nlc.hu
Életmód
Villámfrissülés

Villámfrissülés

Tikkasztó hõség, Budapest. Bár a frizura tart, a kéz a bevásárlás után ragad. A gyerek pofija maszatos, a dugóban mindenki dudál. Jólesne egy kis felfrissülés.

Nem igazán értekeztünk még ez idáig arról, hogy is születnek a Kipróbáltuk rovat cikkei, bár el tudjuk képzelni, hogy ez nem is érdekel igazán senkit. Legyen meg és legyen érdekes. Ez teljesen érthető olvasói hozzáállás.
De ha már gyalog voltam és erre jártam, mégis elmondok pár apróságot.
Szerencsére kapjuk tőletek az ötleteket (e helyütt szeretném megjegyezni, hogy továbbra is várjuk leveleiteket azzal kapcsolatban, hogy erőt és fáradságot nem kímélve mit próbáljunk ki a ti örömötökre), amiket igyekszünk minél hamarabb beütemezni, már amennyiben a szerkesztőség teljes felelősséggel fel tudja vállalni az értelmes és objektív tesztelést. A szőrnövekedés-gátlók kipróbálása például a mai napig fejtörést okoz, hogyan is lehetne eredményesen vizsgálni ezeket a termékeket? Számolgassuk és vezessünk naplót? Azért még nem adtuk fel…
Persze vannak saját ötleteink is, amikről azt gondoljuk, az adott évszakban általános érdeklődésre tarthatnak számot.
Aztán van az, amikor a szerkesztő bemegy a drogériába, hogy levadássza a következő tesztek szereplőit, és a sorok szisztematikus átvizsgálása után szakad róla a víz. És akkor hirtelen felindulásból azt gondolja, lehet, hogy ez mással is megtörténik, tehát hátha a frissítőkendők csodálatos világa közérdeklődésre tarthat számot.







• Óbudai Gyémánt – Harmat • 
– az elegáns –












Óbudai Gyémánt – Harmat

Csomagolás
Külön tasakokban vannak a kendőcskék, nekem innen nézvést praktikusnak tűnik, hisz alkalomnak adtán csak beszórom a táskámba (ahogy tulajdonképpen mindent…). Felbontani könnyű, nem kell hozzá gyógyászati segédeszközként a fogaimat használni, ez például kocsiban is praktikussá teheti.

Illat
Nagyon furcsa, szinte nincs is illata. De ez nem rossz, csak meglepő.

Frissítő hatás
Nekem jólesett, bár semmi kimondottan extra, viszont a kezemet nagyon tisztának éreztem utána, mintha épp most mostam volna meg.

Frissülés tartóssága
A kezemet például sokáig tisztának éreztem.

Ragad/nem ragad, felszívódik, mit csinál?
Egy kicsit ragad, de alapvetően inkább gyorsan felszívódik, elpárolog.


Összességében praktikus és hasznos lehet a táskába bedobált pár tasak, jó, hogy külön van csomagolva, ha nem is feltétlenül környezetbarát, mert akár egy könnyű vászonnadrág zsebébe is el tudjuk rejteni.







• Florinett • 
– a megosztó –


 









Florinett
Csomagolás
Egy papírdobozkában van öt tasak, ez praktikusnak tűnik, mert vihetem egyben is, de be is szórhatom a tasakokat a táskába, neszesszerbe.
A nyitásnál viszont kicsit gondban vagyok, mert sehol nincs bevágás a tasakon, bizony igénybe veszi az ujjizmaimat. Azért a végeredmény győzelem, de a kocsiban előbb lenne belőle forgalmi dugó.


Illat
Báúúú! Ez bizony megszúrta az orromat konkrétan az első találkozáskor. A másodiknál is. Még kicsit köhécselési ingerem is támadt. Vegyszeres furcsaság, de sokadjára is konkrétan bánt az erőssége, lehet, hogy a fertőtlenítő összetevők miatt, de akkor is sok. Miután végre leszelídül az illat, felfedezhetjük a mentolt egy kicsike időre.



Frissítő hatás

Egy darabig nem bírtam magamhoz térni az illathatásból, és a termék konkrét funkciójára koncentrálni, utána vettem csak észre, milyen jól felfrissítette a kezemet és a dekoltázsomat. Megint mintha jó alaposan kezet mostam volna.


Ragad/nem ragad, felszívódik, mit csinál?
Nekem egyáltalán nem ragadt, úgy tűnt, azonnal felszívódott vagy elpárolgott. Egyáltalán nem hagy ragacsos érzést maga után.

Összességében kicsit gondban vagyok. Az illata nagyon bántó, felbontani nehéz, de a hatása nagyon-nagyon jó…







• Alouette • 
– a rebbenékeny – 






Csomagolás
Könnyen nyitható, praktikus csomagolás, felbontás után is rendesen visszazárható, nem válik le a csomagolástól.


Illat
Felbontás után erős, púder és édes virágillat keveréke „ömlik” ki, kicsit sok is.


Frissítő hatás
Az első néhány percben meglepően jól felfrissül az ember lánya, kellemes hűvös hatást lehet érezni.


Frissülés tartóssága
Viszonylag sokáig megmarad ez az érzés…


Ragad/nem ragad, felszívódik, mit csinál?
A hatás múltával előjön a ragacsosság érzése, igaz, csak kismértékben, nem kell félni, hogy minden ráragad az emberre…







Alouette

Összességében szerettük, az illata sokáig érezhető, kellemes, nem „erőszakos” a bőrön, és a frissítő hatás is garantált.


 







• Frissi Special – nőknek •
– a piaci rés – 


Csomagolás
Konkrétan csudi rózsaszín, kis buborékokkal. Tiltakozhatnék, hogy nem vagyok én Barbie lány, de kiverte a szememet és nyúltam érte, ergo elmélet megdőlni látszik, lehet, hogy mégis van valami a „lányok és a rózsaszín” paradigmában…
Amúgy, hogy a praktikumról is szót ejtsek, húsz kendő egyben, kinyitom, visszazárom megoldással.

Illat
Elsőre nem tudnám behatárolni… Valami virág.

Frissítő hatás
Kellemes, de semmi extra élmény.

Ragad/nem ragad, felszívódik, mit csinál?
Felszívódni látszik, de aztán sajnos kicsit ragad. De egyáltalán nem zavaró, a kezet nem szárítja.







Frissi Special nőknek

Összességében szerethető és praktikus, leginkább az irodai íróasztalomon tudnék számára helyet biztosítani.









• Frissi Special – férfiaknak •
– az igazi piaci rés – 






Előhang
Hála és hozsanna Bóka Tibor egyéni vállalkozónak, aki – gondolom, saját tapasztalatok alapján – felfedezte a bámulatosan újszerű tényt, hogy a férfiak nem buknak a rózsaillatú törlőkendőkre, holott ők is kerülhetnek olyan – szinte abszurd – helyzetbe, hogy frissítőkendőt használnának. Szerkesztőségünk egyetlen férfi tagjának hiteles értékelését olvashatjátok:


Csomagolás
Külcsín: Babaszappanos dizájnra asszociál a csomagolás kék színe és a buborékok, jobban örülnék egy markánsabb, férfiasabb (mondjuk csíkozott, sávos) karakternek.
A márkanév röhejes. Képzeljük el, amint a legnagyobb kánikula közepette a BKV-n egy öltönyös ifjú titán menáger előveszi a Frissit, és körbenyálazza az arcát. Amúgy könnyen nyitható, és jól vissza is záródik.


Illat
Amíg el nem párolog a bőrömről a koncentrált illat, olyan érzésem van, mintha műtétre mosdatnának be. 2-3 perc múlva valóban a frissesség érzését kelti. Nem tolakodó, valódi tiszta illat.


Frissítő hatás
A bőrfelszíni emulziót alaposan letisztította a hámrétegről, ennek köszönhetően nem ragad a bőröm az izzadságtól és a faggyúmirigyek termelte váladéktól. Ez komfortérzetet adott, de nem frissített. Hiányoltam belőle a mentol, menta, kámfor frissítő mivoltát.


Frissülés tartóssága
Nem futottam vele félmaratonit, de az első benyomásom alapján, ha ebben az azonos klímában tartózkodom órákig (gép előtt, lehúzott rolók mellett), akkor tartósnak mondható.


Ragad/nem ragad, felszívódik, mit csinál?
A kicsi koncentrátumban levő bőrápoló emulzió könnyen felszívódott. A víz még enyhén hidratálta is a bőrömet. Nem ragad. 







Frissi Special férfiaknak

Összességében használható, praktikus termékről van szó. Biztosan lenne belőle egy csomag az övtáskámban, ha a dizájnon még csiszolnának egy picit. Ja, és mentolt bele!!!







• Ebelin • 
– a citromillatú –










Ebelin








Ebelin
Csomagolás
Kistáskabarát, tenyérnyi papírdoboz, amelyben 10 tasakba csomagolt frissítőkendő lapul. A DM saját márkájának dizájnjegyeit magán viselő termék a harsány citromsárga színével és egy apró citromgerezd fotójával erősíti a frissítési célzatot. A nedvességtartó tasakot könnyű kinyitni, a nyitás után pedig a mindent betöltő citromligetillat.

Illat
Első pillanatban talán kicsit brutális, aztán megbarátkozom vele. Maga a citrom felidézése frissítőleg hat, tehát nagyon illik az illat a funkcióhoz.

Frissítő hatás
Azonnali kellemes, friss érzés, amelyet továbbra is erősít az illat, ami már nem bántó, inkább kellemes, nyári.

Frissülés tartóssága
A kezdeti felszívódási időszakban kissé ragacsos érzés a bőrön, ám ha ezt kibírjuk, utána hosszú friss érzetet biztosít, az illat is tartósan megmarad.

Összességében szerettük. Kicsit retrós, kicsit citromos, de hát a miénk. Külön értékeltük, hogy nem kell magunkkal hurcolni az egész csomagot, egy-két kis tasak bármelyik apró retikülbe belefér. 







 • Bradoman • 
– a fertőtlenítő –








Bradoman
Csomagolás
Kis dobozban kis tasakok. Ahogy tetszik.

Illat
A Bradoman igazából kicsit kilóg a sorból, mert határozottan fertőtlenítőkendő, a doboz tanúsága szerint vérvételre is alkalmassá tudja tenni bőrünket, ha arra mutatkozna hirtelen igény. Ettől függetlenül az illata az első rendelőflash után teljesen kellemes.


Frissítő hatás
Itt igazából nem elsődleges, de mindenképp nagyon tisztának érezhetjük utána a kezünket. Kényszereseknek kifejezetten ajánlott.


Frissülés tartóssága
Hosszan tartó frissesség és baktériummentesség.


Ragad/nem ragad, felszívódik, mit csinál?
Nem ragad, nem tapad.


Összességében nagyon-nagyon praktikus tud lenni ez a kendő, bármikor jó szolgálatot tehet a táskánkban, ezért is tettük bele a tesztbe. Utazásokhoz kimondottan ajánlott, tárgyakat is tudunk vele fertőtleníteni (kétes kinézetű útszélivécé-ülőke például).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top