Életmód

Mit tehetek a belsõ egyensúlyomért?

Ön is gyakran érzi, hogy nincs minden rendben odabent? Pár jó tanács, hogy mit is tehetünk azért, hogy kellemetlenségek nélkül, gördülékenyen menjenek a dolgok.

Étkezés
A kiegyensúlyozott, rostokban gazdag étrend nagyon fontos. A rostokra a megfelelő bélműködéshez van szükség. Mi ugyan nem tudjuk megemészteni, de bélflóránk egyik fontos tápláléka – az egészséges bélflóra pedig az egészséges emésztésünkhöz elengedhetetlen. Sajnos felmérések szerint, nem fogyasztunk belőlük eleget*.
A rostokban gazdag étrend mellett naponta legalább 1,5 liter folyadék elfogyasztása is javasolt.


Mozgás
A rendszeres mozgás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Természetesen bármilyen típusú testmozgás megfelelő: a kocogástól kezdve, a konditeremig, a sétálás vagy a kerékpározás is szóba jöhet. Mozgás közben szervezetünket átjárja az oxigéndús levegő, ami fokozza a keringést és vérpezsdítő hatása is van.



Pihenés

A mai rohanó világban egyre kevesebb idő jut szabadidőre. Pedig szervezetünknek szüksége van nemcsak a mozgásra, de a pihenésre is. Szánjunk magunkra legalább napi 1 órát, amikor kikapcsolunk magunk körül mindent és csak magunkkal foglalkozunk. Gondoljunk pozitív dolgokra és próbáljuk elfelejteni a gondokat – legalább egy kis időre! A pozitív gondolatok és a gondtalanság érzése jótékonyan hat szervezetünkre.

A kiegyensúlyozott étrend részeként a rendszeresen fogyasztott rostos Danone Activia joghurtok is hozzájárulnak az emésztőrendszer egészséges működéséhez, a megfelelő belső egyensúly kialakításához. Ráadásul nagyon finomak is!

További információ a termékről: www.activia.hu

*Forrás: Országos Lakossági Egészség Felmérés 2003-2004 & Biró – Lindner – Ródler Tápanyagtáblázat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top