nlc.hu
Életmód
Nõk Iskolája és szabadgondolkodás

Nõk Iskolája és szabadgondolkodás

Szellemi mûhely, akciósorozat nõknek, könyvkiadás és egy menedéket kínáló egyedülálló program. A sokféle tevékenység egyetlen virtuális „intézmény” keretei között valósul meg.






Feldmár András, a Kanadában élő magyar származású pszichoterapeuta nevét viseli az a virtuális intézet, amely a hétvégén mutatkozott be Budapesten. Az alapítók a névadóval együtt meséltek a sokféle tevékenységről, amelyet a Feldmár Intézet magára vállal.

A sokszínű terveket az a szellemiség köti össze, amely a névadó munkásságát jellemzi. A szabadgondolkodás mindenhatósága, a másság teljes körű elfogadása, a valódi párbeszéd két ember között. Ahogy a bemutatón Feldmár András megfogalmazta, a legtöbb, amit az egyik ember adhat a másiknak, az, hogy bátorítja.






Az alapítók:

• Feldmár András
• Bugarszki Zsolt szociálpolitikus, szociális munkás
• Büky Dorottya tanár, kommunikációs tanácsadó
• Fehér Miklós közgazdász, pszichológus
• Rados Richárd könyvkiadó 

Ennek jegyében különböző programokat indítanak útra. A Feldmár Intézet nem egy klasszikus értelemben vett intézmény, igazából mindössze egy link, amelyen keresztül bárki kapcsolatba kerülhet azokkal a programokkal, amelyeket az alapítók és munkatársaik működtetnek.




Igazi vagy?


Ezt kérdezik a Nők Iskolája program létrehozói, és ezt kérdezi az iskolának szánt tananyag címében Feldmár András is. A januárban induló három hónapos akciósorozat, amely teljesen eltér az eddig ismert női tréningektől, nem ígér változást, nem ígér gondolkodásmód-váltást.
Ez egy olyan hely, olyan környezet, ahol a jelentkezőtől nem várják el, hogy valamilyen legyen, annyi csak a feladat, hogy annyit tegyen hozzá a pillanathoz, amennyit akkor és ott hozzá tud tenni, az legyen, aki lenni tud. Legyen bátor vitatkozni, festeni, játszani… Ez a három hónapos találkozássor azt kéri a résztvevőktől, hogy legyen bátorságuk szabadnak lenni tizenkétszer heti három órában.
A név nem jelent kizárólagosságot, a programra férfiak is jelentkezhetnek.




Lótusz program és újabb könyvek


A Feldmár Intézet egyik fontos aktivitása a Lótusz program is, a Lótusz egy védett lakhatási lehetőséget kínál azoknak, akik problémáik miatt pszichiátriai osztályokon kötnek ki. A Lótusz program igazából egy lakás, egy menedék, ahol ezek az emberek időt és figyelmet kapnak. Egy hely, ahol szabad önmaguknak maradniuk. A „Feldmár-héten” Bugarszki Zsolt, a program vezetője és Feldmár András vezetésével zajlott le a segítők képzése, melyet végzett.


A Feldmár Intézet működésének fontos területe a könyvkiadás is, ebben a Jaffa Kiadó lett a partnere, ahol nemrég megjelent a Feldmár mesél című könyv, Feldmár András előadásaiból, most pedig Küszöbgyakorlatok címmel került a boltokba Feldmár András verseinek képeskönyve, a fotók Büky Dorottya munkái.
A tervek között szerepel a Nők Iskolája számára készült tananyag megjelentetése és Feldmár András 100 legkedvesebb könyvének kiadása.





• Tipp: olvasd el a Feldmár Andrással korábban készült interjúnkat! »

Ha többet szeretnél tudni a Nők Iskolája programról, kattints! »
 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top