugárzás





Thaiföldön és Közép-Ázsiában, a buddhizmus hazájában az emberek mindennapjaiba is teljesen beépült a pihenés és a lelki kényeztetés. Nem kell ahhoz vallásosnak lenni, hogy tisztában legyenek azzal, hogy a meditáció, a testi-lelki pihenés milyen jótékony hatással van a szervezetre is. A különböző illatosított füstölők használata az érzékeken keresztül csak tovább erősíti ezt a pozitív, nyugtató hatást. Mi, európai emberek minden bizonnyal tanulhatnánk keleti társainktól egy kis nyugalmat, jótékony praktikákat a feltöltődésre.

Latin-Amerika titkai

Dél-Amerikában a valódi latin szépségek avokádóval ápolják a hajukat. Az érett darabokat szétnyomják, az így kapott pépet pedig felviszik a hajukra, majd egy órán át hagyják hatni. Ezután leöblítik és megszokott samponjukkal megmossák a hajukat. Emellett az aloé hatóanyagait is használják szépségápolásra, önmaguk kényeztetésére.

Láthatjuk, hogy itt Európában is érdemes néhány távoli praktikát kipróbálnunk. Ha nincs erre módunk, akkor kipróbálhatjuk a Coccolino Creme öblítők jojobás és mandulaolajos variánsait, amelyek kényeztető pillanatokat csempésznek mindennapjainkba.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top