Életmód

Top 10 szõlõs finomság

Kipróbáltuk a legfincsibb õszi gyümölcsbõl, a muskotályosan fanyar fehér, és a telten bársonyos piros szõlõbõl készült termékeket. Ettük, ittuk, csöpögtettük, kentünk õket, sõt, még fürödtünk is bennük. Minket meggyõztek.





L’Occitane en Provence Bain Tonique Biphase – Bath Tonic


Két fázisú fürdőolaj

A fürdőolajokkal egyébként is nagy szerelemben élek, de ez egy igazi művészi kompozíció. Nem csak csomagolásával, vagy épp a két különböző fajsúlyú fürdőolaj színharmóniájával, de illatával is rögtön elvarázsolja azt, akinek a kezébe kerül. A hamvas-piros szőlő enyhén túlérett bogyóinak illatával, a muskotályos fehér szőlő fanyar must aromájával olyan ellenállhatatlan egységet alkot, amely egyszeri és megismételhetetlen. Mindamellett, hogy parfüm fürdőolajként is elsőrangú, kiváló méregtelenítő kúra is egyben. A Provence-ban tradicionális szőlőkúra ugyanis a bőr vízvisszatartásának csökkentésével felfrissíti és üdévé varázsolja a testet. A 30 napos kúra (heti kétszeri használata javallott) során a kékszőlő levél kivonat segít egyensúlyba hozni a bőr vízháztartását, az organikus szőlő pedig revitalizálja a bőrt. Csodálatos ajándék kedvesünknek, vagy önmagunk kényeztetése céljából.

Kiszerelés: 400 ml

Ár: 6.190 Ft

Lelőhely: L’Occitane üzletek, Mammut 2. fsz.






Yves Rocher Baume Hydratant ajakápoló

A nesszeszer klasszikus, kihagyhatatlan darabja az ajakápoló. Nem hiába, hiszen nagyon kellemetlen, amikor ajkaink kiszáradnak, kicserepesednek és később csak hosszan elnyúló otthoni kezelgetéssel tudjuk magunkat túltenni a fájdalmas időszakon. Ez a kis csinos apróság bársonyos pajzsként védi szánkat a káros környezeti hatásoktól, és segít megelőzni a bajt. Illata kellemes, bár csukott szemmel biztos nem jutna eszembe, hogy pont szőlős, de a lényeg, hogy finom. Hatása hosszan tart, túléli a reggeli kávét, még az ebéd utánit is, és sok más ajakápolóval ellentétben ez nem szárít. Egyetlen szépséghibája talán az, hogy a vége nem lekerekített, így a használat elején kicsit nehezebb “dolgozni” vele.

Ár: 620 Ft

Lelőhely: Yves Rocher üzletek, Mammut 1. fsz.






Anthon Berg Grape in Muscat Wine

Marcipános csokoládé muskotályborban lévő szőlővel töltve

Már a doboz is mesésen csábító, igazi kis csemege-kincsesláda. A kihúzható fiókban külön csomagolt, csokoládéval bevont marcipános szeletek sorakoznak, tele szőlővel. Igen, az elnevezés szerint szőlőt találunk muskotályos borban, és bizony nincs csalás, sem ámítás. A keményebb csoki-fedelet átharapva nyelvünk hamar a szőlős-boros masszába hatol, miközben alulról a csodálatos ízű marcipánnal köt harsány szövetséget. Az ínyencek a csoki-borítást hosszan ropogtathatják, vagy külön el is szopogathatják, s majd ezután, külön magukévá tehetik a csillogó zselé és a puha marcipán ízletes egyvelegét. Nem csak szülinapra vagy valentinre, de szomorkás hétköznapok bearanyozására is a legjobb választás. Vigyázat, gyorsan elfogy!

Ár: 1.340 Ft

Lelőhely: Spar, Interspar






Nesti Dante, Il Frutteto red grapes and blueberry szappan

A Firenzében készült szappancsodával nem ez az első találkozásom –  gránátalmás és sárgarépás verziói már rég belopták magukat a szívembe. És lám, a robosztus méretű szőlős-áfonyás kombináció sem okoz csalódást. Bár a szőlő illata is sokkal inkább alárendelt szerepet játszik a duóban, de lágy habja és finom tapintása megbocsáthatóvá teszi ezen apró botlást. A lemosás után a bőrön sokáig érezhető még a finom gyümölcsös illat, amely frissességet és üdeséget kölcsönöz.

Ár: 890 Ft

Lelőhely: Douglas üzletek, Mammut 2.

 

 





Vöslauer balance – Weisse Traube

A fehér szőlő ízű frissítő ital a nevében utózöngeként hordozó Traubi ízét legkevésbé sem idézi vissza, és ez esetben ez előnyként könyvelhető el. A kellemesen bizsergető buborékos ásványvíz finoman ízesített. Leginkább a mediterrán országokban oly népszerű, hosszú, kemény szemű szőlőre hasonlító íze segít visszaidézni a nyaralás legszebb emlékeit.

Az összhatás kellemes, íze nem émelyítő, hanem harmonikus, és valljuk be, itatja magát. Aki rákap, annak sem kell izgulnia, mivel decinként csak 5 kalóriát tartalmaz.

Kiszerelés: 0,75 l

Ár: 360 Ft







The Body Shop – Testápoló vaj szőlőmagolajjal

 
Alapvetőn nem szeretem azokat a szépségápolási holmikat, amik gyümölcsös illatba burkolják viselőjüket. Ahogy nem kedvelem az olajos érzetet hagyó krémeket sem. Ezért a most kipróbált testápoló vaj akár rossz osztályzatot is kaphatna a végső elszámolásban, mert a fenti tulajdonságok – nem túl durván ugyan, de – rá is jellemzők. De nem büntetek.

Mert azt viszont imádom, ha egy krém egyedi illatú, praktikus kiszerelésű, és az előállítása során nem vonnak be a tesztelésbe semmilyen állatot.
A sajnos egyelőre még csak külföldön kapható BODY SHOP termékek gyöngyszeme lehet az antioxidánsokban gazdag szőlőmagolajos testápoló vaj. (A vaj megszólítás az állagán kívül tán azért is jár neki, mert az összetevők listáján az egyenest Ghánából származó kakaóvaj szerepel.)
Színe halvány mentazöld, illata savanykás és mégis édes, a bőrre kenve pedig lágy és selymes hatást kelt, csak szolidan hordozza az anyagyümölcs zamatát. A kis kerek tégely pont elfér a nesszesszerben, és épp ez a majdnem mini kiszerelés az, ami egyre inkább bánt, ahogy fogy a krém belőle. 
 




Melyik bőrtípusra ajánlott: normál, enyhén vízhiányos, kényeztetésre, puhaságra vágyó bőrre

Legközelebbi lelőhely: Ausztria – Bécs és Parndorf


Bertolli Aceto Balsamico di Modena
Modenai balzsamecet


A Modenai balzsamecet borecetből illetve sok-sok sűrű szőlőmustból készül, és tölgyfahordókban érlelődve nyeri el végső, gazdag aromáját. Kihagyhatatlan dresszing az ínyencek számára, hiszen friss salátára csepegtetve ellenállhatatlanul vonzó illatot és ízt kölcsönöz. Olívaolajjal, apró magvakkal és zöldfűszerrel összekeverve nagyon lágy, súlyosabb öntetet alkot.

Ár: 519 Ft

Lelőhely: supermarketek, hipermarketek








Cadbury – Rum and Raisin csokoládé


Bár a sötét lila csomagoláson fekete és fehér szőlőszemek díszelegnek, ez egy ízig-vérig sötét-mazsolás csokoládé. Nincs kétség afelől, hogy a csokiba sok-sok tej került, azonban talán mégsem annyira krémes, mint amennyire az ember vágyna rá. A rumos ízesítés legkevésbé sem harsány, sokkal inkább mellékzönge a csoki és a mazsola íz-duója mellett. Nagy szívfájdalmunk volt, hogy az egy egységnyi (legyen kocka) csokira eső mazsola mennyiség kevésnek bizonyult. Mert ha már mazsis a csoki, tessék bőkezűen osztani a finom apróságokat.

Ár: 264 Ft






Salcis feketeszőlő lekvár



Első kóstolásra eper, másodikra áfonya, harmadikra szilva. Aztán egyszer csak kiadja magából azt a mélyről fakadó, megfejthetetlen ízt, amit csak ő tud: a szőlőlekvár. A szétfőtt szőlőszemek héjának apró darabkái kellemesen játszadoznak a nyelvünkön, miközben ide-oda forgatjuk a szánkban ezt a csodálatosan természetes finomságot.

Önmagában persze nem az igazi, nyers és sült sajtokkal viszont olyan legyőzhetetlen szövetségre lép, amely előtt bármely gourmet csak térdre rogyni tud. Kiütéses győzelem az áfonya felett.

Ár: 1.590 Ft

Lelőhely: Culinaris


Avon francia szőlőskert testradír és lábfürdető

A teszt készítése előtt azon gondolkodtam, milyen illata van a szőlőnek. Számomra nem volt annyira evidens, mint mondjuk egy kitörően friss citrom, vagy markánsan kellemes narancs. Így azon is elgondolkodtam, hogyan fogom eldönteni, szőlő- e a szőlő. Szerencsére ezen felesleges volt gyötörnöm magam, mert amikor kinyitottam elébb a lábradírt, majd a tesradírt, egyértelműen beazonosítottam a friss gyümölcs illatát. Nem is tudom igazán mihez hasonlítani, szőlő és kész. Azóta is néha csak úgy hangulatjavító intézkedésként beledugom az orrom, mert annyira elvarázsolt.







A funkcióját tökéletesen betölti, radíroz, puhít selymesít. Jómagam nem szeretem, ha mindenféle szépészeti kenceficék nyákot hagynak a bőrömön használat után. Nos, ez nem nyákot hagy, hanem valami nagyon finom selymes bevonatot. Nem tudom, ez a szőlő sajátja-e, de ezt kimondottan megkedveltem. Egyetlen problémám a termékekkel a kiszerelésük volt. A lábradírozó tégely doboza nekem túl nagy, rendre lepotyog a kád széléről, a testradírt pedig inkább egy könnyebben nyomható tubusba tenném, mert vizes kézzel hosszan kellet iszapbírkóznom, hogy kinyerjem a doboz tartalmát.

 

Ár: Testradír: 1.199 Ft, lábfürdető: 899 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top