Hozzávalók:
250 g tagliatelle (szélesmetélt)
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl fehérbor
1 dl főzőtejszín, só, bors, őrölt pirospaprika
1 kiskanál oregánó
2 evőkanál friss bazsalikom
egy csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát lobogó forró vízben tedd fel főzni, majd a fokhagymát, a vöröshagymát és a zöld fűszereket aprítsd fel.
Egy serpenyőben melegítsd át az olívaolajat, szórd bele a vöröshagymát, és párold üvegesre. Tedd bele a felaprított fokhagymát, és pirítsd meg együtt. Öntsd fel a borral, szórd bele a zöld fűszereket, egy csipetnyi pirospaprikát, ízesítsd sóval, borssal, és keverd bele a tejszínt. Forrald össze, és a kifőtt tésztát forgasd meg ebben a szószban. Tálald parmezán sajttal megszórva.