Életmód

Mézes kenceficék tesztje

Abban egyetérthetünk, hogy a méz csodákra képes: kiváló gyógyír légúti panaszokra, nyugtatja a bõrt, segíti a méregtelenítést. De vajon mit tudnak a mézes kozmetikumok? Testápolókat, krémeket, tusfürdõket teszteltünk.





Helan – Essentia Viso tápláló, ránctalanító, hidratáló arckrém

 

A Genovából származó Helan-termékeknek tavaly lettem nagy rajongója, amikor véletlenül a kezembe akadt fehérmoha-illatú parfümjük. Az illat azóta mindennap „elkísér”, és mindenkiből ujjongó elismerést vált ki.

Ez a könnyed állagú nappali arckrém hasonlóan jó választás a hideg, szeles téli napokra, amikor sokkal több kényeztetésre vágyik arcbőrünk. A méz, illetve méhpempő mellett csipkebogyó-, borostyán- és komlókivonat is található benne. Egészen különleges állagú, finom, puha, enyhén zsíros krém, amit könnyedén arcbőrünkbe masszírozhatunk. Könnyű állagának köszönhetően hamar felszívódik, és nincs ragacsos utóhatása. Sminkalapnak is tökéletes, egész nap tartja magát, és markáns illata is körüllebeg bennünket, ami egyébként nem egyértelműen mézes, hiszen egy sor egyéb alkotórésze is van a krémnek. Talán a gyógynövényboltok, gyógyszertárak intenzív „gyógynövény”-illatát idézi, és szerintem a csipkebogyó domináns benne. Plusz jó pont jár azért, mert nem végeznek állatkísérleteket a tesztelése során, mentes a mesterséges színezékektől, tartósítószerektől, illetve csak gyógyszerkönyvi tisztaságú növényi alapanyagokkal dolgoznak.   


Ár: 6950 Ft

 

 





Garnier Comfort tápláló-hidratáló maszk akácmézkivonattal

 

Ezt a hidratálómaszkot arra az esetre ajánlják, ha húzódik, viszket az arcbőröd. Kint szemerkél az eső, épp túl vagyok egy kiadós vasárnap délutáni sétán, így örömmel tépem fel a kis zacskót, hogy megadjam bőrömnek azt, ami jár. Illetve csak tépném, mert hiába a perforáció, a dolog nem működik. Sebaj, szerencsére kéznél van egy olló, segítségül hívom. Feltárul a tasak tartalma, és én csak nézek bután – nem erre számítottam. Valamiért az a prekoncepció élt bennem, hogy valóban valami mézszerű, ragacsos, sárga izét kenhetek magamra, de egy szimpla fehér (!), arckrémnek tűnő dologgal találom szembe magam. Máskülönben pedig a maszkokról az az elképzelésem, hogy minimum megkötnek, megszilárdulnak, összeállnak rajtam, de ez a krém ezt tuti nem fogja. Nem tudok tágítani attól a gondolattól, hogy egy hétköznapi hidratálókrémet kenek az arcomra…
Csalódottság ide vagy oda, azért jó vastagon felkenem (pozitívum, hogy nem spóroltak a krémmel, így bőven jut mindenhova), és várok. Tizenöt perc elteltével kirohanok a fürdőbe, hogy egy kozmetikai kendő segítségével letörölgessem a krémet az arcomról, de döbbenten tapasztalom, hogy gyakorlatilag az egész matériát beszívta a bőröm. Lehet, hogy mégis működik a dolog? Pihe-puha, bársonyos tapintású lett a bőröm, és a kellemes mézes illat is jókedvre derít. Amit ígér, azt tulajdonképpen teljesíti, nem érheti szó a ház elejét.

A kis tasak két alkalomra elegendő mennyiséget tartalmaz.

 

Ár: 439 Ft/2 × 6 ml


L’Occitane Crème de Miel – mézes nappali krém


Nem tagadom, hogy a csomagolás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy leemelem a polcról a terméket. A kedves méhecskék és bájos virágok mágnesként vonzanak. Persze a külcsín még kevés lenne a boldogsághoz, de szerencsére a tartalom is rendben van. Hihetetlen könnyed állagú, szinte már-már túl folyós nappali arckrém, így egy egészen kicsi adag is elég belőle. A pillanat törtrésze alatt beszívja a bőröm, kellemes tapintású, babapuha lesz tőle. És ami a legfontosabb: itt a mézillat valóban méz – még csukott szemmel is egyértelműen felismerhető! Illata hihetetlenül tartós, egész nap rajtam marad. Igazság szerint a kézfejemen is kipróbáltam, és több kézmosás után is éreztem még az illatát. Igazi kényeztetés a hideg őszi időben.

Ár: 7550 Ft   

 






 

 

 





Balea – mézes-tejes testápoló lotion normál bőrre

A fehér színű lotion hipergyorsan beszívódik, könnyen elkenhető, nem hagy ragadós, kellemetlen utánérzést bőrünkön.

Intenzív, de a legkevésbé sem mézre emlékeztető illata van… Leginkább a vattacukor jut eszembe róla, és hosszú ideig megmarad.
Egyszerű, hétköznapi csomagolása eleganciát nem igazán, inkább vidámságot, frissességet sugároz. Nincs presztízsértéke, de ár-érték arányát tekintve kifejezetten jó kis termék.
A kupak viszont nem záródik következetesen – előfordul, hogy nem igazán sikerül beletalálni, így utazáshoz ne ezt csomagold be a bőröndbe –, egyébiránt megbízható alsó-közép kategóriás termék.

Ár: 499 Ft/400 ml

  

 





Colgate Herbal Propolis fogkrém

Hagyományos állagú (értsd: nem zselés) fehér fogkrém, amelyben a vékony sárga csíkon kívül semmi nem emlékeztet a mézre vagy a propoliszra. A gyengén mentolos ízbe valami nehezen körülírható, halvány  gyógynövényes mellékíz vegyül: minden valószínűség szerint ez lesz a titokzatos propolisz, illetve a mályva, ami szintén megtalálható benne, bár ezt magyarul sehol nem jelzik a csomagoláson (kénytelenek vagyunk hát szótár után nyúlni). Jól felhabosítható, nem csomósodik, és nem is ragad bele a fogkefébe. Íze nem különösebben nevezhető finomnak, de akik nem szeretik a túl erős mentolízt, viszont mégis frissességre vágynak, azoknak jó választás.

Ár: 299 Ft 

 

 





Palmolive Milk & Honey hajkondicionáló balzsam


A száraz hajra való kondicionáló természetes mézkivonatot és tápláló tejproteint tartalmaz. Nagyon krémes, nagyon bársonyos, és nagyon jól működik.
Balzsam nélkül elég macerás kifésülni a hajamat, ugyanakkor sokszor lusta  vagyok sampon után még percekig várakozni, hogy a balzsam is elérje a kellő hatást. Ezt a terméket azért szeretem, mert épp csak átdörzsölöm vele a hajamat, és máris tükörsima lesz, szinte már fésűre sincs szükség. Használata után érezhetően selymesebbnek és dúsabbnak is érzem a hajam, az illata is kellemes, bár a legnagyobb jóindulattal sem nevezném mézesnek.
A tubusba szimatolás csak az illat kedvéért viszont valamiért nem működik – én kétszer is jókora adagot kaptam belőle az orromba.

Ár: 299 Ft/200 ml 

   

 






Garnier Repair & Comfort éjszakai tápláló-revitalizáló krém akácmézkivonattal

Haloványsárga, enyhén zsíros krém, kifejezetten éjszakára, így nem bánom, hogy az általam preferált krémeknél kicsit talán zsírosabb. Masszív állaga  ellenére sem macerás szépen eloszlatni az arcunkon, és hamar fel is szívódik.
Száraz, érzékeny bőrre ajánlják – ebben az őszi szeles, hideg időben tényleg nagy segítség a kipirosodott bőrnek. 
Tartós használata mellett valóban kevésbé száraz, kevésbé érzékeny a bőröm.
A már jól ismert Garnier-üvegtégely nem hivalkodó, mégis elegáns, pont annyira nőcis, amennyire egy szürke hétköznap este szükségünk van…

Ár: 1799 Ft/50 ml 

  

 

 

 






Baba Natura tusfürdő – kamilla és méz


Friss, üde, diszkrét illat, ami nem is méz, nem is kamilla, de a lényeg, hogy természetesnek hat, és hosszan érződik még a bőrömön. Klasszikus, finom babaillat, ez a legjobb szó rá.

 

Maga a tusfürdő pont jó sűrűségű, igaz, egy csöppet nyúlós, síkos, de ennek ellenére nem ragacsos, és könnyedén leöblíthető. Nem habzik túlzottan, inkább lágyan, krémesen, finoman tisztít. 

Apró kellemetlenség, hogy az én bőrömet egy hangyányit szárította.


Ár: 359 Ft/250 ml 

  

 

 

 

 

 






Kamill Wellness Milk & Honey tusfürdő


Rögtön két kérdés merül fel bennem: vajon miért wellness ez a tusfürdő, és miért mézes? A wellnessről a felfrissülés jut eszembe, legalábbis egy tusfürdő vonatkozásában, de ennek az illata inkább álmosító, bágyasztó – fittnek semmiképpen nem érzem magam tőle. Ami meg a mézet illeti, hát ez leginkább mandula. Az is a szintetikusabb fajtából. 

Elméletileg a „lágy” (én inkább túlságosan hígnak mondanám) tusfürdő megvédi a bőrt a kiszáradástól, nyugtatja, puhán tartja. Ez tulajdonképpen igaz is, legalábbis nem érzek viszketést vagy szárazságot a zuhanyozás után. 
Maga a flakon pont kézre álló, a kupakkal is minden oké: könnyen nyílik és jól zár.

 

Ár: 459 Ft/250 ml

 

 

 






Nivea mézes-tejes krémhabfürdő

 

Amilyen krémesek a Nivea tusfürdői, annyira nem nevezhető annak ez a krémhabfürdő-kreáció. Két  komponensből áll össze a keverék, így használat előtt alaposan fel kell ráznunk a flakont. Ami meglepő, hogy szinte olyan folyékony elegyet kapunk, mint a víz. Nehéz elhinni, hogy ebből valóban habos fürdő lesz, így meglódítom a flakont, hadd szóljon.
Ennek ellenére csak mérsékelt habzást tapasztalok. Azt hiszem, át kell értékelnem magamban a habfürdőről alkotott elképzelésemet. Mert ha őszinték akarunk lenni, akkor krémesnek krémes ez is, csak máshogy, mint amire számítottam. Finoman, simogatóan, lágyan krémes, mintha extra testápolót kevertek volna bele, csak az óriási habpamacsok maradnak el, amit én a krémhabfürdő fogalma mellé képzettársítottam. Illatra nem egyértelműen méz, de mindenképp tiszta, szerethető illat.

 

Ár: 909 Ft/400 ml 

 

   






Üzletlista:

• Balea: DM üzletek
• Helan: üzletlista a honlapon – klikk ide! »
• L’Occitane: Mammut 2., fsz., WestEnd
• Nivea, Colgate, Garnier, Baba, Palmolive, Kamill: drogériák, szuper- és hipermarketek 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top