nlc.hu
Életmód
Védjük és tápláljuk a fogainkat és fogínyünket

Védjük és tápláljuk a fogainkat és fogínyünket

Kevesen tudják, hogy ínyünk és fogaink is élnek, így fontos, hogy a védelem mellett tápláljuk is õket.

Mi szükséges a ragyogóan szép mosolyhoz? Természetesen egészség!






Tisztában vagyunk vele, hogy a bőrünket a megfelelő krémekkel kell ápolni, és azzal is, hogy a hajunknak különböző hajápoló szerekre van szüksége, hogy fényes és dús legyen. De mi a helyzet a fogainkkal és az ínyünkkel?
Eddig azt hallottuk, hogy a vakítóan fehér fogak az egészségesek, de sohasem gondoltunk arra, hogy ugyanúgy fontos a fogainkat és az ínyünket is táplálni, akárcsak a bőrünket vagy a hajunkat.
Fogínyünk és fogaink is élnek. A sejtek ínyünkben is folyamatosan újratermelődnek, megújulnak, ami fontos az íny szerkezetének és működésének megőrzésében. Ehhez pedig tápanyagokra van szükség. Az egészséges íny alapfeltétele az egészséges fogsornak, ezért nagyon fontos, hogy ínyünket, fogainkat is ápoljuk, annál is inkább, mert a ragyogó, szép mosoly az egészséges fogakkal kezdődik.

Ha a szánkra is megfelelően odafigyelünk, az segít, hogy egészségesebbek legyünk és szebbnek érezzük magunkat.


A fogak és a szájápolás

Fogínyünknek és fogainknak ugyanúgy táplálásra van szükségük, mint például a bőrünknek.
Különösen az E- és F-vitaminnak, valamint az ásványi anyagoknak, főleg a fluoridnak és a kalciumnak van óriási szerepe a fogak és a fogíny egészségének megőrzésében, a fogszuvasodás megelőzésében.


Miben segítenek ezek az anyagok?





Fluorid:
erősíti a fogzománcot, így segít megelőzni a fogszuvasodást és védelmet ad ellene.

Kalcium: a fogzománc építőanyaga. A fogzománc mindennapi életünk során veszít ebből az anyagból, így gyengül. A fog egészsége érdekében fontos az elveszített ásványi anyagok, így a kalcium visszaépülését elősegíteni.

E-vitamin: antioxidánsként is jól ismert, semlegesíti azokat a szabad gyököket, amelyek károsíthatják az íny szövetét.

F-vitamin: egy esszenciális zsírsav, amely az ínyszövet külső lipidrétegének építőköve, erősíti ezt a lipidréteget és így segít megvédeni a fogínyt.

A Nutri-Aktiv a Signal fogkrémcsalád új tagja. Abban nyújt többet, mint az eddigi Signal fogkrémek, hogy E- és F-vitamin-, valamint Mineral Serum-tartalmának köszönhetően segít nemcsak megerősíteni, de táplálni is a fogakat és a fogínyt az egészséges, még szebb mosolyért.

Az E- és F-vitamin jótékony hatását már ismerjük, de mi a Mineral Serum?
A Mineral Serum egy fluoridtartalmú összetevő, amely bizonyítottan segíti a fogak végelmét. Elősegít a kalcium és az ásványi anyagok visszaépülését a fogzománcba, így segít megerősíteni a fogzománc meggyengült részeit.

Vagyis ha a Signal új Nutri-Aktiv fogkrémét használjuk fogmosáskor, az tulajdonképpen olyan, mintha egy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag kezelésben részesítenénk az ínyünket és a szánkat!

Rajta hát, ideje, hogy ne csak védjük, de tápláljuk is egy kicsit a mosolyunkat is!






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top