Életmód

Lábápolókat teszteltünk

Talán a lábunk az egyik leginkább elhanyagolt testrészünk, de most, hogy itt a szandál-szezon, ideje nagyobb figyelmet fordítanunk rájuk. És hogy mivel hozhatjuk õket gyorsan formába? Kipróbáltuk a legújabb lábápoló készítményeket.






Krémek, balzsamok, bőrradírok

 




Naturland Lábpuhító Krém

Kiszerelés, csomagolás:
Az amúgy is masszív műanyag tubust ki tudja, miért, egy látványra semmi pluszt nem nyújtó papírdobozba is becsomagolták.

Illat/állag: Picit fura, nem éppen kellemes illatú, viszont nagyon jó állagú, fehér színű, zsíros krém, amit könnyedén belemasszírozhatunk a bőrünkbe.

Használat/hatás: A készítmény lecitint és citromsavat tartalmaz, ami bőrkeményedésekre kiváló megoldás, így elsősorban azoknak ajánlott, akiknek ilyen jellegű problémája van, vagy akik a nagy nyári lábápolási hadjárat elején járnak még.. A krém az elhasználódott és kifakult hámsejteket oldva a bőrt puhává teszi, és gyorsítja a bőr megújulását. Ha rendszeresen használjuk, jó eséllyel megelőzhetjük a talpon kialakuló bőrkeményedéseket és berepedéseket.

Ár: 849 Ft






Lush Fair Trade Lotion


Lábápoló krém mentollal és kakaóvajjal

Kiszerelés, csomagolás: helyes fekete műanyag doboz, nagyon dizájnos, de nem túl praktikus, mert nincs rajta semmiféle nyitást könnyítő szerkezet – a tetőt  tulajdonképpen csak le kell emelni a dobozról, ám ez nem annyira egyszerű, mint amilyennek hangzik, szóval legyünk nagyon óvatosak, nehogy magunkra borítsuk az egészet.

Illat/állag: élénk rózsaszín, intenzív illatú, lágy textúrájú lotion – könnyű vele dolgozni, szépen kenhető.

Használat/hatás: Árnika kivonata megszünteti a kellemetlen szagokat, a körömvirág fájdalomcsökkentő hatású, a menta frissít, a kakaóvaj és glicerin pedig pihe-puhává varázsolja a talpakat. Egyszóval mindent megtalálunk benne, amire a fáradt, elgyötört lábaknak a nap végén szüksége lehet. Mindennapos használata puhán tartja a lábakat, friss, tiszta érzést biztosít.

Ár: 2.690 Ft





Scholl Freshstep Cooling Foot & Leg Gel
Hűsítő gél

Kiszerelés, csomagolás: átlátszó műanyag tubus, ami magában rejti a benne rejlő kéklő frissességet, sejteti, hogy “jeges” élvezetekben lesz részünk. Könnyen kezelhető csomagolás, jól záródó kupakkal.

Illat/állag: átlátszó kék színű, kellemes mentolos illatú, könnyen kenhető és beszívódó gél.

Használat/hatás: Nyomjunk diónyi mennyiséget a tenyerünkbe, és egyenletesen oszlassuk szét a lábfejen, majd a lábszáron (mert ezt a gélt nem csak lábfejünkön használhatjuk) –  nem kell belőle sok, a tubus kis mérete ellenére is sokáig kitart. Extragyorsan beszívódik a bőrbe, szinte alig kell masszírozni, és hűsítő hatása is azonnali, és hosszan tartó. Valóban felfrissíti, lehűti a lábunkat, igazi jeges érzés. Nem csak este, fáradt lábakra, de reggel is nyugodtan használhatjuk, ha fel akarjuk frissíteni a lábunkat, mert tényleg hatásos.






Balea Fuss Lotion 
Grapefruit & Minze


Kiszerelés, csomagolás: A műanyag tubus nyárias, mediterrán színei frissességet sugallnak.

Illat/állag: fehér színű, enyhén szúrós illatú lotion – aromaszaunákban lehet hasonló illatot érezni. Állaga híg, folyós.

Használat/hatás: fő összetevői, a grapefruit és a menta mellett kámfort is tartalmaz, hogy hűsítse a lábakat, igaz, ezt nem igazán lehet érezni.
Este fürdés után gyengéden masszírozzuk a bőrbe – hidratálja a lábakat, aloe vera tartalmának köszönhetően pedig ápolja a bőrt.

Ár: 399 Ft







Neutrogena intenzív regeneráló lábkrém norvég formulával sérült, berepedezett bőrre

Kiszerelés, csomagolás:
elegáns, visszafogott papírdoboz + műanyag tubus

Illat/állag: semleges illatú, sűrű, zsíros krém, ami nem szívódik fel könnyen, de nem is ragad. 


Használat/hatás: intenzíven hidratál, a benne lévő panthenol nyugtatja a sérült, berepedezett bőrt, a glicerin pedig visszaállítja a bőr nedvességtartalmát. Már az első használat után is érezhetően simább lesz a bőrünk. 

Ár: 999 Ft






Scholl Rough Skin Remover Bőrradír


Kiszerelés, csomagolás: klasszikus kék-sárga design, semmi flanc, műanyagtubusos kiszerelés.

Illat/állag: halvány szürke színű, meglepően finom illatú, lágy krém, benne erős szemcséjű dörzsanyaggal.

Használat/hatás: masszírozd be vele a száraz lábfejet (célszerű az egész műveletet a fürdőkádban megejteni, mert bekent lábbal nem lesz könnyű elbicegni a fürdőszobáig), majd langyos vízzel alaposan öblítsd le. A krém felszívódik, a radírszemcsék az elhalt hámsejtekkel eltűnnek. Azonnal eltünteti az érdes, kemény bőrt, puha, selymes tapintású lesz a lábfej. Heti 2-3 alkalommal használjuk, többször ne. 






De Miclén Foot Care – Lábizzadás gátló balzsam


Kiszerelés, csomagolás: kifejezetten ronda, igénytelen műanyag tubus, nem sokat bíbelődtek vele a csomagolás-tervezők.

Illat/állag: enyhén folyós állagú fehér krém, nincs bántóan kellemetlen szaga, de nem is finom.

Használat/hatás: fő hatóanyaga az orvosi zsálya, amit régóta alkalmaznak a népi gyógyászatban baktériumölő és izzadás gátló hatása miatt. Finoman masszírozzunk a bőrbe egy réteg balzsamot, és utána fussunk kezet mosni, mert elég ragacsosak leszünk.

Ár: 499 Ft 






Naturland lábkrém szőlőmagolajjal

Kiszerelés, csomagolás: Narancs-piros színű, kissé zavart stílusú, ezáltal prosztó hatást keltő nagy méretű tubus. Erős nyomás hatására lehet kiimádkozni a krémet a tubusból, ami vékony csíkban, kígyózva tekereg a bőrre.

Illat/állag: Sárga színű, nem túl kellemes, erős illat, olyan, amit a gyógynövényboltokban lehet érezni, természetessége azonban bizakodóvá tehet minket. Állaga zsíros, sűrű, ezért csak hosszas masszírozásra szívódik fel.

Használat/hatás: ne túl sok krémet nyomj a lábfejedre és alsó lábszáradra, mert elég nehezen szívódik fel. A vadgesztenye fitté teszi a lábakat, a kamilla és a szőlőmagolaj pedig simává varázsolja azokat. Enyhén ragadós, használat után jó alapos kézmosás szükségeltetik.

Ár: 849 Ft 







Spray-k, habok







Scholl Freshstep Crackling Ice Foot Gel

Pattogós hűsítő zselé


Kiszerelés, csomagolás: megnyerően modern, nőcis design, fiatalos színek és forma.

Illat/állag: fehér színű hab, ami a flakonból való kifújás után pattogni kezd.

Használat/hatás: Speciálisan kifejlesztett zseléformátuma levegővel érintkezve habbá alakul, és pattogó, pezsgő hangot ad. Használat előtt rázd fel jól a flakont, és nyomj egy adag habot a tenyeredbe, majd gondosan masszírozd bele a bőrödbe. Tudni fogod, hogy elég alapos voltál e, ugyanis egészen addig pattogni fog a lábadon, amíg az utolsó kis hab-maradvány is el nem tűnik. Kellemesen hűsít, frissít, és még dezodorál is.
Mivel ez a készítmény foltot hagyhat a ruhán, légy vele körültekintő.






Scholl Foot Cream Mousse


Kiszerelés, csomagolás: könnyen felismerhető és azonosítható, egyszerű, diszkrét Scholl-dizájn – praktikus méretben és praktikus adagolással, nyomófejes flakonban.

Illat/állag: semleges illatú, könnyű, fehér hab, színre és állagra is pont olyan, mint a hajhabok.

Használat/hatás: ping-pong labda nagyságú habot nyomjunk a kezünkre, és oszlassuk el lábunkon. A hab formájú hidratáló krém először picit zsírosnak tűnik, de szinte azonnal felszívódik, így zsíros érzés nélkül, bújhatunk akár harisnyába is. Bekrémezés után egy rövid ideig “meleg”, vérpezsdítő” érzésünk lesz, de hamar elmúlik. A különleges hab puhítja és hidratálja a száraz bőrt és bőrkeményedést, megvéd a kiszáradástól és kirepedezéstől. Úgy zárja bezárja a nedvességet, hogy közben hagyja lélegezni a bőrt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top