Ezek az intő jelek már energiatartalékaink apadására figyelmeztetnek, egyre többet gondolunk vagy nyúlunk csoki, esetleg más édesség után…
A szerencsésebbek szervezete jelzi, hogy itt az ideje a vitaminbevitel növelésének is, bevásárlás közben valamiért a gyümölcsöspulthoz jutunk, esetleg elidőzünk a gyümölcslevek előtt.
Melyiket válasszam?
A gyümölcslevek fogyasztása nagymértékben segíti a természetes regenerálódást. Fontos, hogy a téli időszakban lerakódott méreganyagok gyorsan és hatékonyan tisztuljanak ki belőlünk. Ehhez járulhatnak hozzá a 100%-os gyümölcslevekben található rostok, ásványi anyagok és természetes vitaminok.
A C-vitamin hatásaival fontos társunkká válik ebben az időszakban, ám akkor képes erre a leghatékonyabban, ha természetes formában visszük be azt. Ha eddig nem is tettük, most fokozottan kell figyelnünk arra, hogy a választott termékek hozzáadott cukrot és tartósítószert ne tartalmazzanak, ezáltal is elősegítve a felhalmozott méreganyagok mennyiségének csökkentését.
A hohes C gyümölcslevek nagy gondossággal, odafigyeléssel, 100%-os gyümölcstartalommal készülnek, és természetes C-vitamint tartalmaznak azért, hogy mindannyiunk számára a legmegfelelőbb és legjobb vitaminbevitelt és természetesen egészséges táplálékot nyújtsanak.
Milyen alkalomra?
Arról, hogy mi mikor fogyasszunk gyümölcslevet, könnyen döntünk, és számtalan étkezési és életmódtanácsot hallhattunk már. A legideálisabb a reggel elfogyasztott gyümölcslé.
Ha napközben is sikerül meginnunk néhány decit, már néhány nap után esetleg az tapasztalható, hogy kevésbé leszünk fáradékonyak, sőt estére, a családra is marad elég energiánk.
De mit tegyünk családtagjainkkal?
Férjünk, gyermekeink nehezebben látják be a táplálkozás és egészség közötti kapcsolat fontosságát. A reggeli mellé, az uzsonnazsákba vagy vacsorára az asztalra csempészett jóízű és 100%-os gyümölcstartalmú hohes C rövid idő alatt már természetes részévé válik a mindennapi étkezésnek, így gondoskodhatunk – némi csellel – arról, hogy a tavaszi fáradtság ne győzze le családtagjainkat.
A márciusi húsvét remek alkalom arra, hogy egy-egy esetleg nem megszokott, kiváló minőségű gyümölcslé is helyet kapjon az ünnepi étkezésekkor.
Némi fortély és példamutatás – hiszen mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek szívesen viselkednek „felnőtteskedve” – sikereket hoz mindannyiunk életébe, így nemcsak a vitaminbevitelért folytatott harcot kerülhetjük el, hanem napról napra tapasztalhatjuk meg az egész család külső-belső ragyogását.