Életmód

Szemfestéklemosók tesztje

Démoni tekintet, hosszított vízálló pillák. Ez eddig rendben is van. De eljön a végzet asszonya életében az a pillanat, amikor a csodafestéket este le kell mosni, és itt azért adódhatnak problémák. Megnéztük, melyik szemfestéklemosóval érheted el a legüdvösebb eredményt!







• L’Oréal – Demaq’ expert •




 






Az abszolút újdonság. Bevallom, nagyon kíváncsi voltam, mit tud a misztikus tubus, ráadásul lemosóvatta nélkül. Ugyanis az újítás az, hogy a zselét felviszi a delikvens a csukott szem szempilláira, majd enyhe masszírozás után langyos vízzel leöblíti. Először kicsit izgultam, hogy csukott szemmel sikerül-e eltalálnom egyáltalán a lemosásra ítélt szempillákat, de azért viszonylag ügyesen ugrottam az akadályt. Finom, puha mozdulatokkal átmasszíroztam a pilláimat, majd langyos vízzel leöblítettem. A hatás fantasztikus! Csont nélkül levisz minden festéket, legyen az szimpla vagy vízálló. Egyetlen problémám akadt, hogy miután kinyitottam a szemem, pár percig olyan volt, mintha egy tejüvegen keresztül nézném a világot, igaz, csípni nem csíp. Ez egy picit zavaró, de hamar elmúlik. Utazáshoz is praktikus, mert nem kell hozzá külön vattapamacs és tusolás, fürdés közben is könnyedén tisztíthatjuk az arcunkat. Kapható lemosókendő kiszerelésben is, gondolom, ott nem ennyire erős a tejüveghatás, de most én direkt ezt szerettem volna górcső alá venni az újszerűsége miatt.

Fellelt ár: 1899 Ft







 • Balea Face •


Kétkomponensű megoldás, vizes és olajos is egyben. Nekem tökéletesen bevált, kicsit darabosan, de szépen leszedi a vízálló szemfestéket is. Másnap reggelre sem maradnak rakoncátlan fekete maszatok a szemem körül. Habár részben olajos, érdekes módon mégsem hagy erősen olajos érzetet maga után.







Fellelt ár: 599 Ft







 • Nivea Visage •


Krémes, kellemes állagú, illata finom. Kiszerelése praktikus, jól kézre áll, neszesszerben is kis helyet foglal. Egy darabig jól is viszi a festéket, de a végéért bizony kicsit meg kell küzdeni. Hiába a gondos lemosás, sajnos reggel még találtam festékmaradványokat a szemem körül.







Fellelt ár: 1199 Ft







 • La Roche-Posay – Toleriane •


Bár a terméket kimondottan érzékeny szemre fejlesztették ki, de „sajnos” beleszerettem. Vizes állagú lemosó, kis ampullákban, ami nyaralásnál, utazásnál is jól jöhet, mert nem kell egy egész tubus lemosóval zsonglőrködnünk neszesszerünkben. A kis ampullában kicsit több van, mint ami egy egyszeri lemosáshoz kell, de fantasztikusan és nyom nélkül leviszi mind a vízálló, mind a nem vízálló szemfestékeket. Egy igazi kis adu ász, semmilyen kellemetlen érzetet nem hagy maga után, kontaktlencsések és érzékeny szeműek is bátran használhatják.







Fellelt ár: 3099 Ft







• L’Oréal Dermo-Expertise •


Ismét kétkomponensű versenyző. Használat előtt fel kell rázni, de miután nem szoktam elolvasni az apró betűs részeket, egy darabig bénáztam vele, de aztán ráéreztem a mozdulatra. Első körben, körülbelül a háromnegyedéig szépen viszi a festéket, de a végső csapásért itt is meg kell sajnos kicsit gyötörni a pillákat. Igaz, az enyhe gyötrés után teljes győzelmet arathatunk, másnap reggel sem találkozunk a tükörben furcsa fekete maszatkákkal. Az egyetlen dolog, ami nekem kicsit nem jött be, hogy lemosás után erősen olajos érzetet hagy a bőrön. De megpróbáltam úgy felfogni, hogy így biztosan ápolja és táplálja a szem környéki érzékeny bőrt.







Fellelt ár: 1799 Ft







• Clinique •



Hasonlót a hasonlóval. Miután kedvenc szépségrovat-vezetőnk nemrég megvilágította elménket a gyártók leleményességéről azzal kapcsolatban, hogy egy adott márkájú szempillaspirált legjobban a márkához tartozó lemosó távolít el, nem volt kétséges, hogy ezt a hipotézist is teszteljük. A Clinique-re esett a választásom a tézis igazolásához vagy cáfolásához. De azt hiszem, ebben az esetben cáfolnom kell. A krémes lemosó bizony erős birkózás után vitte csak le a (nem vízálló) szempillaspirált, s ha jól látom, így is csak 90 százalékban, hiszen másnap reggel oda nem illő fekete maszatka maradt a szemzugomban. Úgy látszik, az alaptézis ebben a tesztben megcáfoltatott.






Fellelt ár: 3800 Ft






Manci Institute segítségével még alaposabban és roppant tudományosan utánajártunk a témának. Nézd meg videónkat. Vigyázat! Tudományos!










 Még több Manci-videóért katt ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top