nlc.hu
Életmód
Töltött cékla

Töltött cékla

Hozzávalók:

• 1 kg közepes fejű cékla
• 10 dkg barna rizs
• 30 dkg darált pulykamell
• 1 tojás
• 1 citrom, só, bors
• 1 evőkanál felaprított bazsalikom
• fél csokor petrezselyem
• 1 kiskanál majoránna
• kevés margarin

Elkészítés:

A céklát egy nagy lábos vízben héjastul főzd félig puhára, majd vágd félbe, és vájd ki a közepét. A barna rizst párold puhára, majd keverd össze a darált hússal, a zöld fűszerekkel, sóval és a tojással, és ezzel a masszával töltsd meg a céklákat. A megmaradt kivájt céklabelsőt szórd szét a tepsiben. Facsard ki a citrom levét, öntsd fel fél deci vízzel, és ezt locsold a céklák alá. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd 15 percig lefedve, majd 10 percig fedő nélkül. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top