Életmód

Különleges ajándékötletek anyák napjára

Olyan tippek, amelyek rendhagyónak tűnnek, amelyek összehozzák a családot.

Hogy mikor ünnepeljük az anyák napját – ellentétben sok másik jeles nappal – még az óvodások is kórusban fújják: május első vasárnapján. Ezt a szép május eleji napot nem lehet elfelejteni. Kicsik és nagyok egyszerre készülnek arra, hogy valami aprósággal meglepjék édesanyjukat. Tarolnak ilyenkor a virágosok és a gyerekek, akik rálelnek egy-egy orgonabokorra.

Az anyák napja olyan ünnep, amely minden generációt megérint és személyesen érint. Ünnep ez az anyukáknak, nagymamáknak és dédnagymamáknak és persze az egész családnak, akik együtt köszönthetik fel az ünnepelteket.

Érdemes tehát megragadni az alkalmat és örülni annak, hogy együtt ünnepelhetünk. Az édesanyák ugyanis szeretteik körében a legboldogabbak, így aztán könnyű meglepetést szerezni nekik. De ha valaki valami igazán különleges ajándékkal szeretné meglepni az édesanyját érdemes megfontolni az alábbi tippeket.

 

Szervezzünk pikniket egy olyan helyre, ahová a szüleink szívesen jártak fiatal korukban. Nem kell hozzá más, csak egy kosárnyi szendvics, édesség, gyümölcs és innivaló, szeretet, na meg egy terv, hogy hová is menjünk.

Tartsunk diavetítést régi családi fotókból. A helyszín szabadon választott és a régi emlékek hamar összehozzák a családot.

Készítsünk estebédet a kertben közösen az egész családdal úgy, hogy kivételesen sem a főzés, sem a mosogatás nem maradjon az édesanyánkra. Készítsünk olyan ételeket, amelyek édesanyánk gyermekkorában voltak divatosak (vegyünk medvecukrot, krumplicukrot, törökmézet…)

Tartsunk anyák napi bulit és lepjük meg édesanyánkat azokkal a zenékkel, amelyek születésünkkor voltak slágerek. És, ha a kínálat mindegyikéből szeretnénk csemegézni, tegyük ezt bátran, csak soha ne feledjük az aranyszabályt: az előkészületekben és az ünneplésben az egész család vegyen részt, így ugyanis biztosan teljesül édesanyánk legszebb vágya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top