Életmód

Emésztést Segítő Mozgás

Semmi nem tud hatékonyabban hozzájárulni emésztésünk javításához és karbantartásához, mint a mozgás. Tanuljuk meg az olyan hasi mozgásokat, melyek belső masszázs által a vastagbélre hatnak és serkentik a belek tónusát.

Néhány egyszerű gyakorlat az emésztés könnyítése érdekében.

  • Feküdjünk le a hátunkra, nyújtsuk meg a hasunkat fej mögé emelt kézzel. Tegyük vissza kezünket a törzsünk mellé, majd nyújtsuk újra a fejünk fölé. Ismételjük a mozdulatot 10-15-ször.
  • Hajlítsuk be a térdünket és húzzuk magunkra lábainkat 15-20-szor.
  • Emeljük fel vízszintesig a lábainkat és írjunk köröket vele a levegőbe 8-10-szer. Két hét gyakorlás után 25-ig emeljük az adagot.
  • Emeljük fel lábainkat függőlegesen, majd engedjük lassan lefelé. Ismételjük a mozdulatot 8-10-szer.
  • Lábunkat felemelve biciklizzünk a levegőben 15-30-szor, majd befejezésként pihenjünk.

A következő gyakorlatok segítenek a has izmait erősíteni és a vastagbél működését aktiválni.

  • Falnak háttal álljunk, egészen mélyen lélegezzünk, kezünkkel pedig nyomjuk a hasunkat, miközben lassan kifelé fújjuk a levegőt. Ezután lassan újra vegyünk levegőt a hasunkba, és tartsuk bent 9 számolásig. Ezeket a mozdulatokat egymás után 9-szer végezzük, naponta 2-3-szor.
  • A has masszírozása: feküdjünk le hátunkra és egy teniszlabdát a hasunkhoz szorítva, balról jobbra gurítsunk végig magunkon minden reggel, 3-4 percig.
  • Üljünk le egy székre, kapaszkodjunk bele a combunk mellett. Először az egyik lábunkat emeljük fel 5-ször a széklap magasságáig, majd a másikat. Folytassuk a gyakorlatot úgy, hogy minkét lábunkat egyszerre emeljük fel. Ismételjük ezt is 5-ször.
  • Széken ülve szorítsuk össze farizmainkat, és tartsuk így kb. 10 másodpercig. Utána lazítsunk. Szorítsuk össze farizmainkat olyan erősen, amennyire csak tudjuk, és tartsuk addig, amíg el nem fárad. Ismételjük meg mindkét gyakorlatot 5-ször, és naponta 2-3 alkalommal végezzük el ugyanezt.

Activia – természetes segítség az emésztőrendszernek

Legyen az Activia a mindennapi kiegyensúlyozott és változatos étrend része.

További információ a termékről: www. activia.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top