Életmód

Csokimiki mustra

Idén is feltérképeztük a csokimikulás-felhozatalt, igencsak megtizedelve ezzel népes társaságukat. Megkósoltunk olcsót és drágát, kicsit és nagyot, mogyoróst és ropogóst, hazait és messzi földit.






Sweet Point Gold Mikulás (45 g)

A kissé sovány Télapó kipirult arccal, mosolyogva kutat zsákjában, nyilvánvalóan meglepetéssel készült nekünk. Nyakában nagy kék tábla hirdeti, hogy ő bizony igazi tejcsokoládéból van.
A csoki szép fényes, nem kemény, de nem is túl puha. Illata kicsit vajas. Nem olvad gyorsan, selymesnek, krémesnek sem mondható, kicsit szemcsés, de nem túl édes. 3 pontot érdemel.
Ára: 298 Ft.




































Mikulás-figura tejcsokoládéból – Gyártja: Sweet Point Zrt., Dunakeszi






Kinder Mikulás (55 g)

A duci, alacsony, huncutul nyelvét nyújtogató Télapónak szép és strapabíró a csomagolása. Aranyszínű zsákjából kifolyik a sok ajándék.
Ahogy kibontjuk, rögtön megcsapja orrunkat a kindertojás jól ismert illata. A csoki szép fényes, világosbarna, illesztései is olyanok, mint a tojásé. Ezek után már meg sem meglepődtünk, hogy az íze is ugyanaz. A csoki finom volt, egy morzsa sem maradt belőle! 4,5 pontot kapott.
Ára: 149 Ft.




































Kinder Chocolate Télapó – Származási hely: Lengyelország








Egyszerűen csak Mikulás (40 g)

A Mikulás hatalmas kék szemeivel, kérőn nézett ránk, hogy vigyük haza. Bedőltünk neki! A lábánál kislány játszik, hatalmas repülővel. Lehet, hogy a modern Télapók már fapadossal járnak?
Sötétbarna, matt Miski vár bennünket a csomagolás alatt, illata nincs. A csoki kemény, a kalapjánál nagyon vastag, a háta érintésre beszakad. Az íze leginkább cukros, a csokiaroma elmaradt. Sajnos csak 2 pont jutott neki.
Ára: 85 Ft.



































Kakaós tejbevonómasszából készült üreges Mikulás-figura – Gyártja: SMEKT Kft., Nagykőrös






Kézműves Mikulás (70 g)

 


Ő volt beszerzőkörutunk meglepetése, a díszdobozos Télapó. Ahogy a csomagolás átlátszó fóliáján át fehér szakállú áldozatunkat vizsgálgattuk, furcsa érzés kerített hatalmába: pucérnak tűnik a jól megszokott fóliás ruhája nélkül! Doboza kicsit fakó, de annál több mesefigura és fenyőfa van rajta.
A csoki fényes, egészen jó Télapó formájú. Íze nagyon hasonló a Sweet Point Télapóéhoz, talán kicsit édesebb. Erős közepes, 3 pontot kapott.
Ár: 375 Ft.




































Mikulás-figura tejcsokoládéból – Microse Kft., Érd






Tibi Mikulás (40 g)



Kedvesen nevető Télapóval van dolgunk, jól látszik, hogy nem a szigorúbbik fajtából való: szemüvegét lazán a homlokára tolta. Zsákjából kisvonatot és más nagyszerű ajándékokat borít ki. Csomagolása matt, kicsit gyűrött.
A csoki finom, puha és krémes. Gyorsan olvadó, nem túl édes. Az olcsó és finom kategóriába soroltuk. Bennünket meggyőzött, 4 pontot kapott.
Ár: 129 Ft.




































Tibi Mikulás, tejcsokoládé figura – Forgalmazza: Bonbonetti Kft.








Boci Mikulás (100 g)



A Boci Télapó is mosolygós, kedves. Zsákjából egy csacsi és egy mogyoróval dobálózó mókus ugrál kifelé, utalva ezzel az ízesítésre.
Apró mogyoródarabokra számítunk a csokiban, és szerencsére nem kell csalódnunk. Finom, lágy, néhány kóstoló szerint túl édes. Különlegességnek nem rossz, de nem okoz maradandó élményt. A Boci a klasszikus tejcsokoládés és a mogyorós mellett ét- és fehér csokis Télapóval is kedveskedett. 3,5 pontot adtunk.
Ár: 339 Ft.




































Boci tejcsokoládé figura földimogyoróval – Gyártja: Nestlé Hungária Kft.
Kakaóvajhoz adott növényi zsírokat tartalmaz.








After Eight Mikulás (125 g)

A csomagolás igazán angolosra sikeredett. A Télapó hű maradt a márkához, kabátja ugyanolyan zöld, mint a jól ismert mentolkrémes csokilapocskák doboza. Szép aranycsengőt tart a kezében, lábánál gyönyörűen becsomagolt ajándékok.
Kíváncsiak voltunk, vajon dupla falú, mentakrémes csokoládéhoz lesz-e szerencsénk. Sajnos csalódnunk kellett. De szomorúságunk csak addig tartott, míg bele nem haraptunk. A mentolos krémet összekeverték a csokival, ami nagyon jól sikerült. Az étcsoki kellemesen kesernyés ízébe egyszer csak berobban a mentol bizsergése.
A gyerekek kedvence talán nem lesz, de az étcsoki kedvelői biztosan örülnek majd egy angol Télapónak. 4,5 fél pontot ítéltünk.
Ár: 529 Ft.



































Mentolízű étcsokoládé Mikulás – Gyártja: Nestlé Hungária Kft.







KitKat Mikulás (120 g)


A KitKat télapó nem annyira mosolygós, mint társai. Zsákja sincs, csak egy csengő jutott szegénynek. Helyette egy jó nagy, hangsúlyos KitKat feliratot kapott, ami a benne rejlő ropogós darabkákra is felhívja a figyelmet.
A csoki fala ideális, nem kemény, nem túl puha, pont jó. A ropogós búzapelyhek még különlegesebbé teszik az amúgy is nagyon finom, lágy csokoládét. 4,5 pontot kapott.
Ár: 419 Ft.




































Tejcsokoládé figura ropogós búzapehellyel – Nestlé Hungária Kft.






Milka Mikulás (70 g)

Cinkosan kacsintó, csendre intő, jóságos Mikulás bácsival van dolgunk. Ruhája lila és piros, zsákja tele minden jóval. Már a csomagoláson ígéri, hogy igazi alpesi tejből készült csemegére számíthatunk.
Nem is csalódunk, igazi Milka-íz és -illat, lágy, krémes és nem túl édes csokicsemegét kaptunk. Ez lett a kedvencünk, csillagos ötöst kapott.
Ár: 415 Ft.





































Milka alpesi tejcsokoládé Mikulás – Származási hely: Németország






Mistha MIKULASCH UNIVERSE
Még több mikulás! Nézz videót!







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top