nlc.hu
Életmód
Hamm, bekaptuk!

Hamm, bekaptuk!

Na most igaz, hogy egy falat egészség? Vagy ezt másra találták ki a reklámszövegírók? Akárhogy is, mindegyikünk fiókjában lapul egy kis müzliszelet, gyorssegély a hosszú délutánokra. De melyik a legfinomabb?





Norbi kapucsínóízű müzliszelet 



Ha az ember rákészül a csomagolás megnyitására, akkor biztosan megtalálja a rásegítő piktót. Ha nem, akkor is aránylag könnyen lepucolható a Norbi-logókkal és kávéscsészével felturbózott csomagolóanyagtól. A kávészínű szeletkét kapucsínóra emlékeztető illat lengi körül. Olyasmi, mint egy jó kis delikateszüzletben, ahol kimérve kapni zseléívet és drazsét. A müzliszelet nagyon édes, megfelelően ropogós. A mazsola kissé idegen a kapucsínóízhez, de nem rossz. Ami kicsit ront az összhatáson, a kissé vajas utóíz. Igazából nem vártunk semmit tőle, de nem is csalódtunk.










További ízkombinációk:
• Norbi narancsos
• Norbi ananászos


Összességében: 2,5 pont az 5-ből






 Wellness müzliszelet, 6 magvas




A megszokottnál nagyobb szelet már számít az egészséges életmód híveire. Csomagolásában egyszerre idézi a nyári mezőket és a spa fürdők üdítő légkörét. Ehhez képest a kibontás után egy komplett madáreleség-csomag tárul a szemünk elé. Dizájnos az apró kis pelyhek között megbúvó nagyobb magvaktól. Ne szagolgassuk, inkább harapjunk bele! Ízre kellemes, nem túl édes, de jólesően gazdag az íz. A magvak finomak, roppanósak. Ezzel lehet energiát adni a testnek, csillapítani az éhséget, pont megfelelő! Különösen, ha elolvassuk a csomagoláson, hogy 10-féle vitamint és L-karnitint is tartalmaz.










Összességében: 4 pont az 5-ből






Cerbona – áfonyás 



A visszafogott lilás csomagolópapírban igazi áfonyabomba található. Az alján kevés joghurtos réteg, csak hogy az ínyencek is kapjanak még valami pluszt. Az illat és az ízhatás tökéletes, az áfonyarajongók nem csalódhatnak. A roppanós müzliszeletben megbújó áfonyaszemek további élvezetet nyújtanak. Kellemes gyümölcsös összhatás, megfelelő íz, nem túl édes, viszont áfonyás. Mást nem is várhatunk el tőle, jól sikerült választás!










További ízkombinációk:
• Csokoládés
• Kókuszos
• Meggyes
• Tökmagos
• Gyümölcsös

Összességében: 5 pont az 5-ből






Rapunzel almás bió 



A Grimm-mesék sötét világát idéző márkanév (Rapunzel) ellenére igazi napsütötte finomságra számítunk! A gyártó gondoskodik a legoptimálisabb kicsomagolásról a perforált fül letépésével. Az illat kissé fűrészport idéz, de bízunk a szemmel látható almadarabokban! A magvacskák közötti alma valódi. Kellemes savanykás, olyan nyári alma, ettől a müzliszelet is nyári finomsággá válik. Nincs édesítés, csak a határozott almaíz. Nagyon jó.










További ízkombinációk:
• Csokoládés

Összességében: 5 pont az 5-ből


Profi csokoládés gabonapehely-szelet

Egy pillanatra álljunk meg a rohanásban! Vajon minden müzliszeletnek látszó müzliszelet müzliszelet-e? Merthogy az üzletek polcain számtalan gabonapehely-szelet is kapható. Ezek azok, amelyeket dobozokban is megvásárolhatunk, és reggelire tejjel a gyereknek adhatunk. Most egy ilyen szeletkével állunk szemben. Megnyitás után csokiillat, a talpon fehér joghurtos máz. Haragos csokiszín, ami ízben is markáns. Ám túlságosan is. A szelet édes, de mégis száraz, kevés vajas utóízzel. Ha nagyon vágysz valami csokira emlékeztetőre, tarts ilyet a fiókodban, de ne sokat!










További ízkombinációk:
• Gyümölcsös
• Toffee

Összességében: 3 pont az 5-ből


Nestlé epres

A fenti problémával találjuk ismét szembe magunkat. Vajon az müzliszeletnek nevezhető-e, amire a csomagolódizájnerek egy gabonaszálat is ráterveztek? Az eper ígéretével kecsegtetett vásárló egy full csokis szeletkét bányászhat elő a csomagolásból. A csokis talp és a csokis pelyhek között érezhető, itt-ott talán látható is az eper. Nagyon édes, túlságosan is műeperízű, tömény finomság, már az első falat után tudhatod, ettől csak hízni fogsz, éhesebb leszel, és még a fogadat sem tisztítja.











Összességében 2 pont az 5-ből

Müzlikeksz

Az áfonyás finomságot a hosszabb délutánokra érdemes bespájzolni. De tényleg vészhelyzetre: ha az összes környékbeli büfé már régen bezárt, és feléltétek a korábban felhalmozott Albert keksz készleteket is. Akkor jó lesz. De kissé műanyag az ízhatás, ugyanakkor kellemesen roppanós, áfonyás illatú, a csomagolás hat kis kerek kekszet rejt, további készletezést is lehetővé tesz.










További ízkombinációk:
• Csokis

Összességében: 2 pont az 5-ből


Fitness gabonapehely-szelet

Igazából átmenet a gabonapehely és a müzliszelet között. A félúton semmit sem vesztett roppanósságából, sőt talán túlságosan fogpróbáló, de így szeretjük. A korábbi ízkombinációkhoz idén a csokoládés is felzárkózott. Kellemes összhatás, roppanós magvak és az alacsony kalória ígérete. Mi kell még egy szomorú november délután szebbé tételéhez?











További ízkombinációk:
• Natúr
• Barackos
• Epres

Összességében: 3 pont az 5-ből 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top