Életmód

ÓÓÓ drága nagymami!

Nem kell ahhoz családfakutatónak lenni, hogy tudjuk: a nagymamákat is megilleti az anyák napja, mivel ő a mi anyukánk édesanyja. Nem kell ahhoz biológusnak lennünk, hogy tudjuk: nélküle bizony mi sem rohangálnánk most virágért.

Ezért hát május első vasárnapján ne csak az édesanyákról, hanem a nagymamákról és dédnagymamákról is emlékezzünk meg! Keressünk olyan meglepetést, amely összehozza a generációkat, amely mindnyájunknak – ha kicsit másként is -, de ugyanazt jelenti.

Íme a három legalapvetőbb ajándék e különleges napra: a virág, mint ajándékozási ötlet évszázados hagyományokra tekint vissza. Talán csak arra kell odafigyelnünk, hogy édesanyánknak és a nagymaminak lehetőleg ne egyforma virágot válasszunk, hanem próbáljunk meg visszaemlékezni, kinek mi a kedvence. (Egybeeséskor vásároljunk különböző színt).

Egy doboz bonbon vagy desszert minden nagymami szívét meglágyítja, ők ugyanis nem csak a desszertet látják, hanem azt a sok édes pillanatot, amellyel az unokák és dédunokák ajándékozzák majd meg őket, amikor megosztja velük a sok-sok apró finomságot.

És végül, de határozottan nem utolsó sorban valami, ami nem kézzelfogható, mégis talán a legszebb meglepetés. Adjunk időt ajándékba. Látogassuk meg a nagyikat, dédiket és töltsünk együtt jó pár órát. Nekik ugyanis a legszebb ajándék, hasonlóan az édesanyánkhoz, ha együtt van a nagycsalád.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top