Életmód

A jövõ apránként épül

Mikor kezdõdik a jövõd? Tíz, húsz vagy harminc év múlva? Vagy esetleg már holnap? Mikor kell elkezdened arról gondolkodni, hogy nyugdíjaséveidre hogyan biztosíts magadnak anyagi biztonságot?




Pályakezdőként mindenképpen be kell lépned egy magánnyugdíjpénztárba, hiszen ez képezi a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer egyik pillérét. A kötelező nyugdíjpénztári tagság mellett önkéntes nyugdíjpénztári tagság is választható. A minimum havi tagdíj itt 1000 Ft, azonban vállalhatod magasabb tagdíj fizetését is, sőt, akár több önkéntes nyugdíjpénztárnak is lehetsz tagja. További előny, hogy bizonyos feltételek megléte esetén szja-kedvezményt is igénybe vehetsz, illetve a tagdíjfizetést a munkaadód is átvállalhatja.

Nem mindegy, hogy hová fizeted magán-nyugdíjpénztári és önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjaidat, mivel a pénztárak eltérő befektetései miatt évtizedek alatt akár milliós nagyságrendet is kitehet a felvehető összeg!

Az MKB Nyugdíjpénztár már évek óta a nyugdíjpénztári piac egyik legjelentősebb szereplője. A pénztár két ágának (magánnyugdíjpénztár és önkéntes nyugdíjpénztár) létszáma 144 ezer fő, vagyona elérte a 125 milliárd forintot. Az MKB Nyugdíjpénztár befektetési politikája hagyományosan konzervatív, azaz nem kockáztatja a tagok befizetéseit, de lehetővé teszi a megtakarítások reálértékének megőrzését és gyarapítását. Ideális választás a pályakezdőknek, de akkor is megéri megfontolni az átlépés lehetőségét, ha már korábban beléptél egy másik magánnyugdíjpénztárba.

Ahhoz, hogy a nyugdíjaséveket anyagi biztonság mellett élvezhesd, a legfontosabb az egészség! Az MKB Egészségpénztár számtalan módon segíti az egészség megőrzését célzó, betegségmegelőző, valamint az egyéb egészségügyi programokon való részvételt. MKB egészségpénztári befizetéseid után is van mód adókedvezmény igénybevételére, és a munkahelyedtől is kaphatsz tagdíj-hozzájárulást.

Ha mindez nem lett volna elegendő, hogy hangsúlyozzuk, mennyire fontos az öngondoskodás, megosztjuk veled az MKB-pénztárak különleges ajánlatát:
Bármely MKB Nyugdíjpénztár magán-, illetve önkéntes ágába, illetve az MKB Egészségpénztárba újonnan belépő vagy átlépő megnyerheti a 3 darab 1 millió forinttal feltöltött bankkártya egyikét, a 600 leggyorsabb új ügyfél pedig 1 GB-os pendrive-ot kap ajándékba. Nem rossz kezdet a jövőre nézve!

www.mkb.hu/penztarak




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top