nlc.hu
Életmód
Ízületi méregtelenítés – áztatottrizs-kúra

Ízületi méregtelenítés – áztatottrizs-kúra

A rizs az egész keleti világ mindennapi eledele. Már az õsi indiaiak is tudták, hogy kiváló méregtelenítõ hatással rendelkezik, és kivonja a sólerakódásokat az ízületekbõl. Az áztatottrizs-kúrát mindenkinek ajánlom, aki ízületi bántalmakban szenved.

1. Szerezzünk be 4 darab 2-3 dl-es befőttesüveget, és számozzuk meg. A kúrához legjobb barna rizst vagy basmati rizst használni, de ha nem tudunk beszerezni, akkor a hagyományos fényezett rizs is megfelel.
2. Az első napon reggel az 1. sz. üvegbe 2-3 evőkanálnyi, előzetesen vízzel alaposan átmosott rizst teszünk, majd feltöltjük vízzel. Az üveget lefedjük, majd a kamrában a polcra helyezzük.
3. A 2. napon az 1. sz. üvegben levő rizsről leöntjük a vizet, a rizst átmossuk, majd újra feltöltjük vízzel. A 2. sz. üvegbe is rizst teszünk, majd feltöltjük a 2. pontban leírtak szerint.
4. A 3. napon az 1. és 2. sz. üvegben ismét cseréljük a vizet, és feltöltjük a 3. sz. üveget. A 4. napon az 1., 2. és 3. sz. üvegben cseréljük a vizet, és a 4. sz. üveget feltöltjük.
5. Az 5. napon az 1. sz. üvegben levő rizsről leöntjük a vizet, leöblítjük, majd vízben só nélkül megfőzzük, és az így kapott rizskását reggelire elfogyasztjuk. A többi üvegben cseréljük a vizet, majd az 1. sz. üveget ismét feltöltjük, és a 4. sz. mellé helyezzük a polcra.
6. A 6. napon a 2. sz. üvegben levő rizst főzzük meg, és így tovább. Fontos, hogy ne keverjük össze az üvegeket, és a rizs a főzés előtt 4 napig ázzon. A kúrát összesen 40 napig kell folytatni.

A rizskását csak rövid ideig kell főzni. Egyesek nyersen fogyasztják a kiáztatott rizst, amely így még a bélférgek kiűzését is segíti. A kúra alatt kizárólag a rizskását fogyasszuk reggelire (só, cukor vagy zsiradék hozzáadása nélkül)! A kása elfogyasztása előtt 20-30 perccel igyunk meg egy pohár vizet! A kása elfogyasztása után 4 óráig semmit se együnk vagy igyunk! Az ember a kása elfogyasztása után 2-3 órával alaposan megéhezik, de ellen kell állni. A 4 óra leteltével lehet inni, majd rendesen étkezni. A kúra idején azonban kerüljük a konyhasó, a fűszeres, csípős és savanyú ételek fogyasztását, valamint az alkoholfogyasztást.
A rizsterápiának ellenjavallata vagy káros hatása nincs, azonban túlzottan elsalakosodott egyéneknél gyengeségérzet léphet fel, amelyet több pihenéssel lehet ellensúlyozni. Egyébként pedig törekedjünk a rendszeres testmozgásra a kúra alatt! A terápia vége felé megfigyelhető, hogy a vizeletünk zavarossá és nyálkássá válik. Ezek a jelenségek a tisztulási folyamat normális velejárói. A kúrát elegendő évente egyszer elvégezni, a legjobb a tavasz kezdetekor. Azonban kétszer is meg lehet ismételni egy évben.

Türelmetleneknek ajánlható a kúra rövidített változata, amely csak egy napig tart, ám a méregtelenítő hatása is kisebb:

1. 1 pohár rizst áztassunk be éjszakára. Másnap a vizet öntsük le, és 2 pohár friss vízzel főzzük készre. A megfőtt rizst öblítsük át a nyálkás anyagok eltávolítása érdekében, majd osszuk 4 részre!
2. 4 óránként fogyasszunk el egy adagot, de előtte 20 perccel mindig igyunk meg fél pohár vizet! A nap folyamán valamikor igyunk még egy pohárnyi erős csipkebogyóteát!
3. A következő napon fogyasszunk el 0,5 kg főtt céklát vagy 20 dkg almát! A két napon más ételt ne együnk!
Az eljárás 3-4 nap múlva megismételhető, de nem javasolt a folyamat több napon keresztüli végzése.

Javallatok: ízületi gyulladások, húgy-ivari szervi betegségek, pl. kismedencei és altesti gyulladások, normalizálja a testsúlyt (kövérek és soványak esetén egyaránt), csökkenti a vizenyőket, megkönnyíti a vesék és a máj működését.

Ellenjavallatok: a kúra alatt erősen csökkentsük vagy szüntessük meg a konyhasó fogyasztását!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top