Életmód

Ki lesz az év sztármodellje? – Veet Elite Model Look Hungary 2008

Hosszú kihagyás után, idén másodszor kerül megrendezésre Magyarországon a divatszakma világszerte egyik legrangosabb eseménysorozata, a Veet Elite Model Look Hungary verseny. Túl az áprilisi elődöntőn és az azt megelőző, országszerte megtartott selejtezőkön tizennégy szépséges hölgy izgatottan várja a végső megmérettetést, amire szeptemberben kerül majd sor. A tét óriási: az Elite Modell Look International versenyek olyan szupermodelleknek jelentették az első lépéseket a világot jelentő deszkák felé, mint Cindy Crawford, Claudia Schiffer, vagy Linda Evangelista.

Első lépésként a Veet Elite Modell Look stábja országszerte 14 városban kereste a jövő modell jelöltjeit, nívós szakmai zsűri közreműködésével. A nemzetközi elvárásokat figyelembe véve, a versenyre 14-20 év közötti, legalább 173 cm magas lányok jelentkezhettek.

A versenyre és az előselejtezőkre való felhívást minden városba igyekeztek eljuttatni, a Veet EML csapata a nagyvárosoktól a kis falvakig mindenhol kutatta azokat a rejtett értékeket, szépségeket, azokat a lányokat, akik méltón képviselhetik hazánkat a végső megmérettetésén, a 2008-as nemzetközi döntőn.

Az országjáró válogatás célja nem csak a legszebbek megtalálása volt, hanem hogy olyan lányok is eséllyel induljanak egy ilyen nívós, divatszakmai versenyen, akik önmagukban nem éreznek akkora tehetséget, vagy nem látják olyan szépnek magukat, hogy maguktól jelentkezzenek. Hasonló módon bukkantak rá a 2007-es verseny nyerteseire is, akik azóta számos külföldi és belföldi fotózáson vettek részt. Szikszai Johanna, a tavalyi verseny győztese, fiatal kora ellenére elmondhatja, hogy 1 év alatt körbejárta a világot. Kriszta, aki a második helyezett lett 2007-ben, több hétig Pekingben dolgozott, júniusban pedig Isztambulban tölt el egy hónapot. Az EML magyarországi büszkesége még Mihalik Enikő, aki 2009-ben a GUCCI világkampány arca lesz.

A zsűrielső körben 40 lányt jelölt meg, akik a castingokról az elődöntőbe kerültek. Közülük április 12-én derült ki, kik a döntőben versenyző szerencsések. Idén 14 lány készül a szeptemberben megrendezésre kerülő, magyarországi döntőre és közülük fog kikerülni az az egy, aki hazánkat a nemzetközi zsűri előtt képviseli majd. Az elődöntőt követően a kiválasztott lányokkal nagyot fordul a világ. Fodrászok, stilystok, edzők, koreográfusok segítségével, egy nyári tábor keretein belül készülnek , hogy a szeptemberi döntőn már otthonosan mozogjanak a kifutón.

 

Olyan, a nemzetközi kifutókra is alkalmas modellek keresése a cél, akik a versenyt követően nem tűnnek el a süllyesztőben, akiknek a szakmai útja nem ér véget a verseny döntőjével. Erre garancia az a szakmai zsűri, amelyben az elődöntők során helyet kapott többek között Kajdi Csaba, Visage Modellügynökség vezetője, Anry-Soós Éva a Joy Magazin főszerkesztője, Papp Éva fotós. A névsor a szeptemberi döntőig olyan, a divatszakmában elismert személyekkel bővül, mint Larion Oscar, a Maybelline New York sminkmester, Herczeg Zoltán divattervező, és Lakatos Márkot stylist.

 

A Veet kezdeményezésével az eseménysorozat része lett egy lábszépségverseny is, melyben a versenyben lévők közül a legszebb lábú modell kerül kiválasztásra. Minden egyes jelentkező lába fényképezésre került, melyek a verseny hivatalos honlapján a www.emlhungary.hu oldalon tekinthetőek meg, és az általunk legszebbikre kattintva lehet voksolni.

A lányoknak a Veet termékek nyújtanak segítséget a fotózásokra való felkészülésben, melyekkel egyszerűen és percek alatt selymesen simává tudják varázsolni bőrüket.
A legtöbb szavazatra szert tevő lány lesz az EML hungary verseny különdíjasa, aki egy évre elegendő Veet termékeket tartalmazó ajándékcsomagot kap jutalmul.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top