Életmód

A nagy teateszt

A tavalyi teatesztünk óriási sikerére való tekintettel idén sem kíméltük a filteres teákat. A szezon újdonságai mellett igazi különlegességeket is kipróbáltunk. Vajon tényleg a drágább a jobb? Eláruljuk…






Fekete tea

Kusmi Tea Spicy Chocolate

Szép és egyben nem hétköznapi csomagolása apró, kézzel készített gézfiltereket rejt. Varázslatosan mély illatata összetett, mégis harmonikusan
izgalmas, íze sok apró, felfedezésre váró elemmel kecsegtet. Édesítés nélkül is nagyon karakteres, ízletes. Mivel ritka, ünnepi kincsnek számít, ajándéknak is tökéletes.


Ár: 2490 Ft
Lelőhely: Culinaris
Értékelés: 5












Rooibos tea

Niederegger marcipán rooibos tea



Jó hír a marcipánrajongóknak, hogy immár tea formájában is hódolhatnak az élvezetnek. Az erőteljes keserűmandula-illat összetéveszthetetlen – a marcipános rooibos tea minden ízében karakteres, zamata tiszta. Édesítéssel még finomabb, kényeztető nyalánksággá tehető. Praktikus, aromazáró filtertasak gondoskodik a friss ízekről. A színe pedig gyönyörű világosborostyán.

Ár: 1090 Ft
Lelőhely: Culinaris
Értékelés: 5











Gyümölcsös tea

Pickwick Fruit Amour

Gyümölcstea az alma, a fahéj és a tejszín ízével.
A gusztusos doboz helyes kis papírtasakos filtereket rejt, már látványra is igazi téli teával van dolgunk. Illata erőteljes, betölti az egész szobát, az alma és a fahéj dominál – a tejszínt nem véljük benne felfedezni. A karácsony közeledtével meghitt hangulatot teremthetünk egy csésze forró itallal. Mézzel a legfinomabb, selymes íze így teljesedik ki igazán.

Ár: 399 Ft
Lelőhely: Spar
Értékelés: 4







London Fruit & Herb hársfavirág-narancs tea

Aromatizált gyógynövénytea hársfavirággal és naranccsal.
Nemcsak a doboz harsány színében, de a tea illatában is a narancs dominál. Levegős, könnyű tea, íze visszafogott, harmonikus, nincs túlbonyolítva.
A hárs enyhén vízhajtó hatású, így este már ne ezt válaszd. Egyszerű, de tökéletes téli ital, ízesítés nélkül is nagyon finom.

Ár: 770 Ft
Lelőhely: Culinaris, gyógyszertárak
Értékelés: 4








Gárdonyi Teaház vörös áfonyás gyümölcstea


A puritán csomagolású tea illata már akkor megcsapja az orrunkat, amikor kinyitjuk a dobozt. Az illatában felfedezhető savanykás aroma a tea ízében is erőteljesen visszaköszön. Az áfonya mellett csipkebogyót, hibiszkuszt és almát is tartalmaz, de az összhatás minden, csak nem harmonikus, nem kellemes. Édesítés nélkül is émelyítő, és a színe is természetellenes.

Ár: 419 Ft
Lelőhely: Spar
Értékelés: 2







 







Fehér tea

Teekanne White Tea

A különleges, túlnyomórészt Kínából származó teafüvekből összeállított fehér tea telt, súlyos ízeket hordoz magában, és szerencsére nem csersavas. Íze akkor jön ki igazán, ha csak úgy „natúr”, mindenféle cukor és/vagy méz hozzáadása nélkül fogyasztjuk. Ha mégis ízesítenénk, használjunk nád- vagy barna cukrot. Az autentikusnak szánt csomagolás talán kissé fakó, barátságtalan.

Ár: 499 Ft
Lelőhely: Spar, Tesco
Értékelés: 4







Pickwick White Tea Variation

A válogatás négyféle fehér teát tartalmaz: sima, almás-citromos, szőlős-körtés és narancsos-jázminos ízesítéssel próbálhatod ki. Mi a szőlős-körtés variációt teszteltük. Ízében friss, üdítő hatású, illata a finom körtekompótra emlékeztet.
Ízesítőszer nélkül is nagyon finom.

Ár: 399 Ft
Lelőhely: Spar
Értékelés: 4











Zöld tea

Dilmah Natural Green Tea

Nagyon zamatos, de kissé csersavas zöld tea. Az aromazáró tasaknak hála, az illata és az íze is friss, erőteljes. Nekünk önmagában túl erős volt, mézzel nem ízlett (valójában nem is illik hozzá), talán barna cukorral volt a legfinomabb. Ne hagyd sokáig ázni a filtert, mert ihatatlanul erős teát fogsz kapni. Apró kortyokban fogyasztva a legélvezetesebb.

Ár: 439 Ft
Lelőhely: Spar
Értékelés: 3











Gyógynövényes herbatea

Pickwick Elements Calming Water

Növényi teák keveréke indiai citromfűvel és komlóvirággal.
A zavarba ejtő nevű teakeverék (bár értjük az asszociációt) illatában és zamatában is a citromfű dominál, ami leginkább nyugtató hatásáról ismert. Édesítés nélkül is fogyasztható, sőt talán finomabb is így, mint cukorral. Egy fárasztó nap után kifejezetten jólesik elalvás előtt egy bögrével, ám a kellemes, álomba ringató ízhez sokkal inkább passzolna egy szép pasztellszínű csomagolás – ez a kék-fehér kombináció túl steril.

Ár: 399 Ft
Lelőhely: Spar
Értékelés: 4






Twinings Wellbeing Blends Infusions – echinacea & raspberry

Kasvirág-málna tea.
A praktikusan felülről nyitható és egyben gyönyörű dobozba zárt tea kasvirágtartalmának köszönhetően igazi jó barát ebben a hideg, esős, szeles időben. Illata kellemes, de elmosott, nem elég karakteres. Íze könnyű, de nem elég határozott. Önmagában savanykás, de mézzel vagy cukorral sokak kedvence lehet. A tea színe a dobozéval megegyező, és ez most nem dicséret – kissé sápadt, halovány.

Ár:
690 Ft
Lelőhely: Culinaris
Értékelés: 3








Lipton Morocco Mint & Spice

Egzotikusan ízesített gyümölcstea.
Az édesgyökér-, fahéj-, csipkebogyó-, narancshéj- és mentaízesítésű gyümölcstea, no meg a tetszetős csomagolás nagy reményekkel kecsegtet, de sajnos csalódunk. Nagyon erős, aromás, intenzív teát kapunk, amiben az édesgyökér dominál. Aki nem szereti a fekete színű (számomra egyenesen gusztustalan) medvecukrot, az ne próbálkozzon vele, mert pont olyan íze van, mintha abból készült volna. Persze aki szereti a harsány, már-már pikáns ízeket, az édesítőszer nélkül is rajongani fog érte.

Lelőhely: Culinaris
Értékelés: 2











Ínyenceknek

Mighty Leaf Herbal Infusions Variety Tea

A többféle teakeveréket tartalmazó nagyméretű doboz esztétikus, beltartalma a kinyitás után gusztusos és izgalmas. Az aromazáró tasakokba helyezett apró, finom anyagból készült filterek mindegyike külön fel van címkézve a tartalmuk szerint. Mielőtt leforráznánk őket, csodáljuk meg a bennük rejlő csodálatos keverékeket. Az ötféle íz között mindenki találhat magának kedvére valót: az afrikai nektár nyugodt-harmonikus, a gyömbéres twist pezsdítően gyümölcsös, a borsmentás frissítő hatású, az esőerdei mate erős élénkítő, míg a kamillás-citrusos nyugtató hatású.

Mivel az árát (sajnos) nem írtuk el, ezért kifejezetten ünnepi alkalmakra vagy teakülönlegességek iránt érdeklődő szeretteink leendő ajándékának ajánljuk.

Ár: 3990 Ft
Lelőhely: Culinaris
Értékelés: 5*






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top