nlc.hu
Életmód
A szív képei

A szív képei

Budapest és Eger után Pécsre érkezett a népszerû kiállítás, mely ötvözi a tudományt és a mûvészetet. Összeköti az emberi szívet és az elmét, az érzelmet és az értelmet. Fedezzük fel mi is a szív titkait!






A szív képei – interaktív kiállítás:
Látogatható:
2007. október 27. – november 18.
hétköznap: 10:00 – 18:00 óráig
hétvégén: 10:00 – 16:00 óráig
Helyszín: Expo Center Pécs, Megyeri út 72.
Belépődíjak:
felnőteknek 500 Ft, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 300 Ft.


A kiállítás weboldala: www.szivkepei.hu


A kiállítás egyszerre oktat és szórakoztat. Interaktív és gondolatébresztő módon járja körül a szív minden szegletét. Összegzi a múlt és a jelen kutatásait.

Megismerhetjük a modern orvostudomány vívnyait, és hogy hogyan képzelték el az ősi egyiptomiak és hinduk a szívet, valamint annak működését. A bemutatót brit és magyar szívspecialisták állították össze a legújabb tudományos eredményeket felhasználva.

A kiállítás három részből áll. Az első a szívről és a keringésről alkotott különböző kultúrtörténeti nézeteket taglalja. A második szakaszban megismerhetjük, hogyan zajlik egy szívműtét, illetve az egészséges életmóddal kapcsolatosan szerezhetünk információkat. A harmadik fő témakör a szívvel kapcsolatos szokások, és azok kialakulása kerülnek bemutatásra.  







A kiállítás különlegességei:

• interaktív szerelmoltár, ahol megtudhatjuk, kit rejt számunkra a jövő
• szívpumpa
• időlift – bemutatja, hogyan képzelték őseinek a vérkeringést 
• ultrahangos szívhangvizsgáló
• a kiállítás végén pedig egy anyaméhben ringatózhatunk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top