Életmód

Mit tehetek a belső egyensúlyomért?

Ön is gyakran érzi, hogy nincs minden rendben odabent? Pár jó tanács, hogy mit is tehetünk azért, hogy kellemetlenségek nélkül, gördülékenyen menjenek a dolgok?

Étkezés

Az élelmi rostok köztudottan jótékony hatásúak. Emészteni nem tudjuk, de a megfelelő bélműködéshez szükség van rájuk – ám a felmérések azt mutatják, hogy nem fogyasztunk belőlük eleget*. Napi fogyasztásuk hozzájárul a tápcsartorna egészséges működéséhez, ezáltal kellemes közérzetünkhöz.

A szervezet szármára nélkülözhetetlen rostokhoz juthatunk friss és kismértékben feldogozott zöldségekből, gyümölcsökből, gabonafélékből, gabonamagvakat, korpaféléket tartalmazó és/vagy teljes őrlésű lisztből készült kenyérekből, péksüteményekből. Az ajánlott napi rostbevitel 25g egy felnőtt számára. A rostokban gazdag étrend mellett naponta legalább 1,5 liter folyadék elfogyasztása is javasolt.

Mozgás

A rendszeres mozgás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Természetesen bármilyen típusú testmozgás megfelelő: a kocogástól kezdve, a konditeremig, a sétálás vagy a kerékpározás is szóba jöhet. Mozgás közben szervezetünk vérkeringése élénkül, ami által több oxigén jut a sejtjeinkhez és az ott felgyülemlett bomlástermékek is gyorsabban elszállítódnak.

 

Pihenés

A mai rohanó világban egyre kevesebb idő jut szabadidőre. Pedig szervezetünknek szüksége van nemcsak a mozgásra, de a pihenésre is. Szánjunk magunkra legalább napi 1 órát, amikor kikapcsolunk magunk körül mindent és csak magunkkal foglalkozunk. Gondoljunk pozitív dolgokra és próbáljuk elfelejteni a gondokat – legalább egy kis időre! A pozitív gondolatok és a gondtalanság érzése jótékonyan hat szervezetünkre.

Az élelmi rostos Activia joghurtban található gyümölcsdarabok és rostok finom lehetőséget jelentenek, hogy szervezetünk számára szükséges rostbevitel egy részét biztosítsuk.

Egy pohár rostos Activia 2,5-3,1 g rostot tartalmaz. A napi ajánlott bevitel eléréséhez rendszeresen fogyasszon friss vagy párolt zöldségeket, gyümölcsöket, gabonamagvakkal, teljes őrlésű liszttel készített kenyeret, péksüteményt!

 

A kiegyensúlyozott étrend részeként a rendszeresen fogyasztott rostos Danone Activia joghurtok is hozzájárulnak az emésztőrendszer egészséges működéséhez,  a  megfelelő belső egyensúly kialakításához. Ráadásul nagyon finomak is!

Activia – természetes segítség az emésztőrendszernek

Legyen az Activia a mindennapi, kiegyensúlyozott, változatos étrend része.

További információ a termékről: www. activia.hu

*Forrás: Rodler I, Bíró L, Greiner E, Zajkás G, Szórád I, Varga Anna, Domonkos A, Ágoston H, Balázs A, Mozsáry E, Vitrai J, Hermann D, Boros J, Németh R, Kéki Zs. Táplálkozási vizsgálat Magyarországon, 2003-2004. Orvosi Hetilap.146:1781-1789. 2005.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top