Életmód

Fogyasztókezeléseket teszteltünk – 1. rész

Utolsó hajrá a fürdőruhaszezonig! Te is elgondolkodtál már valamilyen fogyasztókezelésen? Mi ki is próbáltuk őket, hogy könnyebben tudj dönteni, ha eljön a szükség ideje...
Testtekercselés – body wrapping


A kúra egy állapotfelméréssel kezdődik, ahol alaposan kikérdeznek arról, milyen életmódot folytatsz, mennyit mozogsz, hogyan táplálkozol, és persze előkerül a mérleg és a centi is. Minden fontos adatot lejegyeznek rólad, hogy a kezelés végén legyen mihez viszonyítani a változást, és persze az aktuális állapotodhoz igazítják a kezelést. Én egy tízalkalmas kúrát kaptam, ami azt jelenti, hogy hetente legalább kétszer időt kellett szakítanom a kezelésekre.

A kúra alatt semmilyen diétát nem tartottam (a tesztelők között én voltam az egyetlen kiváltságos, akinek semmilyen diétát nem írtak elő), viszont megittam napi 2,5-3 liter folyadékot (ez volt a kezelés sikerességének egyetlen feltétele), és salaktalanító teát is napi rendszerességgel fogyasztottam.

5 hét alatt 10 kezelésen vettem részt – minden alkalommal kaptam egy 60 perces teljestest-tekercselést, amelyhez az első 5 alkalommal egy-egy 30 perces Vacustyler, az utolsó 5 alkalommal pedig egy-egy 40 perces SPM vákuummasszázs is társult. Egy-egy kezelés így cirka 2 órát vett igénybe. A kúra 3 különböző részkezelésének összhatása eredményezte a változásokat.

Vacustyler

A Vacustyler egy csőszerű gépezet, ebbe kell derékig becsusszanni, majd egy erőteljes csavarással gyakorlatilag beszorítanak a gépbe. A köldöködtől felfelé azonban szabad vagy, akár olvasgathatsz is, ha úgy van kedved. Az enyhe szívó-fújó hatáson kívül semmit nem lehet benne érezni – a készülék ugyanis a szívás és nyomás segítségével működik, tehát a vákuumot váltogatja az atmoszferikus nyomással. A negatív nyomásnál a vér és az oxigén a lábakba pumpálódik, majd a pozitív nyomásnál az elhasznált vér és a salakanyagok a vénákon és a nyirokereken keresztül a törzs irányába szállítódnak. A cél tehát a salaktalanítás, így hatásos cellulit ellen, sima bőrt és kerületcsökkenést eredményez a felső combon, a hason és a fenéken.


Testtekercselés

Miután talpig bekrémeztek egy aromaterápiás fahéjas krémmel (ZIMT-krém), szakszerűen körbetekerték az egész testem – még a karomat is fólia borította. Amikor egy talpalatnyi fóliátlan hely sem maradt már rajtam, a biztonság kedvéért még a két lábamat is egymáshoz kötözték, nehogy véletlenül moccanni tudjak. Ezt követően fel kellett küzdenem magam egy ágyra, ahol 60 percet töltöttem el, mint egy darab fa. Betakartak egy jó meleg pokróccal, és magamra hagytak.

Ha mindenhol be vagy tekercselve, mint ahogy én is voltam, akkor nem nagyon tudsz mást csinálni, mint megpróbálsz aludni, különben csak az óramutató vánszorgását lesed. Szerencsére nekem nem volt problémám az alvással, csak az utolsó 5 percben riadtam fel arra, hogy ha most azonnal nem jutok ki a mosdóba, akkor nekem annyi… De szerencsére lejárt az idő, és egy speciális vágószerszámmal fél pillanat alatt lefejtették rólam a fóliát, és én már repültem is az öltözőbe.

 

 

 

A body wrapping módszere az USA-ból származik, azt jelenti: a testet betekercselni. A szakember egy környezetbarát speciális fóliával és a helyes kompressziós technikával körbetekercseli a pácienst. Az egész csak néhány percet vesz igénybe, az eredmény pedig már az első kezelés után érezhető. A tekercselés által biztosított egyenletes nyomás és az aromaterápia együttesen eredményezi a látványos kerületcsökkenést a combon, hason, csípőn. A bőrünket is simábbnak és feszesebbnek érezzük, és javul a vérkeringésünk. Elvileg 7-10 High-Care-tekercselés után (alkalmanként egyórás pihenő- és hatóidővel) már optimális eredményt érhetünk el.

SPM

A 6. alkalomtól a Vacustylert felváltotta az SPM, azaz a szívópumpás masszázs, vagy nyugodtan nevezzük köpölyözőmasszázsnak, mert a kezelés gyakorlatilag a köpölyözés évezredes hagyományát éleszti fel, persze új, korszerű formában.

Ehhez a procedúrához nem kell levetkőzni, rajtad maradhat a frottírtunika, amelyet csak fel kell lebbenteni az épp kezelt testrészedről. Egy kezelőágyra kell felfeküdni – ahol először alaposan bekenik a hasadat egy fura, színtelen zselés anyaggal (olyasmit kell elképzelni, mint amit az ultrahangos vizsgálatok előtt is szoktak használni), amire azért van szükség, hogy jól csússzon az üvegbura (vagy lombik), majd bekapcsolják az ágy mellett látható gépet, és elkezdenek masszírozni. A masszírozás alatt értsd azt, hogy fel-le, jobbra-balra, átlósan húzkodják rajtad az üvegburát, amely a bőrt felszippantja, és az így keletkező vákuummal masszírozza azt. Ezzel tulajdonképpen aktiválják a nyirokkeringést, és fokozzák az anyagcserét a kötőszöveti sejtekben, ami az enzimeket kollagén- és elasztintermelésre ösztönzi, szóval erősíti a kötőszöveteket. Az első alkalom elég kellemetlen, megkockáztatom, fájdalmas, persze alkatfüggő is, hogy mennyire vagy érzékeny.

Én gyakorlatilag mindenhol kaptam a jóból: a hasam után a combom következett, majd hasra fordultam, és hátul sem kímélték a lábam, sőt még a hátam is kapott egy adagot. Ehhez a tortúrához képest a tekercselés igazán megváltás volt. A kezelés egyébként cirka 40 percig tart – ez alatt az idő alatt szép sorban végigmasszírozták a problémás testrészeimet. A kezelés végén a bőröm szép pecsenyepiros lett, és meglepő módon nagyon kellemesen éreztem magam (leszámítva, hogy másnapra öklömnyi piros véraláfutások keletkeztek a hátamon és a combomon, amelyek 2-3 nap múlva átfordultak kékeszöld foltokba, és úgy éreztem magam, mint akit agyonvertek).

 

A kezelés eredménye:

A nagy kánikula miatt igazán nem volt nehéz betartani a napi kötelező 2,5 liter folyadékbevitelt, sőt szerintem bőven több volt annál… Rákaptam a görögdinnyére, és majdnem mindennap megittam egy salaktalanító teát. Diétázni éppenséggel nem diétáztam (nem volt előírás), de próbáltam figyelni arra, mit eszem…

Úgy látszik, meg is lett az eredménye: ugyanis többen is megjegyezték, hogy „te fogytál!” – és én is éreztem az átalakulást. No persze nem mindenhol egyformán, de vannak olyan pontok rajtam, ahol határozottan karcsúbb lettem…
A bőröm érezhetően jobb állagú, simább tapintású lett, és bizonyos testrészeimen látható lett a karcsúsodás.

Konkrét kerületcsökkenés számokban:

Csípő: mínusz 4 cm.

Fenék: mínusz 5 cm.

Comb: mínusz 1 cm.

A karom és a hasam kerülete centikben mérhetően nem csökkent, de csípőtájékon és háton látványos volt a változás.

Árak: egy ilyen 10 alkalmas kezelést bérlettel vehetsz igénybe, amely 105 500 forintba kerül, de kedvezményt kapsz belőle, így a végösszeg 94 950 forint.

Mi itt próbáltuk ki:
High-Care Center és Oktató Központ –
1055 Budapest, Balassi B. u. 19. Tel.: (1) 331-0149
Honlap: www.high-care.hu

Blog: tekercselve.blog.nlcafe.hu

 

 

 

• R’ fogyasztómasszázs •



Amikor a kolléganőm felvetette, hogy teszteljünk fogyasztókezeléseket, bizony alapos piackutatást kellett végezzek. Mai napság rengeteg cég kínálja mindent megoldó szolgáltatásait.
Végül a fogyasztómasszázst választottam, egyrészt mert már láttam élő embert, aki fogyott tőle, másrészt imádom, ha masszíroznak. Azt persze sejtettem, hogy nem lesz az a klasszikus kéjhömpöly, hisz hogy valami történjen, gondoltam, azért erősebb behatásoknak kell érniük habtestemet.

Az R’ fogyasztómasszázs egy, a Vanilla szalon, de elsősorban Sulyok Róbert masszőr által kifejlesztett rendszer, több mint 10 éves kutatás eredménye. Speciális gyúró, morzsoló és simító mozdulatok szigorú sorrendjébõl áll össze. A felmasszírozott salakanyagok és zsír a nyirokkeringés segítségével, a vizelettel és széklettel távoznak. A hatás a kezelések alatt – és között is – folyamatos, amely egészen a kúra befejezését követő 3., 4. hétig tart.
Egy kezelés fél óra, és értsünk alatta egy erőteljes masszázst a kritikus pontokon. Nem nevezném a Karib-tenger lágy hullámainak, de azt sem mondanám, hogy igazán fáj.

A kézi beavatkozások mellett sor kerül a folyadékbevitel, illetve a táplálék elfogyasztásának teljes, minõségi reformjára.

Kezelések menete:

1. hét – 3 alkalom egymást követő napokon (30 perc)

2. hét – 3 alkalom nem egymást követő napokon (30 perc/alkalom)

Étrendi megkötések:

A kezelés alatt nem fogyasztható: fehér liszt, tej.
Javasolt a napi háromszori étkezés nagyjából fix időpontban, amelyből egy lehetőség szerint legyen meleg étel, és az utolsó étkezés időpontja ne legyen később, mint hat óra. Egyéni esetekben ez kitolódhat maximum hét óráig. Az étkezések közti nassolás nem megengedett.
Természetesesen a vízfogyasztásra is hangsúlyt kell helyezni, ebben a kúrában napi három liter víz az előírt, fokozatosan, hogy ne terheljük a vesét. (Óránként 2-2,5 dl víz.)

Eredmények:

Centiben mérhető karcsúsodásom a következőképpen fest:

 

Comb: 5 cm.

Csípő: 2,5 cm.

Derék: 2 cm.

Össz-elvesztettkiló: 3.

A kúra (10 alkalom/bérlet) 59 000 forintba kerül, mely 10 alkalmas, 1/2 órás masszázst foglal magában.

Vanilla Day Spa
1036 Bp., Bécsi út 61.
www.vanilla.hu
Bejelentkezés: 06/1 250 8239
vanilla@pannongsm.hu

 

 

Bonus track:

A bőröm egészen elképesztő változáson ment keresztül a kúra alatt. A narancsbőr – bár százalékokban nem vagyok erős, de – körülbelül 70 százalékkal csökkent.

A szolgáltatás honlapján azt vállalják, hogy a meglévő túlsúly 30-50 százalékától szabadítanak meg, esetemben – ha induláskor 10 kiló súlyfelesleggel számolunk – a 3 kiló pont 30 százalék.

A masszázshoz tartozó diéta teljesen betartható, egyáltalán nem megterhelő, egészséges ritmust vitt az étkezésembe, szeretném továbbra is megtartani.

A kúra még eredményesebb lehet, ha mozgunk, sportolunk mellette.
A masszázs továbbá elképesztően energetizáló hatású, a kúra ideje alatt és utána is nagyon jó volt a közérzetem.

A magam részéről teljesen elégedett voltam az eredménnyel. Persze örültem volna még 1-2 kiló mínusznak, de ha belegondolunk, az általam produkált fogyás pont megfelelő ritmusú súlycsökkenésnek felel meg, tehát ha nem Sacher-tortát reggelizek és ebédelek, nem kell attól tartanom, hogy egyhamar visszaugranak a kilók.

Blog: Fogyimasszazs.blog.nlcafe.hu

• Hypoxiterápia •

 

A hypoxiterápia a következő elgondoláson alapul: a zsír mindig onnan bomlik le először, ahol a legkönnyebben elérhető, és sajnos nem onnan, ahova a legtöbb rakódott le. Mindannyiunknak ismerős jelenség, hogy előbb fogyunk bárhonnan, mint a popsiból, combokból… Ahol makacs a zsírlerakódás, sokkal rosszabb a vérkeringés is a szövetekben. (Ezt egyszerűen ellenőrizhetjük is, egy harmincperces edzést követően meg kell nézni, mennyire hűvös a bőrünk. Minél hűvösebb, annál rosszabb a keringés. Ha épp nincs más megoldás, nekem Ilcsi néni paprikás, vérpezsdítő testápolója remekül bevált, edzés előtt bekenem – utána garantáltan forró lesz a combom.) A hypoxi célja a problémás területek vérkeringését javítani, ennek érdekében összeköti a természetgyógyászatból jól ismert köpölyözés alapelvét egy zsírégető edzéssel.

A kezelés alatt egy csípőig érő, kapszulaszerű valamiben ülünk vagy fekszünk, amelybe egy bicikli van beépítve. 20-30 percet kell tekerni, közben érezzük, ahogy a nyomás a kapszulában hol csökken, hol nő. Az érzés olyan, mint egy jóleső nyirokmasszázsnál – érdemes azonban kisebb nyomással kezdeni, különösen, ha valaki visszérre hajlamos.

 

Tekerés közben mérjük a pulzusszámot, és az alsótest hőmérséklet-változását is figyeljük. A bringát jóleső tempóban kell tekerni. Én próbáltam álló és fekvő gépet is, az én tapasztalatom, hogy mindkettő mást dolgoztat, az álló inkább a külső combra és a popsira volt hatással, a fekvő az alhasra és a belső combra. Ideális esetben szerintem érdemes a kettőt kombinálni.

A nyomásváltozás során a következő történik: az alacsony nyomás a vért a problémás területek zsírszövetébe szívja, majd a megemelkedett nyomás mind az aktivált zsírt, mind a káros anyagokkal terhelt szövetek közötti folyadékot a vérkeringésbe préseli, a vér pedig elszállítja. A fekvő gépek külön előnye, hogy a lábak edzés közben feljebb vannak, így a víz és a lerakódott káros anyagok a lejjebb elhelyezkedő vesékbe, ill. a hólyagokba szállítódnak, onnan pedig kiürülnek.

 

Étrend:

Az étrend nem kötelező, de javasolt a hatékonyság növelése érdekében. Aznap, mikor van hypoxikezelés, az engedélyezett szénhidrátok legnagyobb részét a kezelés előtt (1-4 órával) kell elfogyasztani (120 g gabona, kenyér, tészta, ill. rizs, vagy 250 g burgonya), utána pedig fehérje javasolt (100-120 g sajt, hús; 250 g joghurt, túró; 400 g tej). Ajánlott az étkezésekhez zöldséget, salátát enni, ill. valamikor 2 szem gyümölcsöt beiktatni. A kezelések napján 1200-1500 kcal-s étrend javasolt, a köztes napokon 1500-2200 kcal-t lehet enni, az anyagcsere magas szinten tartása érdekében gyakrabban, kis adagokban. Legalább 2 litert kell inni. Javasolt a cukrok, fehér lisztből készült élelmiszerek elhagyása, az állati fehérjék és a rejtett zsírok csökkentése, a teljes kiőrlésű termékek és az értékes olajok használata.

 

A kezelés maga egy kellemes tempójú szobabiciklizés, turbózva egy jóleső nyirokmasszázzsal – utána mindig felfrissültem, könnyebbnek éreztem magam. Ha lehangoltan, fáradtan is mentem, utána elmúlt. Nekem sokat javított a menstruáció előtti vízvisszatartáson, feszültségen is.

Számomra ennek az étrendnek a betartása semmilyen gondot nem okozott, a szénhidrátokat legkésőbb ebédig ettem, este pedig már csak fehérje, sali. Ügyeltem viszont a tízórai és az uzsonna intézményére, egy-egy gyümölcs és joghurt formájában, illetve hogy mindig legyen nálam víz. Ez némi szervezést és előre gondolkodást igényel természetesen, de nekem megérte. Így nem voltak éhségrohamaim, és egyszerűen muszáj volt figyelni a testem jelzéseire.

Erdemények:

Tíz kezelésen voltam, átlagosan heti két alkalmat sikerült összehozni. Három kilót fogytam, derékból, combból is kb. 2-3 centit, a combom pedig határozottan feszesebb lett. Az összhatás valahogy látványos volt, sokan észrevették. A legnagyobb öröm, hogy azóta eltelt kb. két hónap, és a hatás eddig tartósnak bizonyult. Az étrend olyan jól bevált, hogy az alapokat nagyjából tartom azóta is.

www.hypoxi.com

Fogyókúra.lap.hu »
Alakformálás.lap.hu »
Hypoxi.lap.hu »
Masszázs.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top