Életmód

Emésztőrendszer és probiotikumok

Egy 2007-es felmérés szerint a felnőttek 64%-ának* van valamilyen emésztési jellegű problémája ma Magyarországon.
Az emésztés folyamata során az emésztőrendszerben az elfogyasztott étel, ital tápanyagai – fehérjék, zsírok, szénhidrátok – lebomlanak, majd felszívódnak.
Az emésztés már a szájüregben elkezdődik. A hasznosítható tápanyagok a bélcsatornából felszívódnak, míg a szükségtelenek – egészséges esetben – mintegy 24-48 óra múlva kiürülnek – ez utóbbi időtartamot hívjuk „tranzitidőnek”.

A jó emésztéshez egészséges bélflórára is szükség van. A bélflóránkat normál esetben körülbelül 400-500-féle, nagyrészt jótékony baktérium alkotja. Számuk többmilliárdnyi, ami 1-1,5 kg-ot képvisel szervezetünkben. Ám a helytelen táplálkozás, a stresszes életmód és egyéb tényezők következtében jelentősen csökkenhet ezen baktériumok száma és aránya, emiatt felborulhat a bélflóra egyensúlya és az általa ellátott életfunkciók is károsodhatnak.



Mivel segíthetünk?
A probiotikumok olyan jótékony hatású, elsősorban tejsavbaktériumok, amelyek a tápcsatornán áthaladva nagy arányban élik túl a gyomor- és epesavak hatásait. Ennek köszönhetően nagy számban, élő, aktív állapotban jutnak a bélbe, ahol folyamatos és nagy számú jelenlét esetén hatékonyan hozzájárulhatnak az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

Danone Activia
A Danone Activia joghurtok egy egyedi, Danone által szelektált probiotikumot: Bifidus ActiRegularis®** baktériumkultúrát tartalmaznak, mely hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.
Egy Magyarországon végzett kutatás alapján 10-ből 9-en már 15 nap után érezték az Activia jótékony hatását.***

Próbálja ki Ön is a Danone Activia joghurtot 2008. január 1. és február 29. között, és találja meg belső egyensúlyát! Ha nem elégedett, visszafizetjük a termékek árát!

A pénz-visszafizetési garancia csak az igazoltan 2008. január 1. és február 29. között megvásárolt Danone Activia joghurtokra érvényesíthető. A termékek fedőfóliáit és a vásárlást igazoló blokkot őrizze meg, és feltétlenül érdeklődjön a részletes pénz-visszafizetési feltételekről a www.activia.hu weboldalon vagy a Danone-infovonalon (06-40-44-11-44). A Danone Activia Kaukázusi kefir és a Danone Activia joghurtos krémtúró nem vesz részt az akcióban.

Legyen az Activia a kiegyensúlyozott és változatos étrend része.

További információ a termékről: www.activia.hu

* Forrás: Fogyasztási és attitűdkutatás Magyarország, 1002 fő, 2007.
** A Bifidus ActiRegularis® kizárólag a Danone által alkalmazott egyedi probiotikum, mely megegyezik a korábban Bifidus EssensisTM néven ismert törzzsel.
*** Forrás: Fogyasztói teszt Magyarország, 2007, 247 fő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top