Életmód

Kend fel és dõlj hátra!

Az idõjárás lassan kiszámíthatatlanná válik, a bõrünk egyre több kényeztetésre vágyik. Kipróbáltuk, mit nyújthatnak a szuperszonikus pakolások fáradt hétköznapokon és lusta hétvégéken.






• Garnier narancsos tisztítómaszk •









Lassan rájöttek a gyártók, hogy egy ekkora tasakban bizony jóval több mint egy adag pakolás fér el, ezért most a tasakot középen perforálták, és nem a hűtőszekrényben kell bíznunk, ha a maradékot el szeretnénk raktározni egy következő alkalomra.

A narancsos pakolás frissítőnek mondja magát, A- és C-vitaminnal dúsítva. Kicsit elgondolkodtam azon, hogy ezek a vitaminok vajon be tudnak-e épülni a bőrömbe, de aztán inkább megadóan felkenem. Finom, narancsos illat, mintha gyümölcszselét kennék a pofimra (itt azon gondolkodtam el, hogy nekünk, nőknek miért van arra szükségünk, hogy finom illatos legyen, amit használunk, még ha ez azt is feltételezi, hogy rengeteg mesterséges anyagot tartalmaz), de aztán igyekszem nem gondolkodni tovább, mert megárt a ráncaimnak, hanem békésen megvárom, amíg Spéter Erzsébetté válok. Az alakítás tökéletes, arcom fénylőn feszül a maszk alatt. Lehúzom, ahogy a nagykönyvben meg van írva, le is jön szépen. A bőröm utána sima és puha, de átütő frissességet nem érzek.







 • Vichy hidratáló arcpakolás •


 


Enyhe szkepszissel és nagyképű legyintéssel olvastam – adott esetben – saját cikkeinket is, amelyek a 30-as éveink bőrápolásáról szólnak. Aztán szép lassan beláttam, hogy sejtjeim már nem regenerálódnak annyira virgoncan mondjuk egy átbeszélgetett éjszaka után. A belátást tett követte, és ez a hidratálópakolás, ami mindent megadott. Kellemes, lágy állag, könnyű kenhetőség, finom illat. Az utasítás szerint vastag rétegben kell felvinni, majd tíz perc múlva a felesleget papír zsebkendővel letörölni. Nos, erre nem került sor, ugyanis nem maradt felesleg. Úgy tűnik, a bőröm igencsak szomjas volt, mert egy szuszra beitta a pakolást. Ehhez igazából nem tudok több kommentárt fűzni. Így történt. Én pedig jólesően nyugtáztam az utána maradó kellemes érzést.












• Clean & Clear mélytisztító maszk •



 







Nincs mese, a lendület hevében kicsit mellényúltam, mert ezt a terméket bizony a fiatalabb korosztály számára fejlesztették ki. De gondoltam, erényt kovácsolok a tévedésből, hiszen velünk, „nagyokkal” is előfordulhat, hogy egy-két nem kívánt pattanás éktelenkedik hamvas bababőrünkön, illetve azért a mitesszerek világa sem áll olyan távol a levegő általános szennyezettségének köszönhetően. Szóval gondoltam, mégis megnézem, mit nyújthat nekem a pakolások világa ezen a téren.
A termék számol az ifjonti türelmetlenséggel, és ötperces kezelést ígér. Felkenem a halványkék maszatot, és várom a bizsergést, amit a tasak ígér. Addig az Operaház fantomjára hasonlítok, amíg szikkad a maszk a fejemen.


Bizsergés megvan, jöhet a lemosás. Ami utána marad, az kellemes, friss érzés, ránézésre is kicsit üdébb a bőröm. Szerencsére nem szárít nagyon, pedig ettől féltem, de egyáltalán nem húzódik. Jó szívvel ajánlhatom. Idősebbek is elkezdhetik.







• Szőlős gézpakolás •









Izgatottan tettem magamévá a kis tasakot, mely annyiban is különleges, hogy nem a klasszikus felkenem-megszikkad-letépem metódust kell követni, hanem gézpakolásról van szó. Nagyon izgulok, rákészülök a hadműveletre, kényelembe helyezem magam, mert azt gondolom, egy gézlepedővel a fejemen majd nem fogok tudni ugrálni. A tasak felbontását követően egy haladó origamiszakkörben érzem magam, mire kihámozom a lebernyegeket, és az arcom megfelelő részeire lapogatom. Az origamiszakkörből a Kés/alatt kimaradt jeleneteiben találom magam, de tetszés szerint választható még a Múmia visszatér rendezői változata is. Miután a szemem helyét előzékenyen kihagyták, még olvasni is tudok. Lepörög a harminc perc, maszk levesz. A használati utasítás azt kéri tőlem, hogy ne mossam le. Ezt szerintem a hétköznapokban azért nehéz megvalósítani, mert jócskán ragadok utána, de miután bokros teendőim épp nem hajtanak sehova, eleget teszek a kérésnek. A hatását igazán csak pár óra múlva érzem, a bőröm kellemesen puha. Viszont gyakori használatra nekem túl macerás.







• AVON regeneráló fehér tea •












A bőröm valószínűleg „kapkodja a fejét”, ahogy kampányszerűen megtámadom bizonyos felületeit, és rendíthetetlenül megpróbálom kényeztetni. De mégis itt az ősz, egy kis energetizálás biztosan jót tesz neki. Egy klasszikus lehúzható darab. Átlátszó, kellemesen tiszta illat. Felkenem, kivárom, lehúzom. Szépen lejön, és utána kellemesen puha, jó tapintású a bőröm. Este még hosszan csekkolom, tartja magát a jó érzés, egyáltalán nem szárít, és még az enyhe házi szépészeti akcióm nyomait is pikk-pakk eltünteti (ezt azért ne próbáljátok ki, hagyjátok inkább a kozmetikusra, hivatalból csak ezt ajánlhatom). Összességében igazán jó alappakolás.






 







• L’Occitane – olíva •




Nyilvánosan bukni egyértelműen pikáns és kéjes. Na, így csúszom én lefelé a lejtőn a szájfényteszt óta, ahol egy konkrétan cuki csomagolás (tegyük hozzá, kitűnő minőség) teljesen levett a lábamról. A lejtőn köztudottan nincs megállás, így ejtett rabul a L’Occitane olívás pakolása is. Egészen magával ragadó, tiszta illat, nem tudom mihez fogni. Olívának nem mondanám, inkább valami békebeli szappan. De csak az illata. Az állaga habosan krémes, gyorsan fel is kenem vakon a Barátok közt vonatkozó része alatt. A hatóidő 3-5 perc, ez idő alatt a habos krém az erdő szellemévé vagy lápi lidérccé változtat, miközben filmesre szikkad rajtam.
Lemosom a mannát, igaz, itt egy kicsit iszapbirkóznom kell az elemekkel, de azért lejön. Ha tizenhat éves nem is lettem, de a bőröm selymesen puha. Elégedetten simogatom…












• Balea citromfű-frissítőmaszk •











Miután frissítést ígér, ezért reggelre időzítem a tesztet, mert ez az az időpont, amikor minden típusú frissítés rám fér. Ezt a tasakot is elfelezték, de sajnos nem perforálták, tehát széttépni nem lehet, csak ollóval darabolni.
A kinyitással is meggyűlik a bajom, lehet, hogy az ujjaim is álmosak még, de végül ismét ollóhoz kell folyamodjak. Reggel ennyi koordináció nekem már megfekszi a gyomrom, de lássuk, mit tud a matéria… Zselés zöld krém, a régi gyerekfogkrémekre emlékeztet. Bár többször átböngészem a leírást, az összetevők között nem találok mentát, pedig az illatát határozottan érzem. Felkenem, valóban frissít, hűsít, ezt én a titkos menta összetevőnek tulajdonítanám, ha megtalálnám a tasakon. Hatóidő letelik, lemosom, szépen lejön. A friss érzést még utána is érzem, a bőröm kellemes tapintású.
Határozottan érzem a termék létjogosultságát álmos reggeleken.









• IVR tisztítómaszk agyaggal •






Szkeptikusan forgatom a kis tasakot a kezemben, hátha rábukkanok a „márkára”, de nem. Persze minden lényeges infó kiderül róla, hogy arcpakolás, hogy agyag van benne, és hogy tisztít, csak az nem, hogy kik gyártják. Aztán meglátom az apró betűs „made in Switzerland” jelzést – és ha mással nem is, ezzel meg vagyok győzve.

Ez a tasak is többadagos, de nem perforációval oldották meg az elosztást, hanem visszazárható műanyag kupakkal. Ehhez a felismeréshez persze kellett egy férfiember is – én a női logikámmal egyből dobtam volna ki a kupakot (mert eszembe sem jutott, hogy kettétörve, megfordítva fog ebbéli rendeltetésében funkcionálni).


A tasakon feltüntetett 3 adag szerintem enyhe túlzás – én inkább bő 2 kenésnyit saccolok –, feltéve, ha követjük az útmutatást, és vastag rétegben visszük fel a matériát az arcunkra.

Az illata határozottan kellemes, leginkább a frissen mosott pihe-puha ruhák jutnak róla eszembe.
Felkenni nem olyan egyszerű, mivel enyhén ragad, de azért megbirkózom vele. 15 percig hagyom magamon, és örömmel tapasztalom, hogy semmiféle kellemetlen reakció nem történik – semmi bőrfeszülés, semmi viszketés.

Lemosni viszont csak kisebb harc árán sikerül – sima langyos vízzel semmire sem megyünk, ha előtte nem vakargatjuk le a pakolás nagyobb részét vattapamacsokkal. Leszámítva a macerás utójátékot, lemosás után érezhető a különbség – a bőröm simább, bársonyos tapintású lett tőle.  







• AVON Anew Ultimate lift mask •






Elegáns csomagolás, finom, enyhén barackos illat, és az érett bőr (értsd: negyvenen felül) fiatalítása, a feszes bőr ígérete 10 perc alatt.
A krém jól felkenhető, egyenletesen oszlik el, úgy tíz perc múlva felszívódik, az arcon kellemes gyöngyházfényt hagyva maga után. Mintha egy speciális farsangi smink lenne. Letörlés után a bőr nagyon puha, bársonyos, csodát én ugyan nem látok, a ráncaim nem tűntek el, de tény, hogy babapopsi selymességű lett az arcom. Heti kétszer kell alkalmazni, bizakodó vagyok.










Manci.webcsatorna.hu lelkes csapatával most azt is kipróbáltuk, mit tudnak a házi készítésű pakolások a tasakosok ellenében! Nézd meg a videót!






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top