Életmód

Kipróbáltuk – best of 2007

Egész évben kentük, festettük, mostuk, hogy megtudjuk, mibõl mi a legjobb. Néha a tesztelés ideje túl rövid a végleges eredményhez, ezért összegyûjtöttük, hogy 2007-ben mely kozmetikumok bizonyítottak hosszú távon.







• Krémek •


 

 

Vichy – Aqualia Thermal


Kellemesen friss illat, könnyű, jó állagú krém. Könnyen beszívódik, és egész nap frissen tartja az arcbőrt. Talán azért nem is tudok többet írni róla, mert nincs rajta mit kritizálni. Extrém igénybevétel (napozás után, szeles időben) alatt is tökéletesen hidratál. Amit vállal, azt maximálisan betartja.






 

 

Logona Mediterran

Szerényen húzódott meg a biokozmetikumokat áruló bolt oldalsó polcán. Semmitmondó csomagolás, merő véletlen, és testápolófronton életem egyik szerencséje, hogy kiszúrtam. Azt mondja magáról: mediterrán. Összetevői szerint zsálya és sárgabarack. Mondom, jó lesz. Hoci! És otthon kibomlik az álom. A teljesen semmitmondó, észrevehetetlen, ismeretlen márka maximálisan lenyűgöz. Ugyan nem tudom beazonosítani az illatokat, de pont az, amit egy délfrancia kisváros mellett elterülő réten érzel. Az állaga kitűnő, hamar beszívódik, nem ragad, nem tapad. Bevallom, azért nem haladtam a teszttel, mert akárhányszor egy újabbat kellett volna kipróbálnom, mindig inkább felé húzott a szívem… És még az ára is baráti biofronton.








Ár: 1899 Ft
Lelőhely: Mammut I., Biocentrum

 

 

Helan Sera & Mattina aromaterápiás testápoló balzsam

Régi nagy szerelmem ez a hihetetlenül aromás, balzsamos testápoló – már nem az első szériát fogyasztom belőle. Egy kis termékmintával kezdődött a kapcsolatunk, és ma már mindennaposak a „találkozásaink”. Ezt a krémet szigorúan csak este, fürdés után használom, mert annyira intenzív az illata, hogy napközben simán elnyomná a legjobb parfümöt is. Megszámlálhatatlanul sok növényi összetevője között van a citrom, a mandarin, a bazsalikom, a kamilla, a keserűnarancs, a boróka, de olajokban is igen gazdag (pl. levendula, jojoba, édesmandula). Nagyon lágy, bársonyos, picit zsírosabb krém, de könnyen felszívódik, és az illata gyakorlatilag nem tűnik el. Ha kezet mosok, akkor sem, ráadásul a pizsim is átveszi az illatát, amit nagyon-nagyon szeretek.







Lelőhely: Mammut II., Biovital Melissa Egészség- és Wellnessközpont

 

 

Ilcsi – Paradicsomos naptej





Most mondjam azt, hogy hét éve csak ezt használom? Ezt mondom, mert ez az igazság. Vannak a világban a reklámok, meg a marketingakciók, és az összes trükk, amellyel próbálnak meggyőzni minket bizonyos termékekről. Ez egy dolog.
De a legfontosabb informális csatorna az élet nagy dolgaiban: a barátnő. Mert bizony ezt nekem a barátnőm ajánlotta, először persze kételkedve néztem rá – mert a kételkedés lételemem –, de aztán kipróbáltam. A vízitúrán mindenki furcsán nézett rám, mit villogok a világ legegyszerűbb fehér tubusával, és a fiúk egy kicsit az illatát is furcsállották, de a harmadik nap után valahogy mindenki rákívánt a tubuskámra, ugyanis én voltam a csapat legcsokibb nője. Egy percig nem égtem le, és csodálatos feketecsoki-színem lett. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk.

Egyetlen kicsi nehézség van vele – hála annak, hogy nem tömik tele kemikáliával –, hogy lehetőség szerint hűtőben kell tartani, és sajnos tűző napon becsomósodik. Ez tény, de attól még imádni való.

Megjegyzés: a terméket Ilcsi kozmetikákban tudod megvásárolni.


L’Occitane – olívás arcpakolás


Nyilvánosan bukni egyértelműen pikáns és kéjes. Na, így csúszom én lefelé a lejtőn a szájfényteszt óta, ahol egy konkrétan cuki csomagolás (tegyük hozzá, kitűnő minőség) teljesen levett a lábamról. A lejtőn köztudottan nincs megállás, így ejtett rabul a L’Occitane olívás pakolása is. Egészen magával ragadó, tiszta illat, nem tudom mihez fogni. Olívának nem mondanám, inkább valami békebeli szappan. De csak az illata. Az állaga habosan krémes, gyorsan fel is kenem vakon a Barátok közt vonatkozó része alatt. A hatóidő három-öt perc, ez idő alatt a habos krém az erdő szellemévé vagy lápi lidérccé változtat, miközben filmesre szikkad rajtam.
Lemosom a mannát, igaz, itt egy kicsit iszapbirkóznom kell az elemekkel, de azért lejön. Ha tizenhat éves nem is lettem, de a bőröm selymesen puha. Elégedetten simogatom…








Anew Clinical – mikrohámlasztó

És akkor jöjjön a bonus track, hiszen ez a termék biológiai radír, viszont érdemes megemlíteni, mert nagyon hatékony.
Fehér, letisztult tubus ezüstbetűkkel. A tisztaság érzetét kelti.
Kellemes, de nem markáns illat búvik ki a tubusból.
Vizes bőrre kell felvinni, egészen apró szemcsék vannak benne, nagyon kellemes, ahogy a bőrömbe masszírozom.
Nem tudom, konkrétan milyen elvárásaim voltak egy bőrradírral kapcsolatban, de ettől valami egészen baba lett a bőröm, magam is meglepődtem.
Használat után hidratálót kentem az arcomra, és nagyon jól beszívta, és az érzés még mindig nagyon-nagyon-nagyon baba! Ezt már szeretem!







 

 

Helan – Essentia Viso tápláló, ránctalanító, hidratáló arckrém

 





A Genovából származó Helan-termékeknek tavaly lettem nagy rajongója, amikor véletlenül a kezembe akadt fehérmoha-illatú parfümjük. Az illat azóta mindennap „elkísér”, és mindenkiből ujjongó elismerést vált ki.

Ez a könnyed állagú nappali arckrém hasonlóan jó választás a hideg, szeles téli napokra, amikor sokkal több kényeztetésre vágyik az arcbőrünk. A méz, illetve méhpempő mellett csipkebogyó-, borostyán- és komlókivonat is található benne. Egészen különleges állagú, finom, puha, enyhén zsíros krém, amelyet könnyedén az arcbőrünkbe masszírozhatunk. Könnyű állagának köszönhetően hamar felszívódik, és nincs ragacsos utóhatása. Sminkalapnak is tökéletes, egész nap tartja magát, és markáns illata is körüllebeg bennünket, amely egyébként nem egyértelműen mézes, hiszen egy sor egyéb alkotórésze is van a krémnek. Talán a gyógynövényboltok, gyógyszertárak intenzív „gyógynövény”-illatát idézi, és szerintem a csipkebogyó domináns benne. Plusz jó pont jár azért, mert nem végeznek állatkísérleteket a tesztelése során, mentes a mesterséges színezékektől, tartósítószerektől, illetve csak gyógyszerkönyvi tisztaságú növényi alapanyagokkal dolgoznak.   


Ár: 6950 Ft


L’Erbario Toscano – citrus & fahéj testápoló C-vitaminnal

A vidám hangulatú, klasszikus formájú tubus toszkán illatkombinációval csábít. Az intenzíven narancsos, fahéjas illatú krém könnyen kenhető, lágy, és gyorsan felszívódik. Illata még hosszú ideig érezhető, a bőrön elkenve erősen átható aromával lélegzik, akár órákon át. A forralt bor jut eszembe róla, és a finom karácsonyi sütik, leginkább ezekre emlékeztet az illata, így kedves karácsonyi ajándék válhat belőle (nem mellékes, hogy bájos papírdobozban kapható), vagy akár saját bőrünk illatával ringathatjuk ünnepi álomba magunkat.






Lelőhely: Szépségek Kicsiny Boltja, Bp. V., Nádor u. 14.


 






 • Dekorkozmetikumok •





Diana Brill szájfény





Eddig azt hittem, erős nő vagyok, és nem lehet holmi talmi csincsivel levenni engem a lábamról. Most megtörtem, és újra kell értékelnem saját magam, azt hiszem, mennem is kell meditálni a hegytetőre. Minimum. De a lényeg. Ez a kis bonbon kiszerelésű szájfény teljesen levett a lábamról. Guszta, csajos, illatos. Teljesen kész voltam. És még jó is. Egy kis ecsettel tudod felvinni a szádra a csodát, amely teljesen természetes hatást keltve simul bele harmonikusan a sminkedbe. Nem ragad, nem tapad, nem úgy nézel ki, mint aki kinyalta a zsírosbödönt.
Nos, nincs mese, az ára nagyon húzós, de szerintem barátnőnek szülinapra (kerek számnál kimondottan) kiváló ajándék. Ha nem gond, én is ilyet kérnék.


Fellelt ár: 6500 Ft



Max Factor: Lipfinity – a tégla

Itt úgy éreztem magam, mint egy klasszikus horrorfimben. Reggel smink gyanútlanul ken. Normál üzem. Kis fényt szájra már reggel megszokta, hogy felteszi. Már a felkenésnél is látom ám, hogy olyan furcsa, mintha temperát kennék a számra. Sebaj, rá se rántok. Mire legközelebb visszanéztem, az anyag konkrétan beépült a szöveteimbe. Egészen elképesztő. Na, ez aztán az igazán nekem való. Nyűhetetlen, lenyalhatatlan, leehetetlen. Komolyan nem hittem a szememnek.
Miután az esélytelenek teljes nyugalmával kentem, nem is voltam túl precíz, sajnos ez meg is látszott, és kicsit nehéz volt korrigálni, szóval az első pillanattól legyetek pontosak! Még ebéd után is úgy állt a számon, mint Katiban a gyerek (csak hogy képzavar is legyen). Ilyet én még nem tapasztaltam. Még egy esti szigeti bulit is túlélt, és este hiába mostam le, reggel még nyomokban felfedeztem. Első meglepetésemben a második komponenst rá sem kentem, annyira élveztem a hatást, aztán délutánra az is felkerült. Itt véltem felfedezni a termék egyetlen hibáját, nekem a második komponens felvitele után sajnos becsomósodott. Így aztán én azt inkább kihagyom a jövőben, de ettől függetlenül zseniális!







Fellelt ár: 3299 Ft

BeYu Light Reflecting alapozó – 3-as árnyalat





Igazán megnyerő a csomagolás, csak szeretni lehet: az elegáns formájú, tejüvegbe zárt alapozót egy ezüstösen fénylő csilli-villi papírdoboz rejti, amelyet nincs is szívem egyből a kukába hajítani. A pumpás-nyomkodós megoldás igen praktikus, egyrészt azért, mert hosszabb távon sem maszatolódik el az üvegcse, másrészt nem buggyan ki belőle a kívánt mennyiségnél több massza, így még takarékos is.

Az alapozó könnyű, krémes állagú, lágy, és fényvisszaverő pigmenteket is tartalmaz, amelyektől a fáradt arcbőr üdébbnek hat. Szépen el lehet oszlatni a bőrön, jól fedi az apróbb bőrhibákat. Illata is van, igaz, diszkrét, de mindenképp kellemes. 

Egész nap tartja magát, nem folyik le, nem is rendeződik ráncokba, kényelmes viselet. Ez a termék is tartalmaz UV-szűrőt, így ideális választás kánikulában.
Egyetlen szépséghibája csupán a zárókupak, ezt nem sikerült tökéletesre megoldani, így otthonra kiváló, de a neszesszerünkbe inkább ne dobjuk bele.


Ár: 4990 Ft



 






  • Szappanok, samponok •




Fa habszappan Aloe verával





A nem túl tetszetős csomagolású termék picit kakukktojás a többi között, hiszen nem igazi krémszappant rejt a flakon, hanem habot, amely leginkább hajhabra emlékeztet. Elsőre a „szállodafeeling” ugrik be – általában ott (illetve éttermek mosdóiban) találkozik az ember hasonló megoldással. Illatra nagyon kellemes, bár nem tudom, az Aloe verának milyennek kellene lennie, de ez talán lényegtelen is. Finom, és kész.

Nekem bejönnek az ilyen könnyed, finom, puha habszappanok, egyedül talán az kellemetlen, hogy egy tisztességes kézmosáshoz legalább három-négy nyomásnyi habadag szükséges. Az sem mindegy, hogy milyen erőt fejtünk ki – ha nem adunk bele apait-anyait, nem igazán áll össze a dolog, inkább valami szétfolyósodott lé csöpög ki a flakonból –, szóval csak keményen! A gyerekek viszont valószínűleg élvezni fogják a kézmosás kísérőjelenségét – a levegőben szállingózó kóbor habpamacsokat. 

Én a kellő körültekintéssel megtervezett, kézre álló, masszív flakonokat szeretem újratölteni (akár mosogatószerrel is) – ez a termék azonban hiába rendelkezik eme tulajdonságokkal, nem lehet „újrahasznosítani”, a teteje ugyanis nem csavarható le.

Ár: 499 Ft/250 ml

Nesti Dante, Il Frutteto red grapes and blueberry szappan


A Firenzében készült szappancsodával nem ez az első találkozásom –  gránátalmás és sárgarépás verziói már rég belopták magukat a szívembe. És lám, a robusztus méretű szőlős-áfonyás kombináció sem okoz csalódást. Bár a szőlő illata is sokkal inkább alárendelt szerepet játszik a duóban, de lágy habja és finom tapintása megbocsáthatóvá teszi ezen apró botlást. A lemosás után a bőrön sokáig érezhető még a finom gyümölcsös illat, amely frissességet és üdeséget kölcsönöz.







Ár: 890 Ft

Lelőhely: Douglas üzletek, Mammut 2.

 

 

Lush New – sampon-szappan


Kiszerelés: elsőre talán meglepő ez a szappan-sampon, de nem kell megijedni tőle, teljesen jól funkcionál. Viszont egyetlen gyengéje mégis a kiszerelésben rejlik. A kis szappantallért ugyanis használat után macerás tárolni. Miután könnyen fellazul, egy hagyományos szappantartó nem igazán megfelelő, mert elolvad. A boltban kapható, erre a célra rendszeresített fémdobozkából pedig az életben nem kapirgáljuk ki, ha egyszer beletettük. Szállítása így például szinte reménytelen.
Illat: nagyon friss, rozmaringos illat.
Állag és szín: állaga szappan, színe pink.
Használat: a vizes hajat átdörgöljük a szappannal. Meglepően nagy és vaskos, kemény habot képez.









Hatás: 
a haj és a fejbőr teljesen felfrissül tőle. Rövidebb hajra ajánlják a boltban, mert a hosszabbat összekócolhatja. Én annyira szeretem, hogy nem mondok le róla, de nem is éreztem igazán ezt a jóslatot.
Megjegyzés: bár talán borsosnak tűnik az ára elsőre, megéri a befektetés, hiszen ha sikerül megoldani a tárolást (legjobb rácsos szappantartóra helyezni, hogy a felesleges víz lecsöpöghessen), akkor nagyon sokáig kitart.


Fellelt ár: 1999 Ft

Dabur Vatika gyógynövényes sampon és kondicionáló, 200 ml







Kiszerelés: ízléses, átlátszó flakonban sűrű, világoszöld sampon kelleti magát, mókás növényrajzokkal az elején – akár mi is rajzolhattuk volna. A dobozt klasszikus pattintós kupakkal látták el, picit nehéz felnyitni, táskába, neszesszerbe rakva viszont ennek még örülni is lehet.
Illat: nagyon kellemes, üde hatású, gyógynövényes illat, amely másfél napig finoman körbelengte a hajam. Állag és szín: világoszöld sampon, még hígítva is erősen habzik, lágy és krémes, könnyen felvihető, eloszlatható a hajon.
Használat: az utasítás szerint finoman átmasszírozzuk vele a fejbőrt és a hajat, két-három percig rajta hagyjuk, majd leöblítjük. Ismételjük, ha szükséges. Én fodrász barátnőm tanácsát követve két és félszeres hígítással használtam. Alapvetően száraz vagy normál hajra ajánlott, de hígítva gyakoribb mosásra is alkalmas. Hatását tovább fokozhatjuk, ha előtte a Dabur cég megfelelő hajolaját is használjuk (Amla – hajnövekedést serkentő, Special – hajhullás elleni, Vatika – töredezett, festett, száraz hajra).
Hatás: a félhosszú, hullámos, festett haj szinte feltöltődik tőle, dúsabbnak hat, de nem száll. Bár tartalmaz kondicionálót, mosás után kis hajhabbal kellett kifésülnöm a hajam, de ez hosszabb, gubancolódásra hajlamos hajnál nem meglepő, ezért nem tudok általában 2 in 1 samponokat használni. Illata hosszan megmaradt, hatása kb. négy napig tartott, utána kellett újra megmosni.

 





A Vatika márkát először 1995-ben vezették be a piacra egy hajolajjal, majd következett ez a sampon, ma pedig már kapható a korpás hajra való változat is. A sampon olyan gyógynövényeket tartalmaz, amelyeket az indiai nők évszázadok óta használnak hajuk ápolására.
Henna: kondicionálja a hajat, puhává, selymessé és csillogóvá teszi.
Shikakai gyümölcs kivonata: gyengéden tisztítja a hajat és fokozza annak természetes fényét és puhaságát.
Zöld mandula: erősíti és táplálja a hajgyökereket.  
 

 

 






•  Egyéb nyalánkságok •






Yves Rocher Baume Hydratant ajakápoló





A neszesszer klasszikus, kihagyhatatlan darabja az ajakápoló. Nemhiába, hiszen nagyon kellemetlen, amikor az ajkaink kiszáradnak, kicserepesednek, és később csak hosszan elnyúló otthoni kezelgetéssel tudjuk magunkat túltenni a fájdalmas időszakon. Ez a kis csinos apróság bársonyos pajzsként védi a szánkat a káros környezeti hatásoktól, és segít megelőzni a bajt. Illata kellemes, bár csukott szemmel biztos nem jutna eszembe, hogy pont szőlős, de a lényeg, hogy finom. Hatása hosszan tart, túléli a reggeli kávét, még az ebéd utánit is, és sok más ajakápolóval ellentétben ez nem szárít. Egyetlen szépséghibája talán az, hogy a vége nem lekerekített, így a használat elején kicsit nehezebb „dolgozni” vele.

Ár: 620 Ft

Lelőhely: Yves Rocher üzletek, Mammut 1., fsz.

 

 

La Roche-Posay – Toleriane szemfestéklemosó

Bár a terméket kimondottan érzékeny szemre fejlesztették ki, de „sajnos” beleszerettem. Vizes állagú lemosó, kis ampullákban, ami nyaralásnál, utazásnál is jól jöhet, mert nem kell egy egész tubus lemosóval zsonglőrködnünk neszesszerünkben. A kis ampullában kicsit több van, mint ami egy egyszeri lemosáshoz kell, de fantasztikusan és nyom nélkül leviszi mind a vízálló, mind a nem vízálló szemfestékeket. Egy igazi kis adu ász, semmilyen kellemetlen érzetet nem hagy maga után, kontaktlencsések és érzékeny szeműek is bátran használhatják.







Fellelt ár: 3099 Ft




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top