Hozzávalók:
1 kg közepes fejű cékla
10 dkg barna rizs
30 dkg darált pulykamell
1 tojás
1 citrom, só, bors
1 evőkanál felaprított bazsalikom
fél csokor petrezselyem
1 kiskanál majoránna
kevés margarin
Elkészítés:
A céklát egy nagy lábos vízben héjastul főzd félig puhára, majd vágd félbe, és vájd ki a közepét. A barna rizst párold puhára, majd keverd össze a darált hússal, a zöld fűszerekkel, sóval és a tojással, és ezzel a masszával töltsd meg a céklákat. A megmaradt kivájt céklabelsőt szórd szét a tepsiben. Facsard ki a citrom levét, öntsd fel fél deci vízzel, és ezt locsold a céklák alá. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd 15 percig lefedve, majd 10 percig fedő nélkül. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.