Életmód

Kikeleti teendők. Természetesen. Egészségesen

Évről évre visszatérő "vendégünk", és mégis váratlanul tör ránk a tavaszi fáradtság. Februárban már elért bennünket a tavasz első fuvallata, nehezebb reggeli ébredést, tompább, esetleg szórt napközbeni figyelmet, esti zuhanást érezhettünk magunkon. A gyerekek is fáradékonyabbak, türelmetlenebbek, nyűgösebbek, még az iskolában is előfordulhat egy-két baki.

Ezek az intő jelek már energiatartalékaink apadására figyelmeztetnek, egyre többet gondolunk vagy nyúlunk csoki, esetleg más édesség után…
A szerencsésebbek szervezete jelzi, hogy itt az ideje a vitaminbevitel növelésének is, bevásárlás közben valamiért a gyümölcsöspulthoz jutunk, esetleg elidőzünk a gyümölcslevek előtt.

Melyiket válasszam?
A gyümölcslevek fogyasztása nagymértékben segíti a természetes regenerálódást. Fontos, hogy a téli időszakban lerakódott méreganyagok gyorsan és hatékonyan tisztuljanak ki belőlünk. Ehhez járulhatnak hozzá a 100%-os gyümölcslevekben található rostok, ásványi anyagok és természetes vitaminok.

A C-vitamin hatásaival fontos társunkká válik ebben az időszakban, ám akkor képes erre a leghatékonyabban, ha természetes formában visszük be azt. Ha eddig nem is tettük, most fokozottan kell figyelnünk arra, hogy a választott termékek hozzáadott cukrot és tartósítószert ne tartalmazzanak, ezáltal is elősegítve a felhalmozott méreganyagok mennyiségének csökkentését.

A hohes C gyümölcslevek nagy gondossággal, odafigyeléssel, 100%-os gyümölcstartalommal készülnek, és természetes C-vitamint tartalmaznak azért, hogy mindannyiunk számára a legmegfelelőbb és legjobb vitaminbevitelt és természetesen egészséges táplálékot nyújtsanak.

Milyen alkalomra?
Arról, hogy mi mikor fogyasszunk gyümölcslevet, könnyen döntünk, és számtalan étkezési és életmódtanácsot hallhattunk már. A legideálisabb a reggel elfogyasztott gyümölcslé.

Ha napközben is sikerül meginnunk néhány decit, már néhány nap után esetleg az tapasztalható, hogy kevésbé leszünk fáradékonyak, sőt estére, a családra is marad elég energiánk.

De mit tegyünk családtagjainkkal?
Férjünk, gyermekeink nehezebben látják be a táplálkozás és egészség közötti kapcsolat fontosságát. A reggeli mellé, az uzsonnazsákba vagy vacsorára az asztalra csempészett jóízű és 100%-os gyümölcstartalmú hohes C rövid idő alatt már természetes részévé válik a mindennapi étkezésnek, így gondoskodhatunk – némi csellel – arról, hogy a tavaszi fáradtság ne győzze le családtagjainkat.

A márciusi húsvét remek alkalom arra, hogy egy-egy esetleg nem megszokott, kiváló minőségű gyümölcslé is helyet kapjon az ünnepi étkezésekkor.

Némi fortély és példamutatás – hiszen mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek szívesen viselkednek „felnőtteskedve” – sikereket hoz mindannyiunk életébe, így nemcsak a vitaminbevitelért folytatott harcot kerülhetjük el, hanem napról napra tapasztalhatjuk meg az egész család külső-belső ragyogását.

Természetesen. Egészségesen. Hohes C

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top